Prevody z ČSOB SK do Čiech v rámci SEPA?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Prevody z ČSOB SK do Čiech v rámci SEPA?

Príspevok od používateľa Pilifo »

Zaujímalo by ma, či sa berie bankový prevod cez IB zo slovenského účtu v ČSOB na akýkoľvek účet v českej banke (napr. mBANK) ako SEPA platba, keďže za tú sa platí iba 0,1€. Potrebujem to vedieť preto, lebo sa chystám založiť si účet v Čechách a poplatky za prevod chcem mať čo najnižšie, ale tiež sa chcem vyhnúť účtu v ČSOB CZ, keďže s touto bankou nemám príliš dobré skúsenosti - aspoň na Slovensku (úradníčky mi nevedeli na pobočke povedať, aký je poplatok za tento prevod v rámci ČSOB SK na ČSOB CZ a stále tvrdili niečo o 500 Sk, absolútne sa nevyznajú v týchto poplatkoch atď).

Teraz som skúšal volať na infolinku, ale nikto nedvíhal, na e - mail neodpovedali už asi týždeň, takže by som bol fakt rád, keby mi niekto, kto s týmito platbami má skúsenosť, vedel poradiť. Ďakujem
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

medzi CZ a SK csob je to okolo 0,8€ myslim - 500sk bolo medzi roznymi bankami...
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

najskor oprava: medzi slovenskou a ceskou CSOB je to 0,1e.

zas sem davam odkaz na sadzobnik slovenskej csob platny od 1.7.2009:
viac v kapitole 2.3 http://www.csob.sk/LoadFile.aspx?filepa ... 072009.pdf

okrem ineho sa tam pise:
SEPA krajiny sú krajiny Európskej únie (Belgicko, Bulharsko, Cyprus, Česká republika, Dánsko, Estónsko, Fínsko, Francúzsko, Grécko, Holandsko, Írsko,
Litva, Lotyšsko, Luxembursko, Maďarsko, Malta, Nemecko, Poľsko, Portugalsko, Rakúsko, Rumunsko, Slovensko, Slovinsko, Španielsko, Švédsko,
Taliansko, Veľká Británia) a štáty: Island, Lichtenštajnsko, Nórsko a Švajčiarsko.
Krajiny Eurozóny sú krajiny, ktorých domácou menou je EUR (Belgicko, Grécko, Fínsko, Francúzsko, Holandsko, Írsko, Luxembursko, Malta, Monako,
Nemecko, Portugalsko, Rakúsko, San Marino, Slovensko, Slovinsko, Španielsko, Taliansko a Vatikán).

zvysne ceny si tam pozres aj sam
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

potvrdzujem, že z ČSOB na SR je to to českej ČSOB 10 centov. pár dní dozadu som posielal. a práve pre tento minimálny poplatok som si spravil účet v čsob :)
LJ
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa LJ »

malo by ta viac srat, ake su poplatky za prijatie platby na ceskom ucte.. tam sa to pohybuje okolo 200Kc, takze nic lepsie ako CSOB SK - CSOB CZ nenajdes :)
kolac
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Prevody z ČSOB SK do Čiech v rámci SEPA?

Príspevok od používateľa kolac »

ten poplatok 0,1 € je len pre ČR-SR ČSOB a naopak? Neviete ako je to pri prevode z inej ČR banky do SK ČSOB, tiez je to tych cca 20 € ?

btw: pri prevode z ČR do SR ČSOB cez IB zadavate ako medzinarodny prevod ?

... tiez mam rovnaku skusenost s uradnickami v banke, nic nevedia poradit .
StanislavD
Novice
Novice

Príspevok od používateľa StanislavD »

Len som chcel potvrdit, ze vsetko funguje v poriadku a s minimalnym poplatkom s csob sr na cz csob.. otec ma slovenske a jasom mal ceske csob a posielal mi peniaze kazdy mesiac.. tak len na uistenie ;)
kolac
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

StanislavD: a peniaze ti posiela klasicky cez internet banking, alebo osobne vyplna v banke prevod ?
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

a co tak slovensky mbank? v cechach by si mal zadarmo, vybery aj platby. lepsi nez akykolvek cesky ucet :)
kolac
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

mbank ma ale jedinu aspon pre mna nevyhodu, že nemozes fyzicky prist do banky a vlozit/vybrat peniaze, inak prevody cez Mbank z ČR do SR a naopak su nespoplatnovane ??
Napísať odpoveď