Ahojte,
v rámci výskumnej práce hľadám nekomprimované video (pr. časť stopáže z filmu alebo krátka sekvencia na testovacie účely). Samozrejme, ideálne by bolo nesťahovať niekoľko gigabytov, video stačí ak má dĺžku aspoň minútu.
Za druhé, by som chcel dosiahnúť, aby toto surové video použitím kodekov x264, DivX, Xvid a ešte nejakého iného bolo v súlade so štandardami MPEG-4 resp. MPEG-2. Teda moja otázka znie, akým softwarom si mám vypomôcť? Obyčajný konvertor videa predpokladám, že nestačí vzhľadom na nedostatok možností. Alebo viete o nejakom konvertore, ktorý si poradí aj so surovým videom a má dostatočné veľké možnosti ďalšieho spracovania?
Diky za návrhy.
hladam nekomprimovane video
Veľa vhodných nekomprimovaných videí asi nenájdeš. Tuším sa dá stiahnuť nekomprimované video k krátkemu filmu Big Buck Bunny ale to má napriek dĺžke okolo 10 minút niekoľko desiatok GB.
Pomocou x264 získaš MPEG-4 AVC, pomocou Xvid zase MPEG-4 ASP (prvé verzie Divx tuším vytvárali MPEG-4 SP, novšie pravdepodobne MPEG-4 ASP).
Čiže ak chceš video v takom formáte, stačí ti akýkoľvek program, ktorý dokáže využiť tie knižnice a dostaneš video súbor so štandardným MPEG-4 kóodvaním.
Aj pre MPEG-2 sa dá použiť viac knižníc. Každá by mala vytvárať štandardné MPEG-2 video. Samozrejme ešte sú aj iné obmedzenia, napr. rozmery, pomer strán...
Pomocou x264 získaš MPEG-4 AVC, pomocou Xvid zase MPEG-4 ASP (prvé verzie Divx tuším vytvárali MPEG-4 SP, novšie pravdepodobne MPEG-4 ASP).
Čiže ak chceš video v takom formáte, stačí ti akýkoľvek program, ktorý dokáže využiť tie knižnice a dostaneš video súbor so štandardným MPEG-4 kóodvaním.
Aj pre MPEG-2 sa dá použiť viac knižníc. Každá by mala vytvárať štandardné MPEG-2 video. Samozrejme ešte sú aj iné obmedzenia, napr. rozmery, pomer strán...
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Na koprimaciu do roznych formatov, ci je to uz XviD alebo DivX by som odporucil VirtualDub, ten patri urcite medzi najznamejsie. Ide o opensource program, ktory je neustale podporovany a jeho tvorba pokracuje vpred, ako aj rozne optimalizacie a vychytavky.
Ak chces nieco priamo na prevod VOBiek (DVD filmov), tak pre zaciatok by som skusil Auto Gordian Knot.
Ak chces nieco priamo na prevod VOBiek (DVD filmov), tak pre zaciatok by som skusil Auto Gordian Knot.
-
mspeedo
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Skus AVS Video Converter. Stiahni si k nemu aj manual http://onlinehelp.avs4you.com/downloads ... r6Help.pdf , kde mas podrobne popisane pokrocile nastavenia kodekov a podobne.