Chcel by som sa opýtať ako si mám vyčistiť trysky na cartrigoch?Netlačil som asi 5-6 mesiacov, stým že mi došla farba v čiernom cartridgy.2 dni dozadu som plnil cartritdge, skúšal som tlačiť ale nič sa nedialo.Je nejaký spôsob ako by som ich mohol teda prečistiť?
Stopercentne sa dajú zaschnuté trysky prečistiť len ultrazvukom. Doma pomôže ponoriť cartridge do vriacej vody. V konvici alebo na sporáku nechaj zovrieť vodu, odlej trochu do nejakej nádoby (asi 3-4cm, tak aby voda zakryla len trysky), daj do nej cartridge tryskami smerom dole a nechaj to tam stáť tých 10 minút. Potom ešte môžeš striekačkou (bez ihly) odsať cez trysky špinavý atrament. Ak nepomôže, postup opakuj. Ak je cartridge veľmi zaschnutý, už ti pomôže len ultrazvuk.
díííky moc, neuveríš ale naozaj mi to pomohlo, najprv som sa bál vôbec tie trysky položiť do tej horúcej vody kvôli tým medeným kontaktom, ale stačilo aby som to 2x zopakoval, horúca voda plus to vytiahnutie atramentu striekačkou a čuduj sa svetu ono to ide ďakujem ešte raz
Za málo, rád som pomohol. Len musím upozorniť, že časté praktizovanie tejto veci ti môže poškodiť elektroniku kazety. Takže ich nenechávaj často zaschýnať. Odporúčam vytlačiť aspoň pár slov týždenne, aby sa prečistili trysky. Originály vydržia dlhšie, ale hlavne plnené kazety zasychajú.