problém pri inštalácii
problém pri inštalácii
Potreboval by som poradiť. Určite je to len nejaká blobosť, ale neviem si rady. Formátujem jeden starý comp. Nejde mi v BIOSE nastaviť cdrom ako prvú na čitanie z cd. CD mám origo win xp home. Založil som teda spušťaciu disketu. Načíta mi s nej, ale akonáhle sa dostanem na cdmechaniku a napíšem dir tak je tam setup.exe. Ked potom zadám E:\>setup tak mi vypíše This program cannot be run in dos MODE. ako mám postupovať aby som spustil windows inštaláciu. CD je bootovacie. Nastaviť bios nejde vypisuje slabá baterka defult nastavenie. Aj som kupil novu a stále to robní. dakujem za pomoc
-
danpark
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
nedávno som skúšal tak 2000-ku, nešla .. potom som si spomenul, že 2K sa robilo ak cez diskety tak tuším cez 3 alebo 4 .. ? neviem, už dlho som to nerobil, vlastne 2000-ku som nikde nerobil cez disketu, ale nepôjde ... tak som to sprail tak, že som tam naprášil Millenium a 2000-ku som začal inštalovať z toho ...
-
Gadelat
Light Professional
Podla mna by to malo ist, to co ty popisujes som spravil uspesne s 2000kou. Rozdiel je v tom, ze onen setup je 32b urceny pre spustanie vo wine, ale je tam aj 16b exe subor v jednej z podzloziek. Uz si nepamatam jej nazov ani nazov suboru (nemam tu instal cd tak sa nemozem pozriet), myslim ze ntldr. Kazdopadne, prikazy cd, dir *.exe|more a metoda pokus-omyl by mali pomoct.
-
hojko
Site Admin
Ked odpojis mechaniku, tak nenabehne bootovanie z CD-Romky (za predpokladu, ze je tam nastavene aj ine bootovacie zariadenie, resp. CD-ROMka). Alebo co tak skusit vlozit disk do tvojho PC, naformatovat ho, spravit particiu, dat instalovat Windows a potom to vypnut, aby doinstalovanie prebehlo na tom starom PC???
Táto metóda može a nemusí fungovat všade, je možné že bude hádzat BSOD, no za pokus to stojihojko napísal:... Alebo co tak skusit vlozit disk do tvojho PC, naformatovat ho, spravit particiu, dat instalovat Windows a potom to vypnut, aby doinstalovanie prebehlo na tom starom PC???
-
hojko
Site Admin
virus64: Je to mozne, ze hodi BSOD, ale to skor v pripade, ak by sa to uz nastavilo na dany PC, najma zmena chipsetu by mohla robit problem, teda urcite by robila. Preto si myslim, ze pokial sa nenainstaluju ziadne drivre ani nic podobne a spravi sa vymena disku este pocas instalacie, ked instalacka moze dalej pokracovat, tak podla mna by to mohlo fungovat.