Uchadzanie sa o pracu
Uchadzanie sa o pracu
Je podla Vas lepsie dojst priamo do firmy a pytat sa, alebo kontaktovat cez mail? Ja som napriklad pred tyzdnom posielal CV a este neodpovedali, mam cakat alebo im napisat dalsi mail, popripade dojst do sidla?
-
Mateq
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Poslať mail je podľa mňa lepšie. Je to štandartný postup.
Pokiaľ tam prídeš osobne, je veľká pravdepodobnosť, že na teba nikto nebude mať čas, prípadne personalista bude mať inú robotu a rovno ťa diskvalifikuje ako otravného. Záleží ale na tom aká je to spoločnosť, je iné nejaká firma a sklad/Tesco/obchod s elektronikou. Tam choď aj kľudne osobne.
BTW: 1 týždeň je po zaslaní CV veľmi krátka doba.
Pokiaľ tam prídeš osobne, je veľká pravdepodobnosť, že na teba nikto nebude mať čas, prípadne personalista bude mať inú robotu a rovno ťa diskvalifikuje ako otravného. Záleží ale na tom aká je to spoločnosť, je iné nejaká firma a sklad/Tesco/obchod s elektronikou. Tam choď aj kľudne osobne.
BTW: 1 týždeň je po zaslaní CV veľmi krátka doba.
jj.. závisí od povahy práce. Ak máš záujem o nejakú manuálnu prácu, robotník pri linke alebo niečo podobné, tak môžeš ísť aj osobne, ale nemáš istotu, že sa Ti bude niekto kompetentný venovať. Nakoniec iba necháš svoju žiadosť+životopis na vrátnici/recepcii/sekretariáte. Možno by bolo lepšie si najskôr telefonicky dohodnúť stretnutie alebo sa aspoň informovať, kedy dotyčná osoba je vo firme.
Ak sa jedná o kvalifikovanejšiu prácu.. nejaký úradník, manažér, ITčkar, tak radšej zaslať emailom/poštou.
Odpovede chodia rôzne.. niekde do týždňa, niekde do mesiaca.. niekde dlhšie. Napr. mne sa od môjho súčasného zamestnávateľa ozvali po viac ako roku od odoslania žiadosti+životopisu.

Ak sa jedná o kvalifikovanejšiu prácu.. nejaký úradník, manažér, ITčkar, tak radšej zaslať emailom/poštou.
Odpovede chodia rôzne.. niekde do týždňa, niekde do mesiaca.. niekde dlhšie. Napr. mne sa od môjho súčasného zamestnávateľa ozvali po viac ako roku od odoslania žiadosti+životopisu.