Zdravim.
Zkusam sa pripojit na kamosovu siet pomocou notebooku.On doteraz pouzival PC a kupil si notebook.Po zmeneni parametrov(IP,MAC) sa vsak notebook aj tak nepripoji na internet.Po prikaze IPCONFIG sa zobrazia presne tie iste udaje na oboch pocitacoch na dannych sietovkach,avsak internet na booku nefunguje a na PC ano...Moze byt internet nejakym dalsim sposobom blokovany providerom?
Internet je od spolocnosti VIRGIN(UK) prenasany po telefonnom vedeni kde je na konci modem a z neho ide kabel do PC.Planujem kupit router,avsak ak sa mi to nepodarilo rozbehat na notebooku,tak zrejme to nepojde ani po pripojeni routra...
Za postrehy vopred dakujem
Samozrejme som pocitace nepripajal naraz ale po jednom-vsak bez routra to nie je ani mozne,nakolko je vystup z modemu iba jeden,takze conflikt IP tam nebol...
Co znamena ze neide?-No server providera(branu) pingnem,ale na internet sa nepripojim.Iny server uz nepingne...Prehliadac vypise,ze nie je mozne sa pripojit...
Mozes sem napisat co ti prideli dhcp? Ak zadas do prehliadaca http://69.63.186.30/ tak sa nezobrazi stranka? Trebalo by trosku viac info lebo takto je to tazke.
Lebo medzi notebookom a pc nie je rozdiel ziadny co sa tyka nastaveni. Pride mi to ako keby ta blokovali na mac adresu. Ked si ju menil tak dobre si ju zmenil? Skus to este raz.
No MAC som menil priamo vo windowse...Uz som to parkrat robil na inych sietiach a stale to slapalo v pohode...
Asi skusim zmenit MAC cez nejaky program a mozno to bude slapat...Len som chcel vediet ci tam moze byt blokovane este nieco ine...
Mozes sem napisat co ti prideli dhcp?
Na tej sieti budem az zajtra,ale myslim,ze ak by bol problem s DHCP,tak by potom neslapal internet ani na PCcku,ci sa mylim?