Favorit za 200 eur. oplati sa?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
MakeFake
Spammer
Spammer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Favorit za 200 eur. oplati sa?

Príspevok od používateľa MakeFake »

Na viacerych autobazaroch na nete, sa pohybuje cena Favoritov (pojazdnych, nenaburanych) aj okolo len 150-200 Eur. Chcem sa Vas opytat ci ma zmysel kupovat takeho auto, potrebujem to len na jazdu do skoly. Na nic lepsie nemam peniaze, este na poistku vyskriabem. Ake budu "ine" naklady a pripadne co sa na nich najcastejsie kazi. Do aut sa vobec nevyznam tak sa chcem opytat ci ma este vyznam take auto kupovat.
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

Ak byvas 100m od skoly tak kludne.
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Do skoly je to 24 km. Nie, ze sa mi to rozpadne po dvadsiatej jazde. Kamos ma Favorita ale stal ho pred rokom 17 litrov a ide to v poho.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

ano oplati ak je rozumne pojazdny a nepotrebujes na nom lietat po europe ... na tak starom aute sa proste na 110% nieco vysype ... je to otazkou casu ... vyhodou je ze to opravis na kolene skoro zadarmo . diely najdes snad aj pri kosi ... ak to nema uplne odorvnany motor, nakompletku prehrdzavenu kasu na klucovych miestach ktore ju drzia pokope, aky taky podovozk tak by to mohlo byt dostatocne vozenie ...

pri kupe si daj pozor aby motor nesiel vyrazne mimo taktu a aby neklepal ako blaznivy, aby auto nelezalo na zemi z dovodu uhniteho podvozku a aby to co mozno najhladsie jazdilo ...
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Diky za nazori, radsej ten favorit bude obhliadat a kupovat s kamosom co sa v tom vyzna aby ma neobabrali. :D
MaNoWaR
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MaNoWaR »

ja by som ho zobral... len na predajni si ho poriadne obzri či je všetko oka na take jazdy do školi a s päť je to akurat :) .. lebo my ked sme kupovali uz davnejsie nasho tak nas dost obabrali s tlmičami... :evil: :) teraz uz mame feldu
janulko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa janulko »

do skoli treba chodit na autobuse a ne tam sa vyvazat jak pan a este na vaforite jak taki gazdo ....... kub si aspon BMW zeby si zbalil dajake holki ....

:D 8-)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

janulko napísal:do skoli treba chodit na autobuse a ne tam sa vyvazat jak pan a este na vaforite jak taki gazdo ....... kub si aspon BMW zeby si zbalil dajake holki ....
je jedno ako, ale do tej skoly treba aspon chodit, aby potom pisany prejav nevyzeral ako ten tvoj :-) ...
Kok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kok »

janulko napísal:do skoli treba chodit na autobuse a ne tam sa vyvazat jak pan a este na vaforite jak taki gazdo ....... kub si aspon BMW zeby si zbalil dajake holki ....

pisal 150 - 200 eur. Neviem kde si videl bavoraka za taku cenu. Also, gramatika ^^
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

zial honda musela ist prec :(

tak som tiez kupil za 200e favorita kvoli skole :) a bola to dobra volba :) odviezt, odveze.. tak co :) aj ked spotreba mohla byt mensia :)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Favorit je pre študáka ideálne auto, kúpil by som ho však jedine na plyn.
-Najväčšie problémy pri favoritoch sú korózia a pretočené tachometre.
Stav motora zistíš najlepšie podľa zvuku - hlasité klepanie/cinkanie naznačuje väčšie opotrebenie, zlú vôľu ventilov. Nepravidelný chod na voľnobeh, cukanie predpovedá problémy s karburátorom.
Biely dym z výfuku, olej v chladiacej si pýtajú výmenu tesnenia pod hlavou.
Osobitnú pozornosť venuj spojke a prevodovke - chrastenie, ktoré prestane po vyšliapnutí spojky značí opotrebovanie spojkového ložiska a jeho blízku výmenu. Ťažké podraďovanie sprevádzané pazvukmi sú zničené synchrony prevodovky.
Určite vyskúšaj spolahlivosť spojky - zatiahni ručnú a skús sa pohnúť na trojke. Pokiaľ motor hneď neskape a bude s ručkou zápasiť (po úplnom uvoľnení spojkového pedálu samozrejme), spojka je v háji.
-Korózia je večný problém. Miesta, kde by som koróziu netoleroval sú podbehy, prahy dverí, domčeky tlmičov (vpredu aj vzadu). Na predné lemy sa úplne vyser, ich výmena stojí par šupiek - zadné by už trebalo prevárať.
-Ďalšie obľúbené miesta na koróziu sú pod gumami okolo všetkých dverí, v kufri pod kobercom v okolí rezervy, niekedy aj pod kobercom v priestore pre nohy vpredu (zateká tam po neodbornej montáži čelného skla a nikto to tam nevidí, pokiaľ sa to jedného dňa celé neprepadne).

Samozrejmé je, že na úplne zdravý favorit v sumách do €200 nenatrafíš, avšak každú závadu treba zvažovať a prípadne o nej zjednávať.
-Nebral by som auto tesne pred expiračkou technickej - takého auta sa človek zvyčajne zbavuje určitých dôvodov, nech je akokoľvek cukríkové. Keď tak, technicku spraviť pred kúpou - po dohode s predávajúcim..

Ja som favorit kupoval pred rokom a robí mi len radosť. Natrafil som na veľmi pekný kúsok bez korózií s tichúčkym - zachovalým motorom a robí mi len radosť :) (hľadal ho pol roka)
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

ak sa ti bude dat tak skus zohnat radsej feliciu, predsalen je to novsie a nekoroduje tak spodok ako na favoritoch
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

ale felda za 200e bude pravdepodobne bez motora a na drevenych spalkoch :D
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Ja tiež rozmýšľam nad takým favoritom, lenže teraz idem študovať cca 200 km od môjho bydliska, tak neviem, či by to takú cestu (aj keď len jednorázovú) vydržalo :D Keby som to tam dopravil tak by som to používal už len po meste na pár km maximálne.
stifler1
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa stifler1 »

Muffi napísal:Ja tiež rozmýšľam nad takým favoritom, lenže teraz idem študovať cca 200 km od môjho bydliska, tak neviem, či by to takú cestu (aj keď len jednorázovú) vydržalo :D Keby som to tam dopravil tak by som to používal už len po meste na pár km maximálne.
Je to trocha diskutabilne ci ti vydrzi alebo nie, nemusi ti vydrzat ani uplne nove auto nikdy nevies co sa ti poserie ked to beries z tohto hladiska ale ked to beries z tej druhej strany co sa tyka ako tak vseobecne auta tak je to taky nezmar az na tu plecharinu. Moj bratranec ho ma a v pohode s nim beha aj dlhsie trate ake napr. 100km tam a naspat alebo niekedy za den aj 400km a nenechal ho este, ma ho aj kamarat na vozenie a stale mu bezi a nesetri ho ani trochu jazdi skor takym rally sposobom plyn brzda a motor fachci dalej.
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Muffi napísal:Ja tiež rozmýšľam nad takým favoritom, lenže teraz idem študovať cca 200 km od môjho bydliska, tak neviem, či by to takú cestu (aj keď len jednorázovú) vydržalo :D Keby som to tam dopravil tak by som to používal už len po meste na pár km maximálne.
Ak neplanujes chodit typ autom kazdy tyzden domov a po vikende sa nim vracat do skoly tak si myslim ze favo bude pre teba vhodne vozitko. Keby si ho zohnal s LPG bolo by to zaroven setrne vozenie a zostalo by ti viac na vysokoskolske rozmary ;)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

ked to auto nebude drzat silou vole, ale bude to aspon ako tak zachovale, musi odviezt ked bude mat olej, vodu a benzin tam kde mam mat hocikam. ja som na mojom favorite jazdil so zlymi svieckami, vadnym rozdelovacom, utrhnutym tlmicom a domcekom tlmica, totalne znicenou spojkou, unavenymi pruzinami a olejom vo vode a jazdi este teraz a pritom ma prasknuty blok motora :lol: je uz sice od januara odstaveny, ale aj teraz naskoci a ide, len treba cez AC pumpu po dlhom stati trosku benzinu natahat, to auto je nezmar
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

Sry za OT ale co je vaforit?Ty sa zobud prosim ta,tvoje blbe nazori su horsie ako tvoja gramatika a to uz je co povedat!!!
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Kibo, pripomenul si mi kamarátovho Formana, má 570 000 km a je to vrak :lol: , ale našiel nejakého supermana, ktorý mu na to ešte dal STK pod prísľubom, že to nevezme do mesta, no že vraj už naposledy. To auto som šoféroval, je to akoby si šiel v lietadle kamikadze, vôľa v riadení neskutočná :D Brzdy idú, no nazvime to že idú :lol: Zadné tlmiče myslím že sa na to už vysrali alebo sa rozpadli, to také búchanie odzadu, to sa len tak nevidí. Používa to na cestu do krčmy a nazad, to je taký gadžo až strach, ale už si kúpil Fabku, tak sa už z neho nesmejeme :)
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

erytrocyt: mozno je to vrak, ale bral by som to trochu aj s respektom. ked to ma vyse 0.5M km, tak to je co povedat.

k teme: ak sa chces autam venovat aj v buducnosti, favo je jasna volba. aspon sa naucis opravit kadejake lahsie zavady co sa vyskytnu.
Napísať odpoveď