novy ntb

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
PepoJr.
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

novy ntb

Príspevok od používateľa PepoJr. »

zdar... mam problem s mojim novym ntb-kom ..... http://www.alza.sk/asus-k50ij-d133623.htm kupil som ho bez OS a tak som si ho tam isiel nainstalovat....ale instalujem instalujem a zrazu vypise nejaku chybu o tom ze ma problemy s hardiskom, a tak ze sa prerusila instalacia a mam restartovat ho...tak to spravim a zapnem a nic...zostane cierna obrazovka a v rohu blika podtrznik..... neda sa dostat ani do biosu (neviem ani ako- ziadne tlacitko nefunguje) a ani nic... neviete kde nastala chyba??? alebo stalo sa niekomu nieco take???
j@ro
Star
Star

Príspevok od používateľa j@ro »

- mohol by si konkretizovat aky win, aku hlasku ti vyhodilo
- ak instalujes XP tak pohladaj v biose SATA NATIVE MODE alebo niečo podobne a prepni na enabled
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

V prípade, ak sa v BIOSe nedá nastaviť SATA, tak musíš nájsť XP inštalačku, ktorá obsahuje SATA ovládače. Do BIOSu by si sa mal dostať pomocou F2. Pri Viste a Win7 by si problémy so SATA diskami mať nemal.
PepoJr.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PepoJr. »

hlaska je typu.... nastal problem pri instalacii windowsu (xp profesional 32bit)...problemy s hardiskom (prepacte screen som neurobil pretoze dole bolo napisane ze mam restartovat a skusit znova, tak som tomu nedaval velku pozornost) ale problem nebol v tom ze by sa nenasiel disk kvoli sata alebo ata ...proste napisalo ze ak by sa to neprerusilo moze sa poskodit PC....ale ked som restartol tak uz pri spusteni sa objavi len asus logo a potom uz len cierna obrazovka a biely podtrznik blika...

do biosu sa vazne neda dostat...nijako...nikedy...neviem preco...
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa --==[ RA ]==-- »

Ake XP mas? ak mas take co ma uz v sebe SP2 tak by zo SATA diskom nemal byt problem, skus urobit uplny format a skusit nainstalovat zase. Ak urobi to iste skus len tak pre skusku nainstalovat Vistu alebo 7 ci to urobi alebo nie. Ak hej tak asi HDD ma nieco zle a ak nie tak je to XP.

P.S. naco si davas XP? Daj si rovno Win7 je to velmi dobry win, vela ludi odporuca, v niektorych ohladoch zevraj rychlejsi ako XP... ale to je len moj nazor, zalezi na tebe co chces mat na svojom PC :)
Jack
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Jack »

Mam ten isty problem. Teraz robim jeden Asus K50IJ a pri nacitani instalacneho Windows XP SP3 pri konci mi nabehne chyba. Tam kde uz by mala nabehnut tabulka o instalacii XP. je tam problem. Ja som to uz aj vyriesil. Ked ti naskoci pri restarte: Asus stlač F2 a v biose v Advanced -> IDE Configuration -> SATA Operation Mode -> zmen na: Compatible
Potom spust inštaláciu znova a ide to v pohode 8)
Napísať odpoveď