Zdravim, kto ma akukolvek skusenost s tymito zariadeniami nizsie nech mi napise. Nepotrebujem ani tak velmi bezpecne wifi, skor mi ide o silu signalu.... potrebujem pokrytie v dome ale aj vonku. Kto ma skusenost, nech napise, aj zlu.
Alebo nejaky uplne iny typ v tejto cenovej relacii.
Dakujem
Ovislink AirLive WN-5000R PRE-N Router vs Ovislink WT-1500R Wireless router vs Linksys WRT54G2-RM
AirLive WT-2000ARM - Signálom pokryje celý dom, na dvore mám 3 paličky, ale v tom routri je už integrovaný modem (zdroj internetu sa pripája cez RJ-11, tie čo si dal ty su cez RJ-4J). Myslím že značke AirLive možeš veriť, a určire budú mať dosť silný signál nato aby pokryl celí dom
Na intraku mali chalani nejaky lacny airlive router a cez 5m hrubu stenu sme mali konstantne 4 palicky. O 100 metrov dalej s dodatocnou prekazkou len okno a so smerovou antenou namierenou ku nam bol dalsi neviem uz akej znacky a od neho sme chytali ledva 1 palicku. Takze co sa tyka sily signalu wlan routerov airlive, asi to nebude nahoda.
myslim ze cela tato debata o dosahu je scestna, pretoze nie je dom ako dom, izba ako izba, stena ako stena a dvor ako dvor (ak ma chapete co tym myslim)...
MaTTheW66: Niektore routre po prepaleni firmwaru dosahuju vysoke vykony, napriklad aj take, ktore Telekomunikacny urad zakazuje, cize presahuje hranicu vyzarovacieho vykonu. S takyto zariadenim dokazes pokryt velke uzemie aj s pomocou malickej anteny, ktora sa k routrom dodava.
Gadelat: Ktory internat ma 5m hrubu stenu???
STomko: Presne tak, neda sa rozhodnut podla skusenosti ludi. Vseobecne to beriem ale tak, ze pokial bude router umiestneny niekde v blizkosti steny ci okna smerom do dvora, tak nie je problem pokryt dve poschodia domu a este aj zahradu. Horsie to uz moze byt z opacnej strany, tam uz bude zrejme so signalom vacsi problem. Ale ako si napisal, vzdy je situacia rozdielna, zalezi na konkretnom zariadeni, na prijmaci (notebook, telefon...), na polohe zariadenia v dome atd...
Celiny v Liptovskom Hradku, ale nie je to vonkajsia stena. Je to akysi tram v strede ktory to drzi. Izba na ktorej bol router bola na jednej strane steny a druha izba na druhej strane.
STomko: Ano suhlasim, ze kazda stena, dom je iny. Ale ak nemam skusenost zo ziadnym wifi routrom a od vyrobcu sa to nedozviem, lebo nikto svoj vyrobok nezhodi.... a ked splni standardu tak to este neznamena, ze splna vsetky podmienky tychto standard na 100%.