Zdravím všetkých.
Som čerstvý užívateľ digi tv. Dnes je to presne týždeň čo mi napojili duál Humax IV s diaľkovým Humax R-814. Všetko funguje ako má, dokonca ja nahráva a obraz sa nedá porovnať s predchádzajúcou káblovkou. Ale!!! Mám problém s diaľkovým ovládaním. Som zdravotne handicapovaný a v rukách nemám dostatok sily aby som vládal prepínať programy na diaľkovom. Je jednoducho akési "tvrdé". Trápim sa s tým už týždeň ale nakoniec stále musí niekto prísť a prepnúť respektíve vypnúť digi. Mohli by ste mi poradiť aké mám možnosti. Dajú sa gumičky na diaľkovom uvolniť? Alebo sa nedá za nejakých technických podmienok nahradiť diaľkovým z telky na ktoré som zvyknutý? Alebo sa nedá naladiť digi cez nejaké zariadenie tak aby to išlo na telke ako kablovka, teda nie na jednom programe všetky digi programy ale na každom programe telky iný digi program? Pripradne aké iné "jemnučké" diaľkové by ste odporúčali k tomuto satelitu?
Poteší ma každý názor či návrh, lebo som už zúfalý. Mám nový satelit a pozerám iba jeden program.
Vopred ďakujem.
Diaľkový ovládač - digi tv
myslím, že jediná možnosť je dokúpiť univerzálne diaľkové ovládanie, poradiť aké vám neviem, určite sa tu niekto nájde čo to bude vedieť ...
a čo sa týka úpravy pôvodného diaľkového tak pozor na to - pokiaľ ste si zariadenie nekúpili, tak je stále vo vlastníctve DigiTV - aby potom neboli problémy a nemuseli ste platiť za komplet zariadenie, vzhľadom na to, akú povesť majú títo rumuni
a čo sa týka úpravy pôvodného diaľkového tak pozor na to - pokiaľ ste si zariadenie nekúpili, tak je stále vo vlastníctve DigiTV - aby potom neboli problémy a nemuseli ste platiť za komplet zariadenie, vzhľadom na to, akú povesť majú títo rumuni
Ďakujem za odpoveď.
Počul som že univerzálne diaľkové sa dá naprogramovať. Máte s tým niekto skúsenosti? Ako sa to robí? Tam sa zadávajú kódy spotrebičov, alebo si univerzálne diaľkové odčíta potrebné informácie z infra lúču pôvodného diaľkového?
Musím si pred kúpou zistiť či univerzálne diaľkové bude spolupracovať so značkou Humax, alebo univerzálne znamená, že spolupracuje so všetkými spotrebičmi na báze infra lúču?
Počul som že univerzálne diaľkové sa dá naprogramovať. Máte s tým niekto skúsenosti? Ako sa to robí? Tam sa zadávajú kódy spotrebičov, alebo si univerzálne diaľkové odčíta potrebné informácie z infra lúču pôvodného diaľkového?
Musím si pred kúpou zistiť či univerzálne diaľkové bude spolupracovať so značkou Humax, alebo univerzálne znamená, že spolupracuje so všetkými spotrebičmi na báze infra lúču?