vymena naplne do cartridge
vymena naplne do cartridge
mam tlaciaren lexmark X2650, po vycerpani naplne ktora tam bola od kupy tlaciarne som si kupil nahradnu napln do cartridga, naplnil som to dal som do tlaciarne ale tlaciaren mi hovori ze su cartridge prazdne.... poradte prosim....dakujem
-
Hextall
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Do tvojej tlačiarne idú kazety No. 14, ktoré nemajú chipy. V nastaveniach tlačiarne si nájdi položku nastavenie spotrebného materiálu, alebo inštalácia nových tlačových kaziet (u rôznych modelov Lexmark sa to volá inak, preto presne neviem). Tam si nastav akú tlačovú kazetu si dnu vložil a objavia sa ti dve možnosti --> No, it´s old alebo Yes, it´s new. (teda v preklade áno, je stará, nie je nová). Ak si teraz vyberieš možnosť, že kazetá je nová (yes, it´s new), tlačiareň ti zresetuje hladinu náplne na 100%. Ak tlač nebude fungovať, alebo v nastaveniach tlačiarne takú možnosť nemáš, čítaj ďalej.
Cca niekedy v priebehu roka 2008 prišiel Lexmark s takou vecičkou zvanou "cartridge return program". Až dovtedy platilo to, čo som písal vyššie, a teda, že naplnené cartridge fungovali normalne ďalej. Nové tlačiarne Lexmark však majú jeden zákerný chyták. A to je ten, že v nich nefungujú renovované cartridge. Aby som to upresnil. Do tvojej tlačiarne ide tlačová kazeta Lexmark 14,15 alebo Lexmark 14A,15A. Rozdiel v nich je taký, že kazety s označením "A" patria do spomínaneho return programu, čo znamená, že fungujú v tlačiarni aj po naplnení. Kazety bez označenia A ti už po naplnení písať nikdy nebudú. A preto ak máš takúto tlačiareň, tak tvoje riešenie je zakúpiť si kazety s označením "A", ktoré budeš môcť potom plniť a budú ti fungovať (sú ale o niečo drahšie).
To, čo spomínal hojko s resetovaním chipu je pravda, ale chipy majú vyslovene tlačiarne Epson a niektoré Canony. Lexmarky nikdy chipy nemali, preto ti toto nepomôže. A aj z tohto titulu najviac odporúčam tlačiarne HP, kde pri renovovaní náplní nemáš tieto problémy (aspoň zatiaľ).
Cca niekedy v priebehu roka 2008 prišiel Lexmark s takou vecičkou zvanou "cartridge return program". Až dovtedy platilo to, čo som písal vyššie, a teda, že naplnené cartridge fungovali normalne ďalej. Nové tlačiarne Lexmark však majú jeden zákerný chyták. A to je ten, že v nich nefungujú renovované cartridge. Aby som to upresnil. Do tvojej tlačiarne ide tlačová kazeta Lexmark 14,15 alebo Lexmark 14A,15A. Rozdiel v nich je taký, že kazety s označením "A" patria do spomínaneho return programu, čo znamená, že fungujú v tlačiarni aj po naplnení. Kazety bez označenia A ti už po naplnení písať nikdy nebudú. A preto ak máš takúto tlačiareň, tak tvoje riešenie je zakúpiť si kazety s označením "A", ktoré budeš môcť potom plniť a budú ti fungovať (sú ale o niečo drahšie).
To, čo spomínal hojko s resetovaním chipu je pravda, ale chipy majú vyslovene tlačiarne Epson a niektoré Canony. Lexmarky nikdy chipy nemali, preto ti toto nepomôže. A aj z tohto titulu najviac odporúčam tlačiarne HP, kde pri renovovaní náplní nemáš tieto problémy (aspoň zatiaľ).
sorry ale mne v tomto smere moc nepali
... je to niekde tu http://img33.imageshack.us/img33/5299/beznzvugau.jpg alebo http://img17.imageshack.us/img17/7146/ddddss.jpg alebo http://img17.imageshack.us/img17/5712/sssgwi.jpg ???
dakujem