domaci kutil
-
hakker
Darca
- Kontaktovať používateľa:
domaci kutil
cavte takze zalozil som to tu koly tomu aby sme sa mohli podelit o svoje zrucnosti co a ako si vieme doma urobit popripade dame navod aj ostatnym,
stacia obycajne banality nejaky napad co by ste doma vylepsili a pod.
nemusi to zrovna byt dom mozte pisal o hoci com...co by ste vylepsili
stacia obycajne banality nejaky napad co by ste doma vylepsili a pod.
nemusi to zrovna byt dom mozte pisal o hoci com...co by ste vylepsili
Výmena žiarovky :
Keď sa Vám zdá, že pri rozsvietení svetla sa svetelné podmienky nezmenia, tak to môžu mať za následok 2 veci :
1, nejde elektrina
2, vypálilo žiarovku ( ten horší prípad )
Takže, pokiaľ ste vylučovacou metódou prišli na to, že chyba by mohla byť v žiarovke, tak je tento článok určený práve Vám.
Postup je jednoduchý.
Potrebujeme :
1, žiarovku - rovnakú, ako je tá, ktorá sa rozhodla nesvietiť
2, nejakú vec, na ktorá si môžeme stať, ak nedisiahneme odkrútiť žiarovku ( stoličku, rebrík, kamaráta... )
Postup :
1, Chytíme žiarovku prstami ( V žiadnom prípade nie kliešťami alebo hasákom )
2, otáčame žiarovku v protismere hodinových ručičiek až kým nieje oddelená od objímky.
3, môžeme sa na ňu pozrieť a zhodnotiť, či je vypálená, alebo hej
4, vyberieme novú žiarovku
5, vložíme ju do objímky a točíme ňou v smere hodinových ručičiek až nadoraz
6, zasvietime svetlo aby sme zhodnotili situáciu
7,Koniec
Tak a teraz si môžete za odmenu dať pivo. V prípade, že túto výmenu sledovala aj vaša polovička, možno nejakú odmenu vymyslí aj ona....
Dúfam, že tento návod Vám pomohol.

Keď sa Vám zdá, že pri rozsvietení svetla sa svetelné podmienky nezmenia, tak to môžu mať za následok 2 veci :
1, nejde elektrina
2, vypálilo žiarovku ( ten horší prípad )
Takže, pokiaľ ste vylučovacou metódou prišli na to, že chyba by mohla byť v žiarovke, tak je tento článok určený práve Vám.
Postup je jednoduchý.
Potrebujeme :
1, žiarovku - rovnakú, ako je tá, ktorá sa rozhodla nesvietiť
2, nejakú vec, na ktorá si môžeme stať, ak nedisiahneme odkrútiť žiarovku ( stoličku, rebrík, kamaráta... )
Postup :
2, otáčame žiarovku v protismere hodinových ručičiek až kým nieje oddelená od objímky.
7,Koniec
Tak a teraz si môžete za odmenu dať pivo. V prípade, že túto výmenu sledovala aj vaša polovička, možno nejakú odmenu vymyslí aj ona....
Dúfam, že tento návod Vám pomohol.
Tak a teraz ja hned ktomu. Vcera som zapol svetlo a v momente zhaslo. (cudny zvuk ziarovka) povedal som si ze to bude asi v ziarovke. vymenil som ju. nic, vymenil som aj druhu. nic.kde moze byt chyba? ze by sa odpalil cely obvod? skrat? skusal som aj poistky on off a tiez nic. kutilovia pomoooc prosim.
-
audiotrack
VIP
tak tak ..najprv nameraj na obimke..tam by malo byt v tomnto pripade napatie aj prud nulovy.. potom na vypinaci..ak bude na vypinaci napatie tak ti asi zhorel kabel medzi vypinacom a ziarovkou ...ak nebude na vypinaci napatie ale na kabloch ktore su do vypinaca zavedena ano...tak je vypinac na piXu. a hod tam novy vymena je jednoducha staci ti krizovy a plochy sroubovak a merak samozrejme
Bod c.1.-vypneme privod elektrickej energie.energy00 napísal:
Postup :
7,Koniec
PsychoS
Hlavne si davaj bacha-230V ta moze zabit v momente...Staci ten"spravny dotyk"
Ja by som to tipol na zhorene kontakty vo vypinaci...Ak ho chces menit,tak sa presvedc ci mas vypnuty istic,ziadne napetie na vodicoch a zabezpec aby istic niekto pocas prace nemohol nevedomky zapnut...
Samozrejme-najlepsie by bolo to zverit nejakemu odbornikovi...
jo.. ty co maju okuliare su chranenyfoboss napísal:Ešte jedna rada do života. Ak už ste vymenili žiarovku a chystáte sa ju "vyskúšať" či svieti, odporúčam pre istotu sklopiť zrak resp. otočiť sa. Človek totiž nikdy neviem, či náhodou žiarovka nie je vadná a v momente, keď sa štuchne vypínačom môže prasknúť.
No neviem ci sa vrtanie v elektrike da nazvat kutilstvom...Ja by som to nazval blbostou.patress napísal:myslim ze tema sa naziva domaci kutil
a teda taku banalitu ako vymena vypinaca nieje treba davat odbornikovi
Ked sa hras s kladivom,pilkou,vrtackou tak si max.ublizis.
Ked sa hras s elektrikou a nepoznas zasady bezpecnej prace,tak sa zahravas so zivotom...A taktiez kazdy dalsi clovek,ktory sa do toho pusti mozno prave na zaklade internetoveho clanku,v ktorom sa docita,ake jednoduche je vymenit vypinac a ako su odbornici v takomto pripade zbytocni...
-
gego
Light Professional
hm tak ty by si mal byt moj sused a dal by som hned vypoved v robote a preco ? pretoze ty asi na vsetko potrebujes odbornika inziniera aj na vymenu ziarovky .... by si mi pekne rigal penaze za vymenu veci ziaroviek opravy rozneho druhu a tak ::::: neverim ... ked ti vypadne ziarovka si o svieckach celu noc az do rana kym zalolas inziniera zeby vymenil ? no commentdudo02 napísal:No neviem ci sa vrtanie v elektrike da nazvat kutilstvom...Ja by som to nazval blbostou.
Ked sa hras s kladivom,pilkou,vrtackou tak si max.ublizis.
Ked sa hras s elektrikou a nepoznas zasady bezpecnej prace,tak sa zahravas so zivotom...A taktiez kazdy dalsi clovek,ktory sa do toho pusti mozno prave na zaklade internetoveho clanku,v ktorom sa docita,ake jednoduche je vymenit vypinac a ako su odbornici v takomto pripade zbytocni...
-
Shark NX
Addict
gego zase si na Testosterone??
Poznam ludi ktori maju Elektroinstalaciu neuveritelne dodrbanu ... A to si nevidel prekvapenie na ociach ked Kolega vymienal ziarovku a na Vonkajsej casti obimky mal fazu ... Krasnych 230V. (Tam ma byt Nulak-Pracovny vodic)
Hovori sa ze Vypinac ma odpajat Fazu ... Tu odpajal Pracovny Vodic. Cize aj po vypnuti vypinaca tam mal Plne napatie voci zemi.
Dostal kopanec ... Zdrbal sa zo stolicky a zlamal si klucnu kost ... A to je este ta lepsia varianta.
Nebudem spominat neboheho kolegu ktoreho zabilo v Bazene po tom co podomacky robil osvetlenie v Bazene ... A zabudol na Teplom mrstitelne Buzirky ...
Nic by sa nedialo keby sa mu za sklom nevyzrazala vlhkost ... a pouzil by Prudove chranice v instalacii.
Poznam ludi ktori maju Elektroinstalaciu neuveritelne dodrbanu ... A to si nevidel prekvapenie na ociach ked Kolega vymienal ziarovku a na Vonkajsej casti obimky mal fazu ... Krasnych 230V. (Tam ma byt Nulak-Pracovny vodic)
Hovori sa ze Vypinac ma odpajat Fazu ... Tu odpajal Pracovny Vodic. Cize aj po vypnuti vypinaca tam mal Plne napatie voci zemi.
Dostal kopanec ... Zdrbal sa zo stolicky a zlamal si klucnu kost ... A to je este ta lepsia varianta.
Nebudem spominat neboheho kolegu ktoreho zabilo v Bazene po tom co podomacky robil osvetlenie v Bazene ... A zabudol na Teplom mrstitelne Buzirky ...
Nic by sa nedialo keby sa mu za sklom nevyzrazala vlhkost ... a pouzil by Prudove chranice v instalacii.
-
gego
Light Professional
to sark-nx nie steroidy neberiem skodia ...
on spominal vymenu ziarovky pri normalnej elektrike tj doma asi viem ako to mam zapojene ked niesom dudo ktory asi nema sajnu ako to funguje a na vsetko potrebuje inzinierov ...
ohladom tej fazy na obimke som sa zasmial kvalitne
nemas to na videu ? ale nie chapes tak ked som si nie isty respektive za tie roky som sa naucil vsetko otukat skusackou ... a ked nic ine istice ma kazdy doma ta vypnem ne ? ked nema vysrubujem poistku ... inak neviem logicky ziarovku srubujem za sklo a necapkam kovovu obimku ... respektive neviem si to predstavit ako ju srubovat tak ze ju drzim za zavit a nie za sklo predsa ..
on spominal vymenu ziarovky pri normalnej elektrike tj doma asi viem ako to mam zapojene ked niesom dudo ktory asi nema sajnu ako to funguje a na vsetko potrebuje inzinierov ...
ohladom tej fazy na obimke som sa zasmial kvalitne
-
Shark NX
Addict
Ano?? Vies ako mas zapojenu Elektriku v Panelaku?? O dome sa da este polemizovat ... Ale panelaky to maju vacsinou uplne odflaknute ... Hlavne tie z ery Luptakovcou.
Mas TN-S aleb TN-C sustavu? Ake mas poistky? Mas aj napatovy a prudovy chranic v Kupelke?
Ako mas zapojene zasuvky?
Nikdy nevies ako to ty chu*i ozrani zapajali ... Vypinac ti moze rozpajat Fazu alebo len Pracovny Vodic. (Je to zakazane)
A malo ludi vypina Istice pri "Banalnej" vymene ziarovky.
Mas TN-S aleb TN-C sustavu? Ake mas poistky? Mas aj napatovy a prudovy chranic v Kupelke?
Nikdy nevies ako to ty chu*i ozrani zapajali ... Vypinac ti moze rozpajat Fazu alebo len Pracovny Vodic. (Je to zakazane)
-
hakker
Darca
no pani zahrali ste mi na notu presne s el .prudom mam problem aj ja v dome...neuverite mi ale trase ma vsetko co chytim t.z. ci sa dotknem len microvlnky alevo chladnicky alebo pc proste vsetko kam ide el. prud tak normalne citim ako cezomna prechadza prud...Shark NX napísal:Ano?? Vies ako mas zapojenu Elektriku v Panelaku?? O dome sa da este polemizovat ... Ale panelaky to maju vacsinou uplne odflaknute ... Hlavne tie z ery Luptakovcou.
normalne ma to uz prestava bavit... viem ze to asi nebude dobre uzemnene ale az taky frajer do el. nie som...resp .pravdu poviem bojim sa jej som skor za take 12V to mozem ...a zas nejakeho elektrikara necem volat co mi povie ano mate to cele zle a budete muset vymenit celu el. instalaciu v dome... a nejake znameho nemam aspon zatial...ma nikto nenapadol...
Shark NX - to su uplne nepodstatne veci, niekto ani nevie kde ma skrinu s isticmi nie to este aby vedel kde ma poistky alebo aku sustavu pouzivaju
Ale aj tak si myslim, ze ziarovka sa da bezpecne vymenit aj bez zhodeneho istica, nieje dovod pchat prsty do objimky takze nehrozi nic. Rovnako sa daju vymenit vypinace, zasuvky aj 3-fazove, lenze taketo veci si mozu dovolit len skuseni elektrikari.