Recept + cmuk...:D

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Mastros
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Mastros »

RYZA

Pekne si vysyp ryzu, ktoru budes varit, na nejaku dosku ci stol. Povyberaj zrnka, ktore maju nejake cierne bodky (mne to pripomina kazove zuby). Zaberie Ti to tak 3 minuty. Nechces predsa, aby Tvoja draha jedla nejaky hnoj, ze? :)
Vycistenu ryzu zhrn do misky a riadne preplachni. Preplachuj, kym voda neprestane byt biela. (2 minuty.) Zbavujes sa tym skrobu. Ked to odflaknes, bude lepkava ako susne.
Dobre vycistenu preplachnutu ryzu vsyp do hrnca, kde je rozpaleny olej, kde si podla vlastneho uvazenia (a chuti) osmazil cibulku (tu velmi nebude citit), malo papriky alebo nieco podobne. Ryzu orestuj, ale bacha, nech sa Ti nepripali. Ked orestujes (cca 2-3 minuty), zalej vodou. Maly trik - pouzi hrncek, studenu vodu vlievaj do hrnca do vysky prveho klbu palca. Normalne si to odmeraj. Poloz spicku palca na ryzu a vlievaj vodu. Snad mi rozumies.
Ak nebudes ryzu nejak vylepsovat (len samotna ryza bez cibulky ci papriky...), vloz do nej celu cibulu (nie velku), ktora je osupana na poslednu hnedu supku. Len tak na vrch ju poloz.
Varis 20 minut !!!na platni!!!, na miernom ohni.
Ked sa dovari, voda bude vyparena. Odstav, nechaj 10 minut stat a potom jemne premiesaj vidlickou. Na nakladanie sa pouziva zasadne plastova naberacka.

Urcite si videl alebo pomahal mamine varit. To zmaknes.

MASO by som spravil nasledovne:
Kuracie prsia zbav tlsteho (biele, to uvidis), odblan (nie vtakom, ale nozom :D) a nakrajaj na rezance s tym, ze sa to na panvici este scvrkne, bacha na to, aby si nezul male sliziky.
Maso hod na panvicu s rozpalenym olejom (malinko) a orestuj. Zalej trochou vody, pridaj tie mandarinky, nejaku zakladnu zeleninku (mrkva, hrasok, kukurica) a nechaj takto vyvarit na tuk (stava aby Ti ostala, nie moc riedka). To zaberie tak pol hodinku. Sem-tam to aj premiesaj.
Mozes tu improvizovat, ale nedrb tam vela korenia.

Kym sa to bude robit, pokojne si vychutnajte spolocne chvile, zacnite kukat film, potom dopozerate. (Priklad.)

Na tanier daj najprv ryzu, potom maso a trosku to polej mandarinkovou stavou z kompotu ci konzervy. Dozdob. :)
Dobru chut.
t33nboY2
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa t33nboY2 »

hmm to je ono len by som okrem zeleniny pridal este arasidy (samozrejme nie slane), mozes pouzit aj trosku kokosu ale s tym opatrne. Korenie by som zvolil nie moc ostre ani slabe , kup nejaku azijsku zmes. Hlavne si davaj pozor na SOL !!!
IamMartinQo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IamMartinQo »

diky chlapci, hadam s tymto sa uz nemoze nic pokazit,

//edit : Mastros diky za ten uzasny recept, si kuchar :D ?

//edit : t33nboY2 tie arasidy myslis ako vyzdobu hej ? A to korenie to mam, asi 8 druhou :)
Cize staci mi varit ked to tak pocitam o nejakej 17:00 ??
t33nboY2
Medium Expert
Medium Expert

IamMartinQo napísal://edit : t33nboY2 tie arasidy myslis ako vyzdobu hej ? A to korenie to mam, asi 8 druhou :)
Cize staci mi varit ked to tak pocitam o nejakej 17:00 ??
Nie arasidy nie ako vyzdobu len ju primiesaj ku zelenine ale nie SOLENE a VYPRAZANE :D

A ake to mas korenia ?
IamMartinQo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

co ja viem chces nazvy??
Aniz mlety, cely
Nejaky Bandian
Cierne cele korenie
Estragon, toto ako citam navod by mohlo byt
Chili drvene, mlete, cele
Majoran, midi
Paprika, asi 5
Tymian drevy
Vsetko co som nasiel :D
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Taky ot:Kedy sa to vlastne uskutocni dnes alebo zajtra?Potom napis ako to dopadlo :P .
Inak keby ti nejak nevyslo to jedlo/dym a podobne :D , tak to isti nejaka objednavka hotoveho jedla do domu. :)
IamMartinQo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Tak dneska by to malo byt, a malo by to trvat do pondelka rana :D
Vsetko nakupene, este musim riadit :lol: bo taky bordel v celom dome jak v Hiroshime, hojko budem matzapnute v kuse ak by sa nieco pokakalo, tak pre istotu :D

Ak by nevyslo s vecerou??
Pizzeria je od mojho domu vzdialena tak 50 m :D
Tomáško
Star
Star

Príspevok od používateľa Tomáško »

drzim palce potom napis;) A inac kolko mas rokou a potom povedz ci to bolo super jedlo lebo aj ja si chcem nieco uvarit;)
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Recept + cmuk...:D

Príspevok od používateľa ppt »

IamMartinQo napísal:Ludia potrebuje, recept, na nejake rychle chutne jedlo, co by som vedel uvarit pre frajerku, rodicia su cez vikendprec tak rad by som ju pozval k sebe, neviete ako by som ju mohol dostat do tej spravnej atmosfery, myslim tak ze by som si uju omotal okolo prsta?? :D
Dik :)
Takze si ten nick predsalen nasiel. :twisted:
Mastros
Light Professional
Light Professional

Kokos by som tam uz neteperil. Arasidy sa daju. Alebo mozes spravit taky trik - svagor robil omacku z arasidoveho masla. Neviem ci to len zohrial alebo co. Bolo to slane a dost mi to chutilo. :)
Podla mojho skromneho nazoru by vsak stacilo to, co som Ti tu pisal a ked tam pridas arasidy, ozvlastnis to a nic nepokazis. Daj ich do tej panvice ku koncu. Nech sa prehreju, snad trochu zmaknu a bude to OK. Kym sa pojdete cicmat, umyte si papulky. :P

Kuchar nie som, ale chodim na hotelku a tam varime. :)
IamMartinQo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ppt napísal:Takze si ten nick predsalen nasiel. :twisted:
No nenasiel, to totiz nie je ona :D
t33nboY2
Medium Expert
Medium Expert

IamMartinQo napísal:No nenasiel, to totiz nie je ona :D
Ty defkar :boj:

K teme : Mal si si kupit radsej hotovu zmes korenia tam maju spravne pomery. Ale paprickam sa radsej vyhni !!! :cernoch:
IamMartinQo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Mastros napísal:Kokos by som tam uz neteperil. Arasidy sa daju. Alebo mozes spravit taky trik - svagor robil omacku z arasidoveho masla. Neviem ci to len zohrial alebo co. Bolo to slane a dost mi to chutilo. :)
Podla mojho skromneho nazoru by vsak stacilo to, co som Ti tu pisal a ked tam pridas arasidy, ozvlastnis to a nic nepokazis. Daj ich do tej panvice ku koncu. Nech sa prehreju, snad trochu zmaknu a bude to OK. Kym sa pojdete cicmat, umyte si papulky. :P

Kuchar nie som, ale chodim na hotelku a tam varime. :)
Jaaaajtak za to take recepty :D uz varim, vsetko ide zatial podla planuale najprv si mam spravit ryzu a potom maso hej??
Mastros
Light Professional
Light Professional

Varit sa ma tak, aby si mal vsetko hotove v rovnakom case. Teple, cerstve a hned mozte papcovat. Kedze priprava ryze trva tak 30 - 35 min., maso tak 45, tak si to vypocitaj. :D
IamMartinQo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

sak hej :lol: pocitat este viem, ale sa len modlim nech sa vydari ta vecera, a bude vsetko fajn, budem vas o vsetkom informovat :P

//autoeditácia príspevku ( 21 Aug 2009, 17:53 )
idem po nu :oops:

//autoeditácia príspevku ( 21 Aug 2009, 18:59 )
Vecera bola fantasticka :) akurat sa musela ist vyprazdnit :D , som zvedavy co bude dalej.....
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

IamMartinQo napísal:Vecera bola fantasticka :) akurat sa musela ist vyprazdnit :D , som zvedavy co bude dalej.....
IamMartinQo: neprehanas to trosku s tym hojko.com?
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

No, co teraz asi robia. :D Ty zvrhlik. :P
quancej
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa quancej »

neprehanaj to s hojkom...nakoniec ti na to pride a vysmeje ta...a ked nedas na nase rady, tak sa snaz aby to vyzeralo ako online komentar zapasov pocas majstrovstiev v hokeji :D...vyprazdnit z ktoreho konca traviaceho traktu? :D
Mastros
Light Professional
Light Professional

Mne je uplne u riti, co teraz robia. Nech si to uziju.

Zaujima ma ako spravil to jedlo a ci im chutilo. Ostatne je mi fuk. :)
valki5
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa valki5 »

Mastros napísal:Mne je uplne u riti, co teraz robia. Nech si to uziju.

Zaujima ma ako spravil to jedlo a ci im chutilo. Ostatne je mi fuk. :)
Jo jo to co robili po veceri je uz ich osobna vec :)
Zamknuté