Ako nastavit bios.
-
tomaxx_199
Medium Professional
Ako nastavit bios.
treba nastavovat bios? lebo ja ked dam defult tak mam vsetko poprehadzovane.
-
ChallengerQo
Expert
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
-
tomaxx_199
Medium Professional
-
tomaxx_199
Medium Professional
-
tomaxx_199
Medium Professional
Enabled = zapnuté/ýtomaxx_199 napísal:nechcem vediet ci sa pokazi alebo nie len co to je enabled a disabled. ked dam nieco enabled tak sa bude inak chovat pc? k comu to je dobre e a d?
Disabled = vypnuté/ý
To predsa zalezi od toho co povolis/zakazes.Ty sa tu pytas na 30 funkcii naraz,tak necakaj nejaku konkretnu odpoved...tomaxx_199 napísal:nechcem vediet ci sa pokazi alebo nie len co to je enabled a disabled. ked dam nieco enabled tak sa bude inak chovat pc? k comu to je dobre e a d?
Kazdu funkciu,o ktorej nevies naco sluzi si jednoducho napis do GOOGLA...A studuj,studuj...
Okrem toho-nemiesto zakladania novej temy si mohol pouzit nejaky slovnik,PC transalator,alebo GOOGLE TRANSLATOR...
-
tomaxx_199
Medium Professional
stane
pokial to nebudu nastavovacky s napatim nic zle sa nestane. maximalne nenabehne OS, popripade mozes vypnut integrovanu grafiku atd. moznosti kde dat disable/enable je v biose pozehnane. pokial tomu nerozumies nesahaj do toho. ked tomu chces rozumiet tak citaj. do googla staci zadat: nastavenie biosu
Do BIOSu sa nepustaju kolkokrat ani pouzivatelia, ktori sa radia k tym pokrocilejsim, a ked, tak len do toho co musia. Z toho co ta citam, by si nemal mat ani Admin prava v operacnom systeme a uz vobec by si nemal vediet o tom ze nejaky BIOS existuje. A ked si chces skusat, tak skusaj, ale nikomu sa potom nestazuj ze ti zrazu volaco nefunguje, alebo nefunguje tak ako predtym. V kazdom pripade, kazdy krok konzultuj s manualom od tvojej dosky - cast BIOS.
Factory settings su obvykle nastavene tak, ze PC by malo fungovat korektne uz po prvom zapnuti. Takze ak sa ti BIOS vyresetoval a PC funguje, tak sa nic nedeje.
Factory settings su obvykle nastavene tak, ze PC by malo fungovat korektne uz po prvom zapnuti. Takze ak sa ti BIOS vyresetoval a PC funguje, tak sa nic nedeje.
-
tomaxx_199
Medium Professional
niesom zaciatocnik. do pc sa rozumiem aj do biosu ale nie uplne. tak sa pytam ze co sa stane ked nieco dam na enabled. enabled je vidiet tak to pustim ale to co som pustil tak vidim ked sa zapina pocitac. alebo tak ja neviem co znamenaju niektore funkcie.
//autoeditácia príspevku ( 15 Aug 2009, 15:39 )
niesom zaciatocnik. do pc sa rozumiem aj do biosu ale nie uplne. tak sa pytam ze co sa stane ked nieco dam na enabled. enabled je vidiet tak to pustim ale to co som pustil tak vidim ked sa zapina pocitac. alebo tak ja neviem co znamenaju niektore funkcie.
//autoeditácia príspevku ( 15 Aug 2009, 15:39 )
enabled - povolit
disabled - blokovat
.. ziadne vidiet alebo skryt. Nieco je pre spravne pouzivanie nastavene na enabled, nieco na disabled. Co to spravi u ktorej polozky si bud precitaj v manuale (vsak si nejaky profik, tak si to najdes), alebo skus naostro. V kazdom pripade PC sa rozumies a aj BIOSu aj ked nie velmi, takze si lahko odvodis aj sam podla nazvu.
disabled - blokovat
.. ziadne vidiet alebo skryt. Nieco je pre spravne pouzivanie nastavene na enabled, nieco na disabled. Co to spravi u ktorej polozky si bud precitaj v manuale (vsak si nejaky profik, tak si to najdes), alebo skus naostro. V kazdom pripade PC sa rozumies a aj BIOSu aj ked nie velmi, takze si lahko odvodis aj sam podla nazvu.
-
tomaxx_199
Medium Professional
Citas len co sa tebe paci?
Ak si cital tak mi uved CO ti nefunguje, lebo ak ti funguje vsetko, tak co chces prestavovat, resp. co ta k tomu nuti.KoCi napísal:Factory settings su obvykle nastavene tak, ze PC by malo fungovat korektne uz po prvom zapnuti. Takze ak sa ti BIOS vyresetoval a PC funguje, tak sa nic nedeje.
Ty asi fakt radsej nic...tomaxx_199 napísal:a co by som mal hned pri spusteni pc kontrolovat a nastavovat
-
Andr3w
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
tomaxx_199: odporucam ti precitat si aspon na uvod co to BIOS vlastne je a na co sluzi, ked sa v tom chces sprtat a to i bezdovodne pouzi napriklad Everest alebo nejaky podobny software vo windows
popripade si precitaj tento clanok kde je z casti zhrnute a napisane co v BIOSe na co sluzi
http://bios.a4.cz/
popripade si precitaj tento clanok kde je z casti zhrnute a napisane co v BIOSe na co sluzi
http://bios.a4.cz/