Zvuk pri filmoch

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
Mato5858
Amateur
Amateur

Zvuk pri filmoch

Príspevok od používateľa Mato5858 »

Dobrý deň.Mám problém zo zvukom.Proste pustím v dvd prehrávači film ktorý je v dvd kvalite zo zvukom 5.1 a ked sa v tom filme niekto rozprava musim dať hlasno TV aby som počul čo hovoria a ked je tam niaky efekt zrazu pomaly ohluchnem.Nedá sa s tým niečo urobiť niako ndstaviť prehrávač???????Mám LCD TV tak nwm pomoc pls
lekoklatik
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa lekoklatik »

ty počúvaš 5.1tkový zvuk na televízore? Neviem ale myslím Že na našom TV máme 2 repráky... Ľavý a pravý. Pochopil som to správne?
Pokiaľ nemáš 5.1 repro zostavu, vždy ti bude niečo chýbať, a niečoho bude zas priveľa
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Problém je skôr v tom, že je zvyknutý na zvuk z televízií a teda ho prekvapuje, akú dynamiku ten zvuk môže mať (a nie ako napr. v reklame, kde je šepot rovnako hlasný ako keď niekto kričí). :)
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Skus este pozriet do menu LCD do režimu zvuku či nemas nahodou zapnuty nejaky efekt alebo v akom rezime zvuk mas. Mne sa da nastavit take ako film šport a pod.
Minoslav
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Minoslav »

nikdy nenacpes kvalitu 5.1 zvuku do dvoch reprakov.... , proste ked nemas 5 reprakov tak si nenastavuj ani zvuk vo filme na 5.1
Mato5858
Amateur
Amateur

A čo mám teda urobiť aby ten zvuk bol taky primeraný napr:D díval som film Walkýra a mal som tv na 35 maximum zvuku je 50 a to ked sa v tom filme rozprávali som počul dobre ale ked tam preletelo lietadlo alebo sa rozbil pohar alebo strelba sak ja som ohluchol skoro kks jak keby to u nas v obyvačka strielali no bolo to nenormalne hlasno :) :)
lekoklatik
VIP
VIP

nastav si zvuk na 2.1 zvuk alebo si kúpiť 5.1 zostavu k TV.
Minoslav
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Minoslav »

mato, to bude urcite schemou, bud vo filme ze to mas nastavene 5.1 alebo na televizori .. viem uplne ale co myslis,.. preto to mas tak nahlas, lebo tie zvuku nemaju ist vsetky z jedneho vystupu.. totiz preto mas 5.1 schemu aby si sa citil ze tam naozaj si .. preto bola ta strelba taka mrtna :D..
Mato5858
Amateur
Amateur

Minoslav napísal:mato, to bude urcite schemou, bud vo filme ze to mas nastavene 5.1 alebo na televizori .. viem uplne ale co myslis,.. preto to mas tak nahlas, lebo tie zvuku nemaju ist vsetky z jedneho vystupu.. totiz preto mas 5.1 schemu aby si sa citil ze tam naozaj si .. preto bola ta strelba taka mrtna :D..
Už mi to ide ako som chcel nemal som na TV som zapol čistotu zvuku a auto upravovanie zvuku a ide to super presne tak ako som chcel dík všetkym za príspevky
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Akým programom, alebo ako vyberiem z filmu (.avi) len čisto zvukovú stopu (zvuk) a uloží mi to trebárs v Mp3? Aby som si následne mohol s tej zvukovej stopy povystrihovať hudbu čo chcem. Dik
merlyn
Novice
Novice

Príspevok od používateľa merlyn »

Neviem na co sem VY "odbornici" (hlavne podaktori) pisete, ked mu ho*no poradite. Chlape pouzi GOMplayer, ktory by mal hlasy zosilit.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

merlyn napísal:Neviem na co sem VY "odbornici" (hlavne podaktori) pisete, ked mu ho*no poradite. Chlape pouzi GOMplayer, ktory by mal hlasy zosilit.
Tak teraz som ta vobec nepochopil. Preco tu pleties GOMplayer ked chlapec ma problem zo zvukom ked pusta film v DVD prehravaci.
A okrem toho uz to ma vyriešené.

Clean UP
Hocktorý strihovy program kde ked načitas video ti zobrazi stopu videa aj zvuku. A ked nezobrazi tak tam budes mat na vyber ulozit len zvuk.
merlyn
Novice
Novice

Príspevok od používateľa merlyn »

srry neviem preco som si myslel ze sa jedna o problem na pc, ale hned prve odpovede ma tak vytocili, ze som si ani nevsimol ze pri konci je to vyriesene :?

Clean Up - doplnim vladenka, skus napriklad virtualdubmod pre extrahovanie zvukovej stopy a mp3directcut na vystrihnutie pasazi z mp3 (alebo v akom formate si ju ulozis).
lekoklatik
VIP
VIP

nie je virtualdub pre začiatočníka moc zložitý?
Napísať odpoveď