kodovanie

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
chrono
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa chrono »

Musíš tam (okrem charset) pozerať aj encoding (lebo ten text môže byť aj v kódovaní 7bit, base64... a to by sa ti zobrazilo ešte zvláštnejšie).
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Snacker »

OMG :roll: ... nepoznas nejaku kniznicu ktora je pre nieco take urcena? alebo niecokdeje niecopodobne aby som si to pretudoval, lebo uz sa s tymhramdost dlho a moc som nepokrocil
chrono
VIP
VIP

Prečítaj si dokumentáciu k tým imap knižniciam na stránke php.net. Sú tam aj nejaké príklady a sú tam aj odkazy na RFC, ktoré obsahujú popis tých hlavičiek...
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Snacker »

Dostal som sa uz konecne o krocik dalej. Nasiel som funkciu imap_fetchheader, ktora mi vrati pekne celu hlavicku "neposkvrnenu" to znamena, ze som vlastne ziskal udaje Content-Transfer-Encoding, charset a Content-Type,ktore potrebujem na spravne zobrazenie mailu. Vracia to string a tak dajme tomu, ze by som si regexom vytiahol tie udaje a nasledne pouzil potrebne funkcie na odkodovanie. No Gmail ma obsahovy typ(Content-Type) multipart/alternative s cim som nepocital, myslel som si, ze drviva vacsina ma text/plain, no a to mi asi skomplikuje cestu, neviem ani ako to odkodovat
chrono
VIP
VIP

Skús sa pozrieť napr na toto http://www.linuxscope.net/articles/mail ... tsPHP.html.
Inak pri popise tých funkcií na stránke php.net sú aj príklady, ako sa spracovávajú tie multipart emaily.
Napísať odpoveď