No tak podme k predstave! V Grécko podľa zaradenia je demokratický štát v ktorom sa zúčastnuje 99,5% voličov. To sa divíš? Ver že ani jeden občan Grécka nemá povinosť isť k voľbam. Tak prečo taká účasť vo voľbách? Príklad: Chcel by si isť robiť smetiara čo v Grécku je lukratívne zamestnanie,za ktoré máš zaplatené viac ako lekárPsychoS napísal:Skuste si predstavit ze by bolo povinne volit. To by boli mukavolba mensieho zla
Správanie sa ministrov + politika na Slovensku
Predstava?
-
Mateq
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Otázne je však, čo je horšie.
Či občiansky nezáujem o verejné dianie (a náslesdná ignorácia všetkých volieb) teda to čo tu máme teraz,
alebo rovnaký občiansky nezáujem a povinné voľby.
Neverím totiž, že by nejaké ohromné percento z tých ktorý by voliť dobrovolne nešli pri povinnom hlasovaní vhodili čistý lístok. Nie, väčšina buď označí prvé okienko kam spadnú oči, respektíve posledného politika ktorého videli v TV. Ďalej predaj hlasov za 3€ tu bol aj teraz, tento systém by kupčenie v istých "obciach" prevažne na východe SR len podporil. Kdeže, Slovensko nie je tak vyspelé, aby si mohlo dovoliť povinné voľby. Ďalej je tu možno rozpor z ústavou či rôzne právne prekážky. Ale ako úvaha je to zaujímavé, o tej Austrálii a Luxembursku som nevedel.
Či občiansky nezáujem o verejné dianie (a náslesdná ignorácia všetkých volieb) teda to čo tu máme teraz,
alebo rovnaký občiansky nezáujem a povinné voľby.
Neverím totiž, že by nejaké ohromné percento z tých ktorý by voliť dobrovolne nešli pri povinnom hlasovaní vhodili čistý lístok. Nie, väčšina buď označí prvé okienko kam spadnú oči, respektíve posledného politika ktorého videli v TV. Ďalej predaj hlasov za 3€ tu bol aj teraz, tento systém by kupčenie v istých "obciach" prevažne na východe SR len podporil. Kdeže, Slovensko nie je tak vyspelé, aby si mohlo dovoliť povinné voľby. Ďalej je tu možno rozpor z ústavou či rôzne právne prekážky. Ale ako úvaha je to zaujímavé, o tej Austrálii a Luxembursku som nevedel.
-
Sagittarius
Guru
Cudujem sa, ze sem este nikto nehodil tento rozhovor:
Gabániová: Čo má práca spoločné s poslaneckou funkciou?
Az sa mi rozum zastavoval ked som to cital. Drza ako plostica, lebo si je vedoma, ze do volieb aj tak kazdy zabudne jej meno, pripadne ze by ju z citatelov SME aj tak nikto nevolil.
A ten vyrok o pokute na konci ma donutil precitat si to este 2x, aby som sa uistil v tom, ze vidim dobre.
Rad by som vedel v akej inej krajine s parlamentom si uz nejaky politik dovolil takto obhajovat svoje konanie.
//este dodatok: http://komentare.sme.sk/c/4989919/pat-p ... licie.html
"Klamať, klamať, klamať. Predseda parlamentu Paška tvrdí, že „neúčasť koaličných poslancov na zasadnutí výboru pre nezlučiteľnosť funkcii... bola zhoda náhod.“ Gabániová zas, že tam nešla „po dohode politických strán“, čo usvedčuje z lži Pašku aj všetkých jej kolegov ospravedlnených z „dopravných dôvodov“, či pre iné nezmysly."
"Kým nám to ľudia žerú, máme na háku. Ako o svojom konaní hovorí Gabániová: „občan si vyberie, či mi dá hlas“. Odráža to presvedčenie, že kým dostane niekto dosť hlasov, môže ísť zákon, úprimnosť, aj morálka bokom. Zostať za každú cenu pri moci, také je skutočné koaličné poslanie."
Gabániová: Čo má práca spoločné s poslaneckou funkciou?
Az sa mi rozum zastavoval ked som to cital. Drza ako plostica, lebo si je vedoma, ze do volieb aj tak kazdy zabudne jej meno, pripadne ze by ju z citatelov SME aj tak nikto nevolil.
A ten vyrok o pokute na konci ma donutil precitat si to este 2x, aby som sa uistil v tom, ze vidim dobre.
Rad by som vedel v akej inej krajine s parlamentom si uz nejaky politik dovolil takto obhajovat svoje konanie.
//este dodatok: http://komentare.sme.sk/c/4989919/pat-p ... licie.html
"Klamať, klamať, klamať. Predseda parlamentu Paška tvrdí, že „neúčasť koaličných poslancov na zasadnutí výboru pre nezlučiteľnosť funkcii... bola zhoda náhod.“ Gabániová zas, že tam nešla „po dohode politických strán“, čo usvedčuje z lži Pašku aj všetkých jej kolegov ospravedlnených z „dopravných dôvodov“, či pre iné nezmysly."
"Kým nám to ľudia žerú, máme na háku. Ako o svojom konaní hovorí Gabániová: „občan si vyberie, či mi dá hlas“. Odráža to presvedčenie, že kým dostane niekto dosť hlasov, môže ísť zákon, úprimnosť, aj morálka bokom. Zostať za každú cenu pri moci, také je skutočné koaličné poslanie."
-
seth82
Darca
-
krija
VIP
ale rozumies, len taku hlupost ti akosi rozum neberiePsychoS napísal:Je to dost silne kafe. A uz vobec nerozumiem co tresla: "Čo má práca spoločné s poslaneckou funkciou? Už by ste si to vy novinári mali uzrejmiť. Je to poslanie" no comment
1. uz som to tu niekde raz spominal. poslanci, ktori zastupuju obcanov v otazkach verejnych sa v priebehu rokov vypracovali zo sluhov (ak niekoho niekde zastupujes tak mu poskytujes sluzbu, kvazi mu teda sluzis) na panov.
2. ak je to poslanie, a nie praca tak nech za nu nepobera nadstandardnu mzdu! a ked sa jej skonci mandat, tak nech neberie tucne odstupne.
3. kto volil tuto hlupanu?
Problémom je obchodné tajomstvo týchto zmlúv, ale ak ide o štátne podniky resp. ich predaj tak by sa o tajomstvo jednať nemalo, ale ako vždy aj tu každý poslanec hovorí na plné hrdlo, že s tým nemá problém ale ak príde na lámanie chleba tak na vine je konieckoncov vždy chybná legislatívna na ktorú sa vyhovárajú a poslanci ako predstavitelia zákonodarného a ústavodarného organu - parlamentu s tým nerobia nič a tvária sa akoby mali zviazané rukyMakeFake napísal:Som za to aby sa zverejnily vsetky zmluvy tykajuce sa tendrov a predaja podnikov od vzniku SR...proste vsetko, cele zmluvy, ceny... pekne na internet.
Aky maju poslanci z tymto problem?
btw. k tej poslankyni za Smer - úpadok morálky, politicka kultúra ide dole nie vodou ale vodopadom
-
seth82
Darca
Nezvyknem sa vyjadrovať takto priamo ku karme, ale poďme na vec: karma za 2 body (teda niekto s vysokým rankom) a poznámka, citujem: "za trapny, propagandisticky prd do burky."
Takže: Od detí a nováčikov by som chýbajúci podpis ešte pochopil, ale od usera, ktorý je tu už (zjavne) dlho, nie. A ešte môj skromný názor (viem, že to slovíčko sa potomkom režimu nepozdáva, ale čo už): trápne a propagandistické prdy do našej atmosféry registrujem hlavne z úst nášho ChuckNorrisPremiéra, a to už relatívne dlhú dobu...
//jo, a ešte aby som to ošetril: nie, nebudem ich citovať. Plus, o karmu mi nejde, kľudne si ju uberaj (te) ďalej, názory a vzrušenia voličov tejto koalície na mňa sú mi maximálne ukradnuté...
///skus si precitat este raz, co som o 3 riadky vyssie napisal...kludne mi uber karmu aj tretikrat, stvrtykrat, 100x mam jej dost a uz som to napisal - volic koalicie ma nijako neprekvapi
Takže: Od detí a nováčikov by som chýbajúci podpis ešte pochopil, ale od usera, ktorý je tu už (zjavne) dlho, nie. A ešte môj skromný názor (viem, že to slovíčko sa potomkom režimu nepozdáva, ale čo už): trápne a propagandistické prdy do našej atmosféry registrujem hlavne z úst nášho ChuckNorrisPremiéra, a to už relatívne dlhú dobu...
//jo, a ešte aby som to ošetril: nie, nebudem ich citovať. Plus, o karmu mi nejde, kľudne si ju uberaj (te) ďalej, názory a vzrušenia voličov tejto koalície na mňa sú mi maximálne ukradnuté...
///skus si precitat este raz, co som o 3 riadky vyssie napisal...kludne mi uber karmu aj tretikrat, stvrtykrat, 100x mam jej dost a uz som to napisal - volic koalicie ma nijako neprekvapi
-
Dye
Light Expert
to potom v takom nemecku by mali chodit politici na porshe a ferrari nie ?dbco napísal:poddla mna je to v poriadku ze maju ministri trochu drahsie auta predsa nebudu reprezentovat slovensko v skode 120 to sa nehodi
nasi vladcovia ale casto argumentuju tym, ze tie najdolezitejsie casti su obchodne tajomstvo, co je vo vacsine pripadov riadny bullshit...J.O.S.E] napísal:Problémom je obchodné tajomstvo týchto zmlúv
napriklad nejaka cena, pripadne vseobecne podmienky, sluzby a podobne, samozrejme tajomstvom byt nemozu, da sa na to ale dobre vyhovorit
-
seth82
Darca
suhlasim...plus k tomu propagandistovi, ktoremu som trnom v oku:
http://www.sme.sk/c/4991823/vlada-slubo ... pomoc.html Kto je propagandista, ty jelito
http://www.sme.sk/c/4991823/vlada-slubo ... pomoc.html Kto je propagandista, ty jelito
-
krija
VIP
a) moja hlava je aspon prekrvena. tebe sa prekrvuje falus a hlava ti zmodrala z nedostatku okyslicenej krvi!k- napísal:Aspon si sa nieco konecne naucil a btw chod si kupit ten trend. Si snad lakomy minut nejake to euro? Alebo sa bojis, ze tvoja cervena hlava by nechapala pisanemu textu tak ako tu na fore?
b) pisanemu textu zjavne nerozumies ty! ak sa mna, alebo kohokolvek ineho na nieco pytas, tak sa aspon podpis, aby som vedel ktoremu nevzdelancovi to mam vobec odpovedat!
c) ty si komunista, alebo co? ty mi budes diktovat za co mam ja minut svoje peniaze?
d) a ano, nieco som sa za tie 3 roky na hojku naucil, ale tvojej modrej bedni to bude trvat asi aj tri pětiletky.
e) volic byvalej vladnej koalicie ma nemoze nicim prekvapit (seth82) a to ci uz s trendom v ruke alebo bez neho. btw. trend so svojou tvrdsou vazbou je snad dobry iba na zabijanie lietajuceho hmyzu!