Ako je to so zarukov bez zarucneho listu ?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
skener
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Ako je to so zarukov bez zarucneho listu ?

Príspevok od používateľa skener »

Pocul som ze napriklad ku HP ak je este v zaruke tak nemusite mat pri reklamacii ani zarucny list lebo ze oni eviduju ktory je dokedy podla zarucneho listu v databaze pod zarukov.

Niekto mi tvrdil ze asus to ma to iste ze proste oni vedia do kedy je ktory stroj v zaruke.

Je to pravda ?

A inak plati to teda vedia to isto akoze podla coho ak som to nahodou kupoval trebarz v metre oni im to hlasia ?

A hlavne ma este zaujima ci to iste ak to funguje plati ja pri Fujitsu ?

Diky za odpoved.
Andr3w
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andr3w »

ja som toto akurat vcera riesil, odisiel mi zdroj ktory som kupoval cez Alzu asi pred rokom, samozrejme zarucny list som stratil tak som tam zavolal a povedal im ze som ho stratil a potrebujem to vyreklamovat, oni ze v pohode a behom par chvil mi poslali do mailu zarucny list v PDFku, som si ho vytlacil a dnes to idem reklamovat tak ak to skusk takto tiez
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

HPcko ako vravis ma vsetko info on zaruke, carepacku a spol v databaze (na webe) podla S/N..To viem pozriet aj ja :P

Avsak Asus a Fujitsu tipujem, ze takyto tool nemaju..A ak maju, tak info o tom, zatial nemam..Ale vacsinou im staci faktura o danom NB a spol..Tu vacsinou pri objednavani z netu najdes priamo na stranke predajcu, kde si ju vytlacis..
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Ja som pred rokom kupoval Notebok Fujitsu Siemens a po roku mi prestala dvd mechanika napalovat a citat proste nejde. Zarucny som nevedel najst tak som siel do pobočky Praktik Computers kde som to kupoval a povedali mi že nakolko presli na iny učtovny system nevedia sa dostat k mojmu zaručnemu listu teda k fakture. Po tyzdni som siel do druhej pobočky Praktiku chcel som si kupit novu mechaniku povedal som ze som stratil zarucny. A oni mi povedali že mi kludne najdu fakturu ale stoji to 5€. V duchu som si povedal ved bože dam aj 10€ ved nova mechanika stoji cca 50€.

Podla zakona by mali archivovať 3 roky doklady o kupe.
skener
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa skener »

No lebo ja mam akoze fakturu co som teraz kupil zanovny notas od fujitsu

Ten chalan mi ju dal aj s fakturov ktora je z metra

len mne sa zda ze v metre si na taketo veci mal potom este ist a potvrdzovat nejaky papier ohladom reklamacie a ten nemám tak ja ze ci bude nejaký problem s tým ak cosi ?
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Taktiez mam zarucne listy nepotvrdene a mam len fakturu. Uplne to staci ak ked to je z metra.
Napísať odpoveď