Potahy v aute
Potahy v aute
Cim ocistit potahy v aute a calunenie ako napriklad slnecne clony, strecha, pod kobercekmi a podobne?! Diky za rady.
Potahy v aute by som stiahol dole a supol do pracky. Po zime som cistil interier ako aj koberceky a podobne srandy a vsetko islo dole s Vanish-om. Do vedra som si rozrobil penu a vtrel som to do kobercov a nakoniec som mal od kamosa tepovac a prebehol som nim celu podlahu aj tapacir v aute. Vsetko nadherne ciste a dlho vonave 
Pod pojmom potahy som myslel hlavne to co nie je na sedadlach, cize miesta pod nohami (neratam koberceky), spodna cast sedadiel, stredovy vybezok medzi nohami zadnych cestujucich, "strop" a inde veci. To su veci, ktore do pracky nedam a musim ich cistit priamo v aute, lebo niektore su okopane od spiny ale i malicke detaily ked sa v servise spinavou rukou dotkli slnecnej clony.
Neviem aké auto máš, ale napr. na felicii sa dá vyzliezt čalúnenie a dať do pračky. Treba ale koli tomu vybrať sedačky z auta. Neviem ako na iných značkách/modeloch.
Na pumpách inak predávajú tepovaciu penu v spreji. Treba naniesť, nechať vyšumeť - zasedenú hrubšiu špinu som drhol jemnou fefkou - tou na ruky čo je z oboch strán. Je to babračka, ale pomaly to ide.
Nakoniec povysávať normalným vysavačom.
Koberec som čistil tak, že som ho prevesil cez plot a tlakom vody vystriekal. A to bol teda poriadne zaprasený koberec! Teraz je takmer ako nový.
Predpokladám, že sa ti to ale nebude chcieť rozoberať a vyťahovať.
Ja som ho aj tak rozoberať musel, takže som to mal popri práci.. Všetko však muselo von - sedačky, plasty, stredový panel...
Na pumpách inak predávajú tepovaciu penu v spreji. Treba naniesť, nechať vyšumeť - zasedenú hrubšiu špinu som drhol jemnou fefkou - tou na ruky čo je z oboch strán. Je to babračka, ale pomaly to ide.
Nakoniec povysávať normalným vysavačom.
Koberec som čistil tak, že som ho prevesil cez plot a tlakom vody vystriekal. A to bol teda poriadne zaprasený koberec! Teraz je takmer ako nový.
Predpokladám, že sa ti to ale nebude chcieť rozoberať a vyťahovať.
len to prosím ťa neper v pračke ako tu niekto spomínal !!!! Poťahy čo sú kúpene v obchode ešte ako tak ale tie čo sú dane ku autu tak to nie neprať lebo možeš to rovno zahodiť pekne sa to scvrkne pretože latka s ktorou sa robí nebola pred šitím poťahov oprata teda vlakna sú daleko od seba ako nahle opereš teda vzduchove medzery sa stiahnu a tým je poťah menší by si to musel potom znova naťahať aj tak sa ti to nepodarí. J ten tep čo si spomínal dobra vec ale klasický vysavač to nevytiahne komplet všetko von.
Ja mám vysavač čo má mokré čistenie to je na to si naj takto isto sa dá vyčistiť aj čalunenie napríklad čo je vnutir auta na streche( by si videl čo bolo v mojom aute ked som ho kúpil od fajčiara) ale po vyčistení prestalo to tam zapachať a farby boli živšie. Ak je auto staršie neoplatí sa to moc čičíkať a čačkať treba dať jednoducho ušiť nove ja chcem nove ale nemožem zohnať takú latku čo chcem
Ja mám vysavač čo má mokré čistenie to je na to si naj takto isto sa dá vyčistiť aj čalunenie napríklad čo je vnutir auta na streche( by si videl čo bolo v mojom aute ked som ho kúpil od fajčiara) ale po vyčistení prestalo to tam zapachať a farby boli živšie. Ak je auto staršie neoplatí sa to moc čičíkať a čačkať treba dať jednoducho ušiť nove ja chcem nove ale nemožem zohnať takú latku čo chcem
Re: Potahy v aute
Obnovujem tuto temu lebo som sa rozhodol, ze okrem osetrenej koze sa pustim aj do calunenia, teda to pod nohami. Minuly rok som hrubu spinu odstranil za pouzitia vysavaca a mydla+spongie, no teraz je tam toho viacej, napriklad flaky od oleja. Koberceky problem nie su, tie som vytiahol, hodil do vane, poriadne preplachol, nalial na to samponu, vydrhol kefou na koberce, opat preplachol a nechal uschnut. Clovek by neveril kolko prachu a spiny sa v tom naslo. Ale stale mi ostali spinave veci ako napriklad calunenie pri stredovej "opierke" noh na zadnom sedadle alebo pri vodicovi smerom po krajoch, tam ako mam nohy. Asi sa spytam niekde na benzinke na nejaky pripravok.
Pekne sa mi rozlial rozmrazovač na okná po čalúnení, neviete dobrý prípravok?
skus autoglym interier sampon, mne vycistil kdeco, od stop farby po prilepenu zuvacku na sedadle
-
erytrocyt
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re:
Riešil som podobný problém. Tepovacia pena je blbosť na n-tú, nakoniec som interiér auta vyčistil teplou vodou do ktorej som dal ubyčajnú JAR. Nič viac. Auto bolo ako nové.test napísal:Pisem, ze mi nejde o sedacky, ale o to ostatne!
Ale spomenul si tepovaciu penu, pozriem sa na to co to je a uvidim.
neviete nejakú stranku na pekné poťahy do auta? zatiaľ sa mi ani jedne nepáčili čo som obzeral stránky z googlu
Maximalna spokojnost s firmou MAD AUTOPOTAHY
len tie ceny ake maju...
Ja som bol celkom spoko, nebol to Liedl ale tak aj to vyzera aj to vydrzi..
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Rekik: ak sa Ti ziadne nepacia, vygoogli si nejake potahy na mieru, vo vacsine si mozes vyberat z roznych farieb, kombinacii, strihov aj materialov...
http://www.autobiznis.sk/product/autopo ... t-a-20935/ tieto sa mi celkom pozdávajú, čo vy nato?