staviam server (skusam )

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
gego
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

staviam server (skusam )

Príspevok od používateľa gego »

Chcel by som sa s vami podelit na tejto mojej terajsej zabave, robim to len orientacne aby som mal aspon nejake ponatie o tom ako co funguje a chcel by som aj nejake rady ohladom toho pripadne nejake zaujmave veci co by sa dali na servri prevadzkovat ...

situacia :

server amd duron 1200 mhz , 512 mb ddr1 ram , graficka tnt 32 , disk zatial 4 gb na win pripadne nejake aplikacie , ftp neplanujem koli datovym prenosom

zostava : zapojene cez dve sietove karty lan server lan moj pc ovladat ho budem cez vzdialenu pracovnu plochu aspon dufam ... bednu som upravil tak aby sla stale cize skratnuty atx zdroj cez vypinac aby sa vzdy zapol pri nahodnom vypadku prudu ....

net : verejna ip 10 mb up /10 mb down

otazky : nejake veci ktore by som naucil co by sa na tom dalo prevadzkovat ... tj ja neviem co vsetko sa da ale skusim tracker server + web stream 4 web kamery ...

je win server 2003 lepsi alebo nie ? nikdy som s tym nerobil ... to je vlasne normalny win ?

dalej nejake aplikacie na statistiky , datove , pristupy , casy pristupov a take srandicky ..

mail server ? dajme tomu neviem co by sa dalo skusat ..

vsetky nazory diskusiu rad uvitam
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Taka hrca tracker neutiahne.
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

mam pre teba jedno slovo :) LINUX
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Hm situacia je taka ze na to kaslem nedokazal som doriesit spustanie pc bez zapojeneho monitora a samozpustastie po vypadku elektrickej energie ... ak mi niekto poradi tak budem velmi rad
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Prestuduj si hlavne poslednych 6 stran :)

http://www.extrahardware.cz/totalni-nav ... aci-server
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

gego: Funkciu zapnutia PC pri vypadku prudu mali uz dosky v roku 2000, takze v tom nevidim problem. Staci pozriet power management, konkretne sa to tusim vola ACPI.
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

3.9.2009 server bezi ... doriesil som zapinanie zohnal monitor 14 " aby som to ako tak mohol ovladat ... idem nahodit net liminiter a vecer bude spustena prva webcamera ... mam 8 usb portov ak niekto chce a ma doma zvysnu kameru co jej chce zbavit za nejakych 4- 5€ moze ma kontaktovat ... vecer rozbehnem aj ventrilo server ... pripadne moze mi niekto poradit este ine aplikacie ? skusam sa s tym hrat ... okrem ftp datove prenosy nechcem ..
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Pod čím ti to beží? Win či Lin?
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

DjBass napísal:Pod čím ti to beží? Win či Lin?
normalne xp nechcelo sa mi s tym srat ... nejak extra ,.... pekne programy si nahadzem to pri spusteni a ide to
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

DjBass: Linux nie je pre lamy. A ako citas, tak tam bezi NetLimiter a teda to bude na Windowse.
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...robim to len orientacne aby som mal aspon nejake ponatie o tom ako co funguje a chcel by som aj nejake rady ohladom toho pripadne nejake zaujmave veci co by sa dali na servri prevadzkovat...
Keď sa chceš niečomu takémuto venovať, tak sa oveľa viac krát stretneš s linuxovým serverom. Keďže to nepotrebuješ nejak extra funkčné a chcel by si si zdokonaliť vedomosti, tak by si si tam mal hodiť nejaký linux. Samozrejme, že nie je ľahké na ňom rozbehať nejaké softy, ale dosť často ti na to bude stačiť pár minút, kým nájdeš riešenie na googli.
Pokiaľ si na linux netrúfaš, tak môžeš poskúšať hocičo aj na windowse. Vyskúšať môžeš apache, php, mysql, counter-strike server, shoutcast, irc... proste všetko, čo ťa napadne (len všetko dokopy by server asi nezvládol) :D
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

gego napísal:zohnal monitor 14 " aby som to ako tak mohol ovladat ...
A to načo? Nastaviť RDP (alebo VNC) trvá pár sekúnd a môžeš to ovládať z druhého počítača.
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

to djbass : diky presne toto som potreboval ... no zatial sa pohram kym budu kamery lebo specifikacia servra by mali byt webove kamery ... a ohladom tej veci som sa chcel spytat na jednu vec ako spravit to aby si nemuseli ludia pisat http:// 88.212.9.124:214 napriklad ... ale nieco jednoduksie co ja viem gegoo.sk je asi nerealne bo to by som musel platit aj tak aj ked mam sever vlasny ... ale nejaky prekladac nieje ? a dalsia vec co som chcel datove prenosy ako som free ale zase ked sedim dakde na nete a vsetko ide pomaly chapes ked napriklad upload kamery pre jedneho uzivatela je pri videu ( nechcem mat kameru na principe obrazkov ale plynule video java , flesh , alebo x-active , dajme tomu 20 kb/s pri jednom uzivatelovi ... napoji sa mi ich tam 10 uz je 200 kb /s ci by sa nedalo spravit duplovanie dat cez nejaky server ... priklad ja odosielam napriklad na www.gegoo.wz.cz a oni si to pozru na stranke ale ten downloaad dupluje uz wz.cz nie ja ... ja odosielam konstatne 20 kb/s a to ze na wz.cz sa napoji 100 ludi uz ja nepocitim pretoze odtial uz pojde 2000 kb/s ... je nieco take mozne ? aj radio nechcem prave koli tym duplovanym prenosom ked sa napoji vela ludi sekne mi net nemam predsa 1 gb linku :))
to: caesar chapem vzdialenu plochu ties chcem spravit ale ked mam monitor zadara tak aky problem :)
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Je niečo také možné. Objednaj si doménu od FORPSI, nechaj to na ich DNSku a pridáš DNS záznam na tvoj server. Síce to nie je zadarmo, ale doména už bude aspoň nejak vyzerať (eu - 9eur, sk - 18eur, net - 10eur). Pokiaľ nechceš platiť nič, tak si môžeš regnúť subdoménu napr na no-ip.org a tam je na výber viac domén.
Keď nechceš mať veľký traffic a zahltenú linku, tak nejaký webhosting wz.cz ti nepomôže, potrebuješ na to server s dobrou konektivitou, ale do toho idú zas peniaze. Potom by si vlastne ten tvoj server už nepotreboval, lebo by si všetko robil tam, možno tie kamery by išli z neho.
alafangla
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa alafangla »

DjBass napísal:... Vyskúšať môžeš apache, php, mysql, counter-strike server, shoutcast, irc... proste všetko, čo ťa napadne (len všetko dokopy by server asi nezvládol) :D
na tom kludne rozbehas hocijake servery okrem cs1.6. mne na 400MHz bezia napriklad dva trackmania servery, streamujem dve radia, apache + php, VPNka a styri virtualizovane linuxy cez openvz a procesor ide asi na 20 percent (vsetko naraz :D ). ale nemam tam graficke rozhranie lebo s nim siel procesor stale na minimalne 80 percent. a planujem este s toho spravit wifi ap.
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

alafangla: Prečo by na ňom nemohol rozbehnúť cs server? Obmedzenie vidím akurát v linke, ale pár ľudí by to určite utiahlo. Jasné, že si tam nemôže dať server pre 50 hráčov, ale nejaké menšie číslo by to mohlo utiahnuť. Ja som si na 10mbit linke rozbehol cs server a hralo tam cca. 15 ľudí bez sekania. Viac ľudí som tam žiaľ nemal, takže som to nevyskúšal.
Napísať odpoveď