zdravím,
pri programovaní keď používam veľa objektov...teda pokiaľ ich nevytváram dynamicky ale keď sa mi vytvoria na začiatku programu...je niekedy dosť náročné sa na forme orientovať, pretože sa tam množstvo objektov prekrýva a pod. Rád by som sa spýtal, že či sa dá nejako napr po pridaní editu a po jeho nastavení a po všetkom možnom, že keď určite budem vedieť že už ho tam v tej chvíli nepotrebujem mať či sa dá nejako skryť...
príklad: nastavím tomu editu visible na false. ale pri programovaní stále na forme je(nemyslím počas behu programu) tak či by sa aj vtedy dal z formu skryť nejako...(to je môj štýl)
ak by bolo lepšie niečo iné nechám si poradiť...alebo by som sa mal dať na vytváranie všetkých objektov až za behu programu?? vtedy by mi tie objekty nezavadzali na forme a mal by som tam len to najzákladnejšie...
a tiež mám otázku ohľadn formu...keď chcem v programe použiť nový form tak ho musím len dynamicky vytvoriť?? alebo dá sa vytvoriť nejako a nastavím mu visible na false a niekde v algoritme by som zmenil visible na true....
pýtam sa preto aby som si nezvykol na nejaký zlý spôsob a preto sa pýtam skúsenejších...
ďakujem veľmi pekne!
Skrytie objektov na forme, Delphi
-
feromakovi
Expert
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa: