Ligue 1 [Francúzska futbalová liga]
Ligue 1 [Francúzska futbalová liga]
Keďže tu táto liga ešte topic nemá, tak som sa ho rozhodol vytvoriť. Čo na túto ligu poviete? V minulej sezóne sa podarilo zosunúť z trónu viacnásobného šampióna Olympique Lyon. Aké predpoklady dávate na budúcu sezónu?
V Ligue 1 hrajú aj Slováci:
Róbert Vittek (Lille OSC)
Filip Šebo (Valenciennes FC)
Nižší ekvivalent je Ligue 2.
Ligue 1 je podstatne menej komerčná oproti až prehnane komerčným Premier League alebo La Liga. Futbalovou kvalitou sa im takmer dokáže vyrovnať.
V Ligue 1 hrajú aj Slováci:
Róbert Vittek (Lille OSC)
Filip Šebo (Valenciennes FC)
Nižší ekvivalent je Ligue 2.
Ligue 1 je podstatne menej komerčná oproti až prehnane komerčným Premier League alebo La Liga. Futbalovou kvalitou sa im takmer dokáže vyrovnať.
To je moja obĺúbená liga... hraje sa tam dobrý a pre diváka atraktívny futbal ktorý ešte neovládla komerčná nenažranosť ako je to v iných kvalitných ligách. Vo Francúzsku vychovávajú mnohé futbalové talenty a za posledné roky mali ozaj dobrú úrodu. Škoda, že zahraničné veľkokluby kradnú tejto lige ozaj dobrých hráčov, lebo ináč by sa časom mohla vyrovnať svojou kvalitou aj primere
Moji obľúbenci odtiaľ kopú za PSG 
-
jason007x
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Lyon túto sezónu zrejme ide opäť na titul a v LM asi tiež nemá najmenšie ambície. Odchodom Benzemu sa oslabilo ale príchodom dvoch kvalitných útočníkov - mladého dravého Gomisa zo Saint-Etienne a najmä skúseného Lisandra z FC Porto v podstate spravilo výmenu 1-ho za 2-och. Takisto Bordeaux išlo za posledný rok - dva rapídne hore, čo potvrdilo aj včerajšou výhrou 4:0 nad Nice. V boji o titul očakávam súboj týchto dvoch mužstiev, a sekundovať by im malo samozrejme Marseille, ktoré si myslím ale že aj tak skončí až za nimi - t.j. prinajlepšie tretie.
Futbal vo Francuzsku, je ako hokej na Slovensku, vsetci francuzi su sklamani ako to ide dole vodou, mozno to az tak nevyzera, ale tu sa na to vsetci stazuju...
Favorita na tento rok nemam, ale prial by som si aby TFC bolo aspon v prvej 4.
Inac ale zapasy stoja za to, ako myslim nalada na stadione, necakajte vykosenych fanusikov, to zdaleka nie, s tymto maju frantici navrch!
Favorita na tento rok nemam, ale prial by som si aby TFC bolo aspon v prvej 4.
Inac ale zapasy stoja za to, ako myslim nalada na stadione, necakajte vykosenych fanusikov, to zdaleka nie, s tymto maju frantici navrch!
Tak hokejove stadiony nemas nikde 35000
Ale zase na futal chodi vkuse 35000