Favorit za 200 eur. oplati sa?
-
MakeFake
Spammer
- Kontaktovať používateľa:
Favorit za 200 eur. oplati sa?
Na viacerych autobazaroch na nete, sa pohybuje cena Favoritov (pojazdnych, nenaburanych) aj okolo len 150-200 Eur. Chcem sa Vas opytat ci ma zmysel kupovat takeho auto, potrebujem to len na jazdu do skoly. Na nic lepsie nemam peniaze, este na poistku vyskriabem. Ake budu "ine" naklady a pripadne co sa na nich najcastejsie kazi. Do aut sa vobec nevyznam tak sa chcem opytat ci ma este vyznam take auto kupovat.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ano oplati ak je rozumne pojazdny a nepotrebujes na nom lietat po europe ... na tak starom aute sa proste na 110% nieco vysype ... je to otazkou casu ... vyhodou je ze to opravis na kolene skoro zadarmo . diely najdes snad aj pri kosi ... ak to nema uplne odorvnany motor, nakompletku prehrdzavenu kasu na klucovych miestach ktore ju drzia pokope, aky taky podovozk tak by to mohlo byt dostatocne vozenie ...
pri kupe si daj pozor aby motor nesiel vyrazne mimo taktu a aby neklepal ako blaznivy, aby auto nelezalo na zemi z dovodu uhniteho podvozku a aby to co mozno najhladsie jazdilo ...
pri kupe si daj pozor aby motor nesiel vyrazne mimo taktu a aby neklepal ako blaznivy, aby auto nelezalo na zemi z dovodu uhniteho podvozku a aby to co mozno najhladsie jazdilo ...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
je jedno ako, ale do tej skoly treba aspon chodit, aby potom pisany prejav nevyzeral ako ten tvojjanulko napísal:do skoli treba chodit na autobuse a ne tam sa vyvazat jak pan a este na vaforite jak taki gazdo ....... kub si aspon BMW zeby si zbalil dajake holki ....
-
Kok
Light Professional
pisal 150 - 200 eur. Neviem kde si videl bavoraka za taku cenu. Also, gramatika ^^janulko napísal:do skoli treba chodit na autobuse a ne tam sa vyvazat jak pan a este na vaforite jak taki gazdo ....... kub si aspon BMW zeby si zbalil dajake holki ....
![]()
Favorit je pre študáka ideálne auto, kúpil by som ho však jedine na plyn.
-Najväčšie problémy pri favoritoch sú korózia a pretočené tachometre.
Stav motora zistíš najlepšie podľa zvuku - hlasité klepanie/cinkanie naznačuje väčšie opotrebenie, zlú vôľu ventilov. Nepravidelný chod na voľnobeh, cukanie predpovedá problémy s karburátorom.
Biely dym z výfuku, olej v chladiacej si pýtajú výmenu tesnenia pod hlavou.
Osobitnú pozornosť venuj spojke a prevodovke - chrastenie, ktoré prestane po vyšliapnutí spojky značí opotrebovanie spojkového ložiska a jeho blízku výmenu. Ťažké podraďovanie sprevádzané pazvukmi sú zničené synchrony prevodovky.
Určite vyskúšaj spolahlivosť spojky - zatiahni ručnú a skús sa pohnúť na trojke. Pokiaľ motor hneď neskape a bude s ručkou zápasiť (po úplnom uvoľnení spojkového pedálu samozrejme), spojka je v háji.
-Korózia je večný problém. Miesta, kde by som koróziu netoleroval sú podbehy, prahy dverí, domčeky tlmičov (vpredu aj vzadu). Na predné lemy sa úplne vyser, ich výmena stojí par šupiek - zadné by už trebalo prevárať.
-Ďalšie obľúbené miesta na koróziu sú pod gumami okolo všetkých dverí, v kufri pod kobercom v okolí rezervy, niekedy aj pod kobercom v priestore pre nohy vpredu (zateká tam po neodbornej montáži čelného skla a nikto to tam nevidí, pokiaľ sa to jedného dňa celé neprepadne).
Samozrejmé je, že na úplne zdravý favorit v sumách do €200 nenatrafíš, avšak každú závadu treba zvažovať a prípadne o nej zjednávať.
-Nebral by som auto tesne pred expiračkou technickej - takého auta sa človek zvyčajne zbavuje určitých dôvodov, nech je akokoľvek cukríkové. Keď tak, technicku spraviť pred kúpou - po dohode s predávajúcim..
Ja som favorit kupoval pred rokom a robí mi len radosť. Natrafil som na veľmi pekný kúsok bez korózií s tichúčkym - zachovalým motorom a robí mi len radosť
(hľadal ho pol roka)
-Najväčšie problémy pri favoritoch sú korózia a pretočené tachometre.
Stav motora zistíš najlepšie podľa zvuku - hlasité klepanie/cinkanie naznačuje väčšie opotrebenie, zlú vôľu ventilov. Nepravidelný chod na voľnobeh, cukanie predpovedá problémy s karburátorom.
Biely dym z výfuku, olej v chladiacej si pýtajú výmenu tesnenia pod hlavou.
Osobitnú pozornosť venuj spojke a prevodovke - chrastenie, ktoré prestane po vyšliapnutí spojky značí opotrebovanie spojkového ložiska a jeho blízku výmenu. Ťažké podraďovanie sprevádzané pazvukmi sú zničené synchrony prevodovky.
Určite vyskúšaj spolahlivosť spojky - zatiahni ručnú a skús sa pohnúť na trojke. Pokiaľ motor hneď neskape a bude s ručkou zápasiť (po úplnom uvoľnení spojkového pedálu samozrejme), spojka je v háji.
-Korózia je večný problém. Miesta, kde by som koróziu netoleroval sú podbehy, prahy dverí, domčeky tlmičov (vpredu aj vzadu). Na predné lemy sa úplne vyser, ich výmena stojí par šupiek - zadné by už trebalo prevárať.
-Ďalšie obľúbené miesta na koróziu sú pod gumami okolo všetkých dverí, v kufri pod kobercom v okolí rezervy, niekedy aj pod kobercom v priestore pre nohy vpredu (zateká tam po neodbornej montáži čelného skla a nikto to tam nevidí, pokiaľ sa to jedného dňa celé neprepadne).
Samozrejmé je, že na úplne zdravý favorit v sumách do €200 nenatrafíš, avšak každú závadu treba zvažovať a prípadne o nej zjednávať.
-Nebral by som auto tesne pred expiračkou technickej - takého auta sa človek zvyčajne zbavuje určitých dôvodov, nech je akokoľvek cukríkové. Keď tak, technicku spraviť pred kúpou - po dohode s predávajúcim..
Ja som favorit kupoval pred rokom a robí mi len radosť. Natrafil som na veľmi pekný kúsok bez korózií s tichúčkym - zachovalým motorom a robí mi len radosť
Je to trocha diskutabilne ci ti vydrzi alebo nie, nemusi ti vydrzat ani uplne nove auto nikdy nevies co sa ti poserie ked to beries z tohto hladiska ale ked to beries z tej druhej strany co sa tyka ako tak vseobecne auta tak je to taky nezmar az na tu plecharinu. Moj bratranec ho ma a v pohode s nim beha aj dlhsie trate ake napr. 100km tam a naspat alebo niekedy za den aj 400km a nenechal ho este, ma ho aj kamarat na vozenie a stale mu bezi a nesetri ho ani trochu jazdi skor takym rally sposobom plyn brzda a motor fachci dalej.Muffi napísal:Ja tiež rozmýšľam nad takým favoritom, lenže teraz idem študovať cca 200 km od môjho bydliska, tak neviem, či by to takú cestu (aj keď len jednorázovú) vydržaloKeby som to tam dopravil tak by som to používal už len po meste na pár km maximálne.
Ak neplanujes chodit typ autom kazdy tyzden domov a po vikende sa nim vracat do skoly tak si myslim ze favo bude pre teba vhodne vozitko. Keby si ho zohnal s LPG bolo by to zaroven setrne vozenie a zostalo by ti viac na vysokoskolske rozmaryMuffi napísal:Ja tiež rozmýšľam nad takým favoritom, lenže teraz idem študovať cca 200 km od môjho bydliska, tak neviem, či by to takú cestu (aj keď len jednorázovú) vydržaloKeby som to tam dopravil tak by som to používal už len po meste na pár km maximálne.
-
Kibo
Hardcore addict
ked to auto nebude drzat silou vole, ale bude to aspon ako tak zachovale, musi odviezt ked bude mat olej, vodu a benzin tam kde mam mat hocikam. ja som na mojom favorite jazdil so zlymi svieckami, vadnym rozdelovacom, utrhnutym tlmicom a domcekom tlmica, totalne znicenou spojkou, unavenymi pruzinami a olejom vo vode a jazdi este teraz a pritom ma prasknuty blok motora
je uz sice od januara odstaveny, ale aj teraz naskoci a ide, len treba cez AC pumpu po dlhom stati trosku benzinu natahat, to auto je nezmar
Sry za OT ale co je vaforit?Ty sa zobud prosim ta,tvoje blbe nazori su horsie ako tvoja gramatika a to uz je co povedat!!!janulko napísal:do skoli treba chodit na autobuse a ne tam sa vyvazat jak pan a este na vaforite jak taki gazdo ....... kub si aspon BMW zeby si zbalil dajake holki ....
![]()
-
erytrocyt
VIP
Kibo, pripomenul si mi kamarátovho Formana, má 570 000 km a je to vrak
, ale našiel nejakého supermana, ktorý mu na to ešte dal STK pod prísľubom, že to nevezme do mesta, no že vraj už naposledy. To auto som šoféroval, je to akoby si šiel v lietadle kamikadze, vôľa v riadení neskutočná
Brzdy idú, no nazvime to že idú
Zadné tlmiče myslím že sa na to už vysrali alebo sa rozpadli, to také búchanie odzadu, to sa len tak nevidí. Používa to na cestu do krčmy a nazad, to je taký gadžo až strach, ale už si kúpil Fabku, tak sa už z neho nesmejeme