Ktory linux je naj?
Ktory linux je naj?
Ahojte,kedze sa dost zaujimam o hacking a internetove site vseobecne,rozmyslal som,ze bych si zadovazil nejaky linux.Ktory je podla vas najlepsi?Na hacking samozrejme...
Re: Ktory linux je naj?
urcite Linux 2.6.30.5Im.Legend napísal:....Ktory je podla vas najlepsi?Na hacking samozrejme...
-
Wishmaster
Medium Professional
-
existpierre
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
:)
aj ked to bude zbytocne ale ok
na "hackovanie" sa da pouzit kazda distribucia. specialne na to su urcene napr backtrack, knoppix STD, helix atd... nech je tvoj zaujem hocaky prosim nech sa to tu nehemzi otazkami typu co je to ip, shell, ako tam nainstalovat GTA 4 , alebo zmenit vyzor na xp....
Hej, v tom mas pravdu, ale mozno uz ten samotny proces instalacie by mohol dat jasno aj autorovi temy, kde by mal skutocne zacat.piton napísal:mne je to jasne, ale v backtracku mas vsetky nastroje pokope
-
Deafboy
Darca
backtrack
No keďže v Backtrack je drvivá väčšina programov bez GUI (aspoň čo si ja pamätám) tak je to posledná distrubúcia, ktorú by som poradil nováčikovi.
Ale ak by sa chcel naozaj do toho pustiť, vidím to tak že najdôležitejším commandom bude bezpochyby man nazov_programu
Ale ak by sa chcel naozaj do toho pustiť, vidím to tak že najdôležitejším commandom bude bezpochyby man nazov_programu
-
Deafboy
Darca
prehladnosť
Neviem či by som radil medzi prehľadné zrovna debian... Mám taký pocit že v debian-based distrách je dosť veľký bordel, ale to je môj názor. Najväčšiu prehľadnosť som zatial videl v Arch linuxe. Všetko tam bolo v konfigurákoch spoznámkované, no nie na spôsob slohovej práce ako v debiane, ale jednoducho a stručne. Keďže veľa vecí sa tam musí robiť ručne, človek si tam dokáže udržať poriadok narozdiel od debianu. vždy keď nahodím do debianu nejaký balíček, všetko v četne init scriptov a iných vecí sa nahodí automaticky, ale pri ich odstraňovaní balíka, tam všetok ten balast zostáva (nie vždy, ale väčšinou). Ale to by sme sa už pomaly dostali k odborným debatám, pričom pôvodná otázka znie : "Aký je najlepší linux na hackovanie"
myslím že je úplne jedno ktorý je najlepší, keďže kto chce "hackovať" musí poznať linux, programovacie / skriptovacie jazyky a pod.
Nieje teda dôležité ktorý linux je najlepší
Nieje teda dôležité ktorý linux je najlepší