RAM 256MB + SP3

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Santy31
Light Star
Light Star

RAM 256MB + SP3

Príspevok od používateľa Santy31 »

Na starom pc mam RAM 256MB, Win. XP SP3 a aj Sims 2 na tom seka. Pomohlo by keby tam dam SP2 ? Zere SP2 menej z RAM ? Da sa nainstalovat SP2 bez preistalovanie celeho Windowsu ?
Opak
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Opak »

myslím ze downgrade nieje možný ale nebudem sa hádať..každopádne ti to nepomože lebo 256mb ram je ukrutne málo..to maš tak na aký taký chod systému nie to ešte na hry
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ak už máš nainštalované SP3, nemôžeš opätovne nainštalovať SP2, jediná možnosť je odinštalovať SP3. Ak si inštaloval SP3 už na fuknčný systém s SP2, v "Pridať alebo odobrať progamy" by si mal mať zobrazenú možnosť odobrať Windows XP SP3. Ak to tam nebudeš mať, tak nebudeš môcť odstrániť SP3 bez preinštalovania celého Windowsu.

A len taká poznámka.. 256MB je málo už na samotné XP bez všetkého.. a nie ešte na rozbitý systém s nainštalovanými a odinštalovanými SP. Obávam sa, že odinštalovaním SP3 celý chod systému iba zhoršíš. Doporučil by som Ti dokúpiť minimálne ešte jednu 256MB ramku a nanovo nainštalovať celý operačný systém (ak si tak neurobil posledných pár mesiacov).
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

a ake su poziadavky na sp3?
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

ja mam SP3 a v klude mi to zere 500-600mb
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

nechcem zbytocne zakladat novu temu tak obnovim staru. k teme: islo by sp3 na 256mb ram? lebo microsoft nedal nijake poziadavky nato tak neviem.
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa M@rt1n »

ako vidíš tak autorovi to evidentene ide (ak myslíš čisto len systém)
brm
Darca
Darca

išlo by.. avšak akékoľvek XP na 256MB je podľa mňa masochizmus.. (a ja som ho dakedy mal so 128MB)
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

xp pojde aj na 64mb a 128 je optimum ale nikde nepisalo ze che viac. a sp3 je rychlejsi ako sp2 alebo sp1?
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

brm. mam stary PC, ktory ma 256 RAM + winXP SP2 a bezi uplne v pohode. Vlastne ked som mal este sarsi PC, mal myslim 128 (alebo 256 neviem) MB pamate a presiel som na nom Hitman2 a NFS3 :D (podotykam uplne v pohode :))

tomaxx_199: SP = Service Pack -> To znamena, ze su opravene nejake chyby v operacnom systeme, nieco je pridane, nieco mozno odobrane, nieco optimalizovane atd. V tomto pripade, no ano teoreticky by mal ist rychlejsie, ale ak mas bordel na disku, tak to nepocitis - aj tak ti pojde pomaly :D ;)
<Alebo sa mylim?>
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

a kolko bere mb ten service pack?

//autoeditácia príspevku ( 24 Aug 2009, 18:57 )
BX napísal:brm. mam stary PC, ktory ma 256 RAM + winXP SP2 a bezi uplne v pohode. Vlastne ked som mal este sarsi PC, mal myslim 128 (alebo 256 neviem) MB pamate a presiel som na nom Hitman2 a NFS3 :D (podotykam uplne v pohode :))

tomaxx_199: SP = Service Pack -> To znamena, ze su opravene nejake chyby v operacnom systeme, nieco je pridane, nieco mozno odobrane, nieco optimalizovane atd. V tomto pripade, no ano teoreticky by mal ist rychlejsie, ale ak mas bordel na disku, tak to nepocitis - aj tak ti pojde pomaly :D ;)
<Alebo sa mylim?>
ide ti dobre ten pocitac? rychlo, bez problemov? preco neaktualizujes? je povinost aktualizovat?
BX
Addict
Addict

No ze by isiel ten PC rychlo sa povedat neda :lol: Zapina sa minitu, dve, ale potom ide v pohode. Sice musis robit vsetko pomaly, pekne pockat kym ti otvori priecinok, skratka neklikat ako blazon... Ked zapnes hru, nacitava ju dlhsie, no potom uz to slo v pohode (teda aspon ten Hitman2, NFS3, dokonca NFS5Porsche, tiez CS 1.6 a podobne tituly)
Samozrejme, neviem ti povedat ostatne parametre toho PC, uz nefunguje (rozobraty do poslednej suciastky :D)
A nie, nie je povinnost upgradovat. Ak nie si pripojeny cez ten PC na net, tak ti to je dost na nic. Ak si ale pripojeny na net, tak by som upgrade odporucil ;)
brm
Darca
Darca

BX.. pekne si to vypísal.. presne kvôli tomu považujem kombináciu XP + 256MB v dnešnej dobe za masochizmus..

;)
BX
Addict
Addict

V tom pripade som masochista :D (este mam jeden na ktorom je presne tato kombinacia, no ten uz ma asi 750MHz CPU tagze to je stroj!, ten prvy o ktorom som pisal mal 450MHz ;))
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

a moze byt aj stary pocitac rychly? nie ten co ma 450mhz ale trochu viac. dalo by sa aj rozbehnut novsie hry ale na low kvalite?
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

tomaxx_199 napísal:a moze byt aj stary pocitac rychly? nie ten co ma 450mhz ale trochu viac. dalo by sa aj rozbehnut novsie hry ale na low kvalite?
zabudni :D
BX
Addict
Addict

noooo... podla toho co myslis pod pojmom "novsie hry" :?:
Urcite rozbehnes nejaku 2D hru z roku 2008, to ti mozem zarucit ;)
Ale ak ides po trhakoch rokov 07/08/09, zabudni ;)
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

tu dakto pisal ze na starom pocitaci rozbehol crysis. a ja si myslim ze niekto rozbehne aj novsie hry ktore pytaju vecsie naroky ako pocitac a rozbehne. napr. moj kamarat.

//autoeditácia príspevku ( 25 Aug 2009, 12:23 )
tu dakto pisal ze na starom pocitaci rozbehol crysis. a ja si myslim ze niekto rozbehne aj novsie hry ktore pytaju vecsie naroky ako pocitac a rozbehne. napr. moj kamarat. alebo tu niekto asi to neni aztak presne
BX
Addict
Addict

na takomto pocitaci Crysis? Ani nahodou... ak rozbehol, tak mozno v mraznicke a velkou davkou stastia :roll:
Je pravda, ze ja mam PC taky ako su minimalne naroky na Assassin's creed (napr.) a rozbehol som to naplno v pohode, ale to uz je nejaky stroj :D A nie 256MB pamate + ani 1GHz CPU Crysis samotny ti zozere vsetku pamat, system chces potom chovat z coho? ;)
BlackRa1n
Star
Star

Príspevok od používateľa BlackRa1n »

256 Mb v dnesnej dobe OMG :D ja som mal 256 + XP SP2 a Sims 2 islo ze nacitavanie dlhe padanie rychle a ked som hral tak to islo ze 2Sek bez sekania potom 1/4 sek seknutie a zase plynulo aj BF2 robilo raple tak isto aj NFS carbon a NFS Most Wanted a toto neuverite Pro Street som rozchodil na 256 MB ram ale nacitavanie bolo dlhe a dost casto padalo ze malo MB RAM
Napísať odpoveď