znovuvyužitie tuby od tmelu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
peto01
Light Expert
Light Expert

znovuvyužitie tuby od tmelu

Príspevok od používateľa peto01 »

cau. potreboval by som poradit ako možem natlačiť znova hmotu do tuby od tmelu. v mojom pripade tam potrebujem dostat hmotu na sparovanie. ak niekto nevie tak mam na mysli tuto tubu
Prílohy
patex
patex
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

jaaaj, ta hmota na špárovanie sa kúpi už v tej tube. Keď máš zarobenú hmotu zvlášť, tak to môžeš vyšpárovať jedine so špachtľou, pokiaľ špáruješ obkladačky tak s gumennou stierkou...
Pikolik
Star
Star

Príspevok od používateľa Pikolik »

alebo si pozicaj od babicky tu srandu, ktorou sa zdobia medovnicky :D
dudo02
King
King

Re: znovuvyužitie tuby od tmelu

Príspevok od používateľa dudo02 »

peto01 napísal:cau. potreboval by som poradit ako možem natlačiť znova hmotu do tuby od tmelu. v mojom pripade tam potrebujem dostat hmotu na sparovanie. ak niekto nevie tak mam na mysli tuto tubu : http://www.pattex.cz/produkty/img/patte ... 400g_l.jpg
Skusal si vytlacit ten plastovy kruh cez hrdlo?Skus nejakou tycou...Potom by si to len naplnil,dal tam spet plastovy kruh a moze sa tmelovat :)
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

Da sa kupit univerzalna tuba ktora sa potom len znova zasune niecim pevnym spet a natlaci sa do nej tmel alebo ine
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...daj link...neverím... :roll:
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

mam taky pocit ze tieto tuby su jednorazove, a pokus o znovunaplnenie by nemusel dopadnut dobre :)
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Neverim, ze sa ten "stupel" podari vysunut von bez toho, aby sa poskodil. A inak, ako to chces plnit? Ak je to nejaka hutnejsia pasta, tazko ju tam natlacis tak, aby ti tam neostali vzduchove bubliny. No a to je potom radost robit s tym...
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

No aj ak by sa poskodil,tak by sa dal vyrobit nejaky z kovu.A primontovat nan nejake lanko na lahsie vytahovanie...Popr.ho primontovat priamo na piest a kruh na samotnej pistoli-to by bolo asi idealne.
Otazka je,ci sa s tym oplati hrat.Pokial to je na jednu stavbu,tak asi nie...Pokial by sa to malo pouzivat neustale,tak by bolo asi efektivnejsie pracovat s pistolou ako spachtlou.A hmota sa da aplikovat na rozne nepristupne miesta...
Ja som davno tiez spekuloval na tom istom,ale ja som potreboval aplikovat sadru.A ta rychlo schne,tak som sa na to vykaslal...
peto01
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa peto01 »

no zabudol som povedat že potrebujem vysparovat jeden obklad vyrobeny z tehiel kde je medzera asi 10mm a niekde aj menej a problem je ten že ked zababrem tu tehlu tak to už nevycistim...a spachtlov by som pri tom aj zostarol :) tak preto ma napadlo toto
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...no ja si myslím že skôr by si zostarol pri plnení tej tuby ako pri klasickom špachtľovaní...
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Ja som s niecim podobnym teraz pracoval...Je to vlastne tuba trosku vecsia ako ta zo silikonu alebo akrylu pretoze skarovat take velke diery s tymto by bolo utrpenie...a v stavebnickych potrebach kupis tubu ktora ma na jednom konci klasicke viecko ktore odsroubujes a napchas si tam hmotu ktoru mas pripravenu a na druhej strane je tiez odnimatelny hrot. V baleni bolo asi 6 hrotov roznych velkosti a prierezov. Cela tuba je vyrobena z tvrdej gumy a stoji cca 8€.
Napísať odpoveď