2012 koniec sveta?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Čo si o tom myslíte?

Verím tomu
97
13%
Neverím tomu
524
68%
Nezaujíma ma to
149
19%

Celkom hlasov: 770

eaten
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa eaten »

PsychoS napísal:Mozu si zato len a len samy. Zivot akym si ziju, moralka. Totalna bieda. Keby poznali slovo usilovny, produktivita tak by neboli v takych srackach ako su.
Pocuvaj ty mas fakt nazory ako mali v stredoveku na nejaku spodinu.
Zivot akym ziju? -- Ziju takym akym mozu zit. Aj ty keby sa narodis rodicom bezdomovcov, tak by si s tym vela nenarobil a zil by si niekde v spine vonku. A ver tomu ze vyhrabat sa z takeho zivota by bolo velmi tazke.
Usilovny? Ver tomu ze makaju viac ako ty .. ale na to aby prezili. Pretoze tam asi nie su moznosti ako u nas. Tu sa place ze je kriza ze nie je robota, tam je kriza stale. S tym obycajni ludia vela nenarobia.
Z toho co si napisal usudzujem ze si len obycajny trapko co si vala gule pri CS, pri pocitaci ktori dostal na vianoce. -- Popripade, konecne zacal pracovat a povazujes sa za neskutocneho frajera.
spirki
Expert
Expert

Re: usilovnosť? produktivita?

Príspevok od používateľa spirki »

Deafboy napísal:Usilovnosť? Produktivita? V Afrike už 6 ročné deti pracujú a živia tým zvyšok rodiny. Ten zvyšok ktorý ešte neskapal od hladu alebo na nejakú chorobu.
Nie som si istý či v Afrike bola takáto bieda odjakživa, alebo prišla až nástupom európskeho koloniálneho finančného systému. Každopádne je hamba že si tu po celej európe sedíme pekne vo vykurovanom byte a pri nakupovaní sa rozhodujeme medzi X výrobcami daého výrobku. Oni totiž nemajú výrobcov žiadnych a dovážať si nemôžu dovoliť.

Istým spôsobom chápem prečo začať od Afriky, no dalo sa to napísať aj ináč. Je pravdou že ak budú pri moci na zemi tí istí ľudia čo doteraz, tak bieda bude pokračovať. A bude nielen v Afrike, ale postupom času aj tu u nás. ;)
za 1. hamba sa píše s N teda haNba, to len tak naokraj (trhá mi to oči) :)
2. Afrika, áno, snáď okrem severu tam bola bieda pred príchodom kolonialistov, tí keď prišli tak ich museli dávať dolu zo stromov ...
Zopár ich odviezli do otroctva, prevažne USA, to nebolo pekné, priznávam ale zase dnes sú ich potomkovia zákonom chránení a vôbec sa nemajú zle. V Afrike pod vedením kolonistov nastal rozkvet, rozumným riadením krajiny a využívaním zdrojov bolo dosť peňazí pre kolonistov aj domorodcov, tí mali prácu, mohli sa ďalej množiť ako králiky, uživili sa. Potom zopár "chytrích" afričanov spolu s kdejakými organizáciami ohradilo proti kolonistom, veď prečo by mali byť pod vládou bielych vo svojej krajine? Tak sa podostávali černosi k moci a výsledok vidíte sami, vojny, skorumpované neschopné vlády, nerastné bohatstvo v rukách cudzích investorov, chudoba, atď, atď, atď ...
3. Nie je to hanba že sedíme vo vykúrenom byte, v Európe je zima, v Afrike v oblasti rovníka skoro nemrzne, takisto výrobcovia tam boli, aj dovážať bolo za čo, tie časy odišli spolu s kolonistami ...

Inak, neobávam sa konca sveta v 2012. Ale. Keď pozorujem ten materializmus, pokrivenú morálku a vôbec celá spoločnosť je akási ľahostajná, k tomu nekontrolovaný prísun prisťahovalcov, tak sa obávam o koniec Európy takej, ako ju poznáme teraz.
3PO
Medium Professional
Medium Professional

skoda

Príspevok od používateľa 3PO »

stane sa to co sa stava kazdy rok. vypukne par vojnovych konfliktov, zvyssi sa vykon pocitacov, paru milionov ludi zomrie na choroby/starobu atd.
s konspiracnymi (idiotskymi ) kecami dajte pokoj. spat na zakladnu skolu na hodinu fyziky. ak vobec niektori z vas aspon skoncili.
je to hlupost.
ale jednemu by som sa fakt potesil. ak by do toho roku 2012 vacsina z vas zmudrela(cest vynimkam).a bol by som rad keby to bolo skor...
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

tato tema je vsak o konspiracnych ("idiotskych") teoriach takze pokoj ti nedame. ked sa ti to nepaci tak to necitaj.
3PO
Medium Professional
Medium Professional

je

je to zvlastne ale pravdu povediac niekedy sa ludskej hluposti bojim. ale toto co vidim tu ... z toho sa musim len smiat :D
figo009
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa figo009 »

Je to hlúposť a aj keby sa to malo stať tak mi je to momentálne jedno...žijem ďalej a takéto hlúposti nečítam!!
http://mozaika.bloguje.cz/760056-inspir ... oveka-bez- koncetin.php
haha11
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa haha11 »

Veľmi duchaplné video. Keby bola len štvrtina ľudí na Zemi takáto ako Nick nikdy by k vojnám neprišlo a nie to ku konci sveta. Pre takých ľudí ako je Nick je každá chvíľa vzacná, mal som možnosť sa s takýmito "postihnutými" chalanmi a babami stretnúť.
3PO
Medium Professional
Medium Professional

:)

ako to je z mayskym kalendarom
Prílohy
maya_cartoon.jpg
Forest
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Forest »

Ja som teraz akurat dival o tom film. Nostradamus. Celkom zaujimave. Mozte si pozret a uvidite :)
w1k
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa w1k »

to nebude koniec, ale zmena
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

tak som sa nudil a poprechadzal som tuto temu a vidi sa mi ze tu 90% ludi neoperuje s pojmami ako fantasmagoria a podobnymi ... zaprve ak chce niekto hlasat konec sveta na zaklade mayskeho kalendara, tak by mal vedet ze po uplynuti doby na ktoru je vystaveny (5000cosi rokov .. da sa to dohladat aj presne) ide od znova s tym ze ludia budu lepsi ako v minulej "epoche" ... dalsia vec ktoru niekto nepostrehol je, ze nikto nedokaze presne povedat kedy bol majsky kalendar vytvoreny a tak nevieme ani presne ktory den konci :-) ... a v neposlednom rade s "magickymi" cislami v datumoch nam vytieraju media uz dlhsiu dobu a tak sa divim ze sa vobec nad tym niekto zamysla este :-) :-) ...

howgh vsetkym .. a 12. nemoze byt konec, pretoze v teste na facebooku mi vyslo ze zomrem az 24.12. ked na mna pri polnocnoj omsi padne zvon :-P :-P ...
haha11
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa haha11 »

nordkapp_pb napísal: howgh vsetkym .. a 12. nemoze byt konec, pretoze v teste na facebooku mi vyslo ze zomrem az 24.12. ked na mna pri polnocnoj omsi padne zvon :-P :-P ...
A kto ťa zachráni keď na teba padne ten zvon. Keď už nebudeš medzi nami tak pošli znamenie z druhého sveta, že ako to s nami bude vyzerať do budúcna ( na planéte Zem ).
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

w1k napísal:to nebude koniec, ale zmena
lenze ta zmena moze byt koniec pre mnoho z nas na tejto planete.
Rory
Novice
Novice

..

Príspevok od používateľa Rory »

každý normálny človek ktroý má aspon kusok rozumu vie že koniec sveta sa nestane z minuty na minutu...to je predsa hnupost nejaký velký treska všetci na zemi by boli mrtvy? ved to nedáva logiku a za to že mayský kalendár končí 21.12.2012? keby ludia aspon trochu nazreli do svätého pisma vedeli by že koniec sveta sa už dávno deje... to nie je minutová záležitosť...to ludia ničia tento svet všetky tie zbrane, bomby, a to ako sa ludia k sebe správaju to je koniec sveta...
TUCERO_SVK
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TUCERO_SVK »

presne tak sak casom sa vycerpaju zasoby zemegule a vsetci budeme v ......
alebo skor niekto odpali nuklearnu bombu a uvidite tu retazovu reakciu :)
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: ..

Príspevok od používateľa Gepid »

Rory napísal:každý normálny človek ktorý má aspon kusok rozumu vie, že koniec sveta sa nestane z minuty na minutu...To je predsa hlúposť nejaký veľký treska všetci na zemi by boli mrtvy? ved to nedáva logiku a za to že mayský kalendár končí 21.12.2012? keby ludia aspon trochu nazreli do svätého písma vedeli by že koniec sveta sa už dávno deje... to nie je minútová záležitosť...to ľudia ničia tento svet všetky tie zbrane, bomby, a to ako sa ľudia k sebe správajú to je koniec sveta...
Snažil som sa vyhýbať tejto téme. Teda nenapísať sem. (Aj keď dva krát som už napísal :) ) Ale toto mi nedalo.
Takže aj tak sa to raz začalo. A bolo to z minúty na minútu. Myslím tie bomby, ...
Inak, hovorí sa, že príde niekto "väčší" a nie ľudia...
Teda vôbec nesúhlasím s tvojím príspevkom :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

preco je pre niektorych problem pochopit ze vsetko ma svoje terminalne stadium a musia nejaky konec sveta prisudzovat niecomu alebo niekomu ? ? ? ... vsetko ma svoj konec .. proste ende šlus a dovi :-) ... ziadne svate pismo, nostradamus, sybyla a podobni s tym nemaju co robit ... to ze tazime nerastne bohatstvo zeme, alebo pouzivame zbrane hromadneho nicenia neznamena ze sme zacali konec sveta, len sme vyvojom dali niektorym do ruky mocnu zbran na vymyvanie pripecenych mozgov zavislych iba od noveho casu a pod. ... definitivom pre nasu zem je zatial vyhasnute slnka, ktore sposobi rozpad slnecnej sustavy ako ju dnes pozname, isto nie nejake naivne reci o konci sveta kvoli zbraniam, tomu ze neverime v boha, preto ze nebolo viac miesta na kameni atd, atd ...

... jedinim dovodom preco su konspiracne teorie v takej oblube je velmi rozsirena ludska kratkozrakost az blbost :-)
Royalflush
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Royalflush »

nordkapp_pb napísal:preco je pre niektorych problem pochopit ze vsetko ma svoje terminalne stadium a musia nejaky konec sveta prisudzovat niecomu alebo niekomu ? ? ? ... vsetko ma svoj konec .. proste ende šlus a dovi :-) ... ziadne svate pismo, nostradamus, sybyla a podobni s tym nemaju co robit ... to ze tazime nerastne bohatstvo zeme, alebo pouzivame zbrane hromadneho nicenia neznamena ze sme zacali konec sveta, len sme vyvojom dali niektorym do ruky mocnu zbran na vymyvanie pripecenych mozgov zavislych iba od noveho casu a pod. ... definitivom pre nasu zem je zatial vyhasnute slnka, ktore sposobi rozpad slnecnej sustavy ako ju dnes pozname, isto nie nejake naivne reci o konci sveta kvoli zbraniam, tomu ze neverime v boha, preto ze nebolo viac miesta na kameni atd, atd ...

... jedinim dovodom preco su konspiracne teorie v takej oblube je velmi rozsirena ludska kratkozrakost az blbost :-)
Pekne napisane, zdielam nazor :arrow: K+

Ale ked je uz okolo toho take HALO, tak nieco na tom /mozno/ bude. :?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

len je dost rozdiel ci sme najskor nasli zaujimavu vec a az potom robili halo, alebo sme chceli robit halo a k tomu sme hladali zaujimavu vec :-) .. vsetky konce sveta su postavene prave na tej druhej situacii :-) :-) ... funguju tak napr. aj alternativne "cirkvi" po celom svete ... niekto chce ryzovat, alebo vytret co najviac ludi tak ma napad a potom uz iba vymysla kktiny ((z nasich zemepisnych sirok, dlzok a vysok spomenme napriklad Vesmirnych Ludi :-D )) :-)
Royalflush
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Royalflush »

Ten spolok (či čo to je) Vesmírny ludia si/sú buď
- (si) Robia srandu
- (sú) Ludia ktorí by sa mali ísť dať istotne liečiť
Napísať odpoveď