Dobry den.
Dufam ze mi poradite.Doteraz som 3Ds max vyuzival minimalne a aj to len na male modely kde som v Material editore vyuzil tak maximalne 15 poloziek z 24 ponukanych (mam 3Ds max 9).V sucasnosti potrebujem vytvorit sirsi model s viacerymi materialmi cize 24 poloziek mi je dost malo.Ako mozem znasobit tento pocet? nedaju sa mi pridat dalsie ked 24 vycerpam.Alebo mi mozete poradit daky alternativny sposob?
Za pomoc vopred dakujem
pomoc- 3ds max a pocet materialov
Mas dva sposoby:
1.) Urobis kniznicu svojich, uz hotovych, materialov (ale to neviem ako, tagze viac ti neporadim
)
2.) Ked uz mas hotovy jeden material s tym, ze ho uz nebudes upravovat, mozes pretiahnut druhy slot na miesto toho prveho (uz hotoveho). V scene sa ti material nezmeni a v slote mozes kludne urobit novy
1.) Urobis kniznicu svojich, uz hotovych, materialov (ale to neviem ako, tagze viac ti neporadim
2.) Ked uz mas hotovy jeden material s tym, ze ho uz nebudes upravovat, mozes pretiahnut druhy slot na miesto toho prveho (uz hotoveho). V scene sa ti material nezmeni a v slote mozes kludne urobit novy
v material editore mas taku ikonu - gulicku a na nu sipku. Vola sa to "Get Material". Otvori sa ti taka tabulka a tam das New a vybers si aky chces material. Ak chces vyvolat ten stary ktory tam bol predtym urob to iste ale namiesto New daj Scene alebo Mlt.Editor tam by mali byt vsetky materiali ktore su pouzite v scene. A je dobre si sich aj pomenovat.
-
danpark
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
ja mám lepšie a to používam aj ja ... keď dáš vytvoriť nový materiál teda keď máš klasický šedý alebo hocijaký tak to je Standard ... klikni na to a daj Multi/Sub object ... a vtedy ten jeden materiál si môžeš nastaviť koľko bude mať materiálov ... tak napríklad ich dáš 10 (to je základne) ... každý z tých materiálov má svoje vlastnosti, pohoda ... a keď ho chceš dať na ten model tak dáš ten jeden veľký(zložený z tých desiatich), potom ten model bude vyzerať dosť bujaro lebo hodí naň naraz všetkých 10 ... ale v paneli modifikátorov(ak som to zle pomenoval to je to kde si môžeš dať edit poly, mirror, lattice, flex a podobne) dáš modifikátor Material a zvolíš číslo materiálu, napr 5 z tých desiatich a ideš ... alebo to môžeš potom polygonálne robiť, že na každý polygon budeš dávať zvlášť materiál ak vieš ako sa to robí .... takže takto môžeš získať celkovo aj 1000 materiálov v tých pôvodných 24 čo tam máš či koľko si hovoril