Zjazd

O športe...
leaded
Light Star
Light Star

Zjazd

Príspevok od používateľa leaded »

Ahojte

Chcel by som sa začať venovat zjazdovaniu na bicykli. Mohli by ste tu ,prosim, hodit zopar rad ? pripadne trikov ? Comu sa mam vyvarovat ?

ďakujem
Muffi
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Muffi »

Premenuj si názov témy na zjazd :wink:
Necro
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Necro »

Zakladom je kvalitny bike, Tu sa musis rozhadnut ci chces HT alebo Full , od toho sa bude odvijat aj vyber vidlice. Dalej si musis stanovit aky mas limit, urcite nekupuj ziaden shit za 300 € lebo po case ten bike pojde do hrobu. Ak chces fulla tak na zaciatok je uplne v pohode Specialized Bighit.

Dalej tu su chranice. Nemusis chodit naobliekany ako rytier ale zislo by sa mat aspon kvalitne rukavice, prilbu a chranice na kolena, ostatne je na tebe.
Poviem ti ze so znackou 661 nic nepokazis

Ak jazdis po lese nepotrebujes vediet vela trikov ale taky table top a whip pri zjazdoch neni na skodu. Potom ti uz ostava len vela jazdit jazdit jazdit .....
leaded
Light Star
Light Star

Tento rok osm dostal Meridu Trans-Mission TFS 300-D + integralu od sixsixone , čo povieš na to ? moze byt na zjazd ? a mozes mi prosim vysvetlit techniku tych trikov ktore si tam napisal ? :) dakujem
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

leaded: To je skor tak do lesa na slapanie a nie na zjazd. Ale ak nevazis nejak vela a budes ho setrit, tak na zaciatok by mohol postacit. Pre zaciatok sa vsak odporuca pevny ram, aby si sa lepsie naucil techniku a drzania bicykla pod sebou, pretoze pruzenie/tlmenie moze narobit problemy.
leaded
Light Star
Light Star

Tak ako momentalne mi už novy bicykel nekupia ciže som rad, že mam tento. Chcel som skusit tie zjazdy lebo len take chodenie po meste ma velmi nebavi a este pri tom aj necim plaste takže skôr les.
Necro
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Necro »

leaded napísal: ? a mozes mi prosim vysvetlit techniku tych trikov ktore si tam napisal ? :) dakujem
to uz bude problem, pretoze ja jazdim na BMX a je rozdiel medzi DH a DJ whipom. Na dirte ide o to ze trhnes nohami do strany a rajdy pritiahnes k telu. A pri Dh whip to je nieco podobne ako whip ktory sa dava na MX.
Table top ti zatial nevysvetlim lebo ja som na techniku zatial tiez neprisiel a bike o viac ako 30 stupnov nenaklonim
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

leaded napísal:Chcel som skusit tie zjazdy lebo len take chodenie po meste ma velmi nebavi.
Akože existujú iba dve alternatívy, čo robiť s bicyklom? Buď zjazd alebo bicyklovanie po meste? A čo tak bicyklovanie po lese? Keď si vyšlapeš nejaký kopec, potom budeš mať aj zjazd.. veď to nemusí byť hneď HC zjazd, pri ktorom sa hneď na prvom koreni vykotíš.

;)
leaded
Light Star
Light Star

brm napísal:Akože existujú iba dve alternatívy, čo robiť s bicyklom? Buď zjazd alebo bicyklovanie po meste? A čo tak bicyklovanie po lese? Keď si vyšlapeš nejaký kopec, potom budeš mať aj zjazd.. veď to nemusí byť hneď HC zjazd, pri ktorom sa hneď na prvom koreni vykotíš.

;)
ja som tu nikdy nepisal ze chcem zjazd ako napr. DH , jednoducho sa mi zapacilo ako hovoris vašplata na kopec a potom zist z neho dolu trosku adrenalinovo cize vacsia rychlost neviem ako to nazvat
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

V tom prípade ten bike je úplne v pohode.. bude sa Ti pohodlne šlapať po lesných a poľných cestách.. a pri zjazdoch Ťa až tak nevytrasie. :)
Napísať odpoveď