Pokazena mys - odpaleny PC?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
dudo02
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa dudo02 »

No ak si to skratol,tak si odpalil USB radic.Presnejsie poistku.Ta je SMD takze vymena nieje jednoducha ak sa tym nezaoberas...
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa viper1993 »

no budem to musiet dat na reklamaciu,
ale najskor sa mi vtedy vypol prvy krat, vtedy som vybral a znovu dal baterku a notebook isiel nejaku hodinu, a teraz po hodine sa notebook zase znovu vypol ale aj ked vyberiem baterku tak ide len nejakych 5 sekund a vypne sa znovu :(

//autoeditácia príspevku ( 21 Aug 2009, 22:14 )
tak teraz po par hodinach som ten notebook zase zapol, uvidim kolko vydrzi, ale s odpalenou doskou by sa book zapnut nedal ci ano?
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

Dosku si mohol poskodit vysokym napetim na datovej vetve. Usb konektor ma piny na napajanie a data. Ak si zapjil + vetvu na datove - tak si asi odpalil SMD poistku na USB radici ale ta sa vymiena dost takzo jedine reklamacia. vyskusaj vybrat baterku a napojit na siet priamo bez nej ci tak pojde. Ak ano tak by som pozeral na vymenu zdroja baterky. Ak nepojde tak mas asi v riti dosku.
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

no vravim ze teraz asi pred pol hodinou som pc normalne zapol a vyzera ze ide ok zatial, ale toto sa mi uz stalo poobede ze isiel asi hodinu a potom zas nie, keby je poskodena ta poistka ako vravis tak by pc isiel aspon chvilu?
nemoze byt nejako poskodeny zdroj a ze by robil on nejaku chybu ze niekedy zapne a niekedy nie?
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

A čo tak skočiť do BIOSu a hodiť tam factory settings?
Možno, že niečo pomôže. Aj keď pochybujem :D
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Pokial ti ta mys svieti,tak spominana poistka bude OK.Ak si pustil nejake napetie na data,tak tam odislo nieco ine...A to robi zrejme problemy.Skus odpojit vsetky USB zariadenia a tak skusaj notebook...Nakolko mas vsak aj interne zariadenia napojene na USB(kamera,touchpad...),tak to take jednoduche nebude...Najidealnejsie by bolo vsetky USB zakazat v BIOSe...
Podla mna ti prave poskodeny radic robi problemy...A myslim,ze to je na vymenu alebo opravu dosky.
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Dj-XxX napísal:Dosku si mohol poskodit vysokym napetim...
Kde tam vidis VN? V USBcku je VN???OMG :lol:
PS: Rada s resetom BIOSU sa mi aj celkom pozdava, skus, nedas za to nic aj ked to vyzera na HW chybu...
Co sa tyka SMD poistiek tak myslim ze je to zbytocne riesit, ako si napisal mys svieti, cize napajanie USB vyzera byt v poriadku...//dudo si ma predbehol :wink:
Ja by som na tvojom mieste ked to je v zaruke siel reklamovat, ale chapem ta ze posielat to stale na reklamaciu je fest blbost, to by sralo uz aj mna. pytaj nech ti zanho vratia prachy a kup si lepsi book 8)
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Uz na nom fungujem hodinu aj 15 minut, poobede to bolo max 45 minut a vypol sa. Kym funguje tak robit nejdem nic a uvidim do kedy pojde, v usb portoch nemam nic. Poobede som skusal tie porty ci idu, tak mozno sa vypol aj preto. Kazdopadne vtedy nesli, teraz ich nejdem skusat aby sa mi zase nevypol. Ale zase uz tu hodinu fungujem na touchpade a to je vlastne tiez USB nie?
jimmy_xp
King
King

nie, bezne je to ako PS/2 port...
3PO
Medium Professional
Medium Professional

...

Príspevok od používateľa 3PO »

ked ti nevadi ze ti book blika jak vianocny stromcek (zapnes/vypne) tak tu stym kludne saskuj dalej. potom sa nestazuje ked oddide disk. uz si si odzalohoval aspon data ? ak ano uz davno do servisu.
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

Dj-XxX napísal:Dosku si mohol poskodit vysokym napetim na datovej vetve. Usb konektor ma piny na napajanie a data. Ak si zapjil + vetvu na datove - tak si asi odpalil SMD poistku na USB radici ale ta sa vymiena dost takzo jedine reklamacia. vyskusaj vybrat baterku a napojit na siet priamo bez nej ci tak pojde. Ak ano tak by som pozeral na vymenu zdroja baterky. Ak nepojde tak mas asi v riti dosku.
Sorry za spam.. Ale toto ma dorazilo :lol: Očividne zhrnul všetko do jedného príspevku čo tu už bolo napísané :D

Teraz k téme, ako bolo povedané, ak ti to beží odzálohuj niekam aspoň tie dôležité dáta.. Asi to budeš museť len vypáliť, ak ti nebežia tie usb porty.. Potom na reklamačku, ja by som to tak urobil hneď, pretože sa môže stať, že ten book teraz ide.. Ale po mesiaci nepôjde vôbec a ani reklamáciu ti neuznajú..
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

jj v pondelok to poslem do servisu

akurat rozmyslam ako zalohovat HDD, najradsej by som spravil cely obraz disku, ale nemam to ako dostat na externy HDD kedze nejde usb :(

a napalovat to, to by bolo velmi vela dvd-ciek
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

tak hdd si nechaj nie ? ved oni si tam daju svoj ked ho budu skusat :) nie si jediny ktory posiela desktop/notebook na reklamaciu bez hdd...ako dovod povedz ze tam mas dolezite osobne udaje a hotovo :) a kvoli chybajucemu hdd ti nemozu neuznat reklamaciu.

//teraz rozmyslam ci ti nahodou nepadne zaruka :D ale da sa to riesit tak ze ho pojdes reklamovat osobne do servisu a tam poziadas o vytiahnutie hdd...
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

Nemôžeš ten HDD pripojiť k druhému PC a odtial zálohovať na ext. disk ?
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

jj ked som posielal na reklamaciu prasknuteho krytu tak som mal HDD doma a vyreklamovali bez problemov, lenze vtedy ho aj ked testovali tak nemali potrebu to zapinat

uvidim, napisal som tam do servisu ze ci je nutne [posielat aj HDD

aj ked rad by som si to preistotu zalohoval aj tak, keby nahodou
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

nemal si tam pisat...zrejme ti ajtak odpisu ze ten hdd tam musi byt...cez mail su hrdinovia ale ked tam prides a zvysis hlas tak budu skakat ako budes piskat...jednoducho chod do servsiu a daj book reklamovat s tym ze chces aby ti vybrali hdd...lebo ak to spravis sam tak sa budu opierat o neodborny zasah a reklamaciu ti nemusia uznat...
viper1993 napísal:Asus servis je najblizsia pobocka v Ostrave a funguje to tak ze k tebe domov pride kurier zoberie notebook, a potom ti ho opraveny zase k tebe aj donesie takze ja do servisu nepojdem. Ale ako som vravel tak minule mi reklamaciu uznali a to som harddisk mal vybraty doma.
ok sry, to som nevedel :)
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

GIGABYTE napísal:Nemôžeš ten HDD pripojiť k druhému PC a odtial zálohovať na ext. disk ?
jj vyskusam pripojit k druhemu notebooku ak to bude pasovat
Pigesko napísal:nemal si tam pisat...zrejme ti ajtak odpisu ze ten hdd tam musi byt...cez mail su hrdinovia ale ked tam prides a zvysis hlas tak budu skakat ako budes piskat...jednoducho chod do servsiu a daj book reklamovat s tym ze chces aby ti vybrali hdd...lebo ak to spravis sam tak sa budu opierat o neodborny zasah a reklamaciu ti nemusia uznat...
Asus servis je najblizsia pobocka v Ostrave a funguje to tak ze k tebe domov pride kurier zoberie notebook, a potom ti ho opraveny zase k tebe aj donesie takze ja do servisu nepojdem. Ale ako som vravel tak minule mi reklamaciu uznali a to som harddisk mal vybraty doma.

//autoeditácia príspevku ( 22 Aug 2009, 18:33 )
tak ten HDD do ineho PC asi nepripojim lebo ten druhy notebook je taky tenky ze to bude mat nejaky iny HDD, neviem asi im ho teda neposlem lebo bez zalohy ho posielat nebudem
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

aky iny ?? ved normal 2.5" nie ??
viper1993 napísal:neviem, ten notebook je hruby mozno 1cm, nikde tam HDD nevidim, este to mozno vecer otvorim
hmm...myslim ze je jedno aky je ten hdd velky (tenky), dolezitejsi bude asi konektor...ved otvor, vytiahni a uvidi sa :)
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

neviem, ten notebook je hruby mozno 1cm, nikde tam HDD nevidim, este to mozno vecer otvorim
jimmy_xp
King
King

nepchas to ASUS eeepc co ma SSD disk? :o
Napísať odpoveď