Ligue 1 [Francúzska futbalová liga]

O športe...
FAIL
Zablokovaný
Zablokovaný

Ligue 1 [Francúzska futbalová liga]

Príspevok od používateľa FAIL »

Keďže tu táto liga ešte topic nemá, tak som sa ho rozhodol vytvoriť. Čo na túto ligu poviete? V minulej sezóne sa podarilo zosunúť z trónu viacnásobného šampióna Olympique Lyon. Aké predpoklady dávate na budúcu sezónu?

V Ligue 1 hrajú aj Slováci:
Róbert Vittek (Lille OSC)
Filip Šebo (Valenciennes FC)

Nižší ekvivalent je Ligue 2.

Ligue 1 je podstatne menej komerčná oproti až prehnane komerčným Premier League alebo La Liga. Futbalovou kvalitou sa im takmer dokáže vyrovnať.
Muffi
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Muffi »

To je moja obĺúbená liga... hraje sa tam dobrý a pre diváka atraktívny futbal ktorý ešte neovládla komerčná nenažranosť ako je to v iných kvalitných ligách. Vo Francúzsku vychovávajú mnohé futbalové talenty a za posledné roky mali ozaj dobrú úrodu. Škoda, že zahraničné veľkokluby kradnú tejto lige ozaj dobrých hráčov, lebo ináč by sa časom mohla vyrovnať svojou kvalitou aj primere :P Moji obľúbenci odtiaľ kopú za PSG :oops:
jason007x
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jason007x »

Asi najvyrovnanejsia liga v Europe, ktora sa vobec, ale vobec neda tipovat :D
twelwer
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa twelwer »

nj s typovaním to je pravda :) francúzka liga ma už zoparkrát pripravila o výhru :-D
- eXo -
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa - eXo - »

Este tri roky do zadu to bola zalezitost Lyonu ale teraz to uz nie je to co kedysi a navyse odisli vsetci tahuni muzstva - Juninho, Benzema. Ale tiez mam tu ligu rad je to tam fakt vyrovnane oblubeny klub je asi Marseille.
twelwer
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa twelwer »

tak do bordeaux prichádza plašil :lol: :shock:
no ja si myslím že tam dopadne asi na striedačku :?
jason007x
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jason007x »

Lyon túto sezónu zrejme ide opäť na titul a v LM asi tiež nemá najmenšie ambície. Odchodom Benzemu sa oslabilo ale príchodom dvoch kvalitných útočníkov - mladého dravého Gomisa zo Saint-Etienne a najmä skúseného Lisandra z FC Porto v podstate spravilo výmenu 1-ho za 2-och. Takisto Bordeaux išlo za posledný rok - dva rapídne hore, čo potvrdilo aj včerajšou výhrou 4:0 nad Nice. V boji o titul očakávam súboj týchto dvoch mužstiev, a sekundovať by im malo samozrejme Marseille, ktoré si myslím ale že aj tak skončí až za nimi - t.j. prinajlepšie tretie.
- eXo -
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa - eXo - »

Na titul tipujem tri muzstva ktore sa tak v polke sezony oddelia a budu bojovat .... Lyon, Marseille, Bordeaux osobne drzim palce Marseille ktore mam teda najradsej ... a je to aj velmi pekne mesto :D
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Futbal vo Francuzsku, je ako hokej na Slovensku, vsetci francuzi su sklamani ako to ide dole vodou, mozno to az tak nevyzera, ale tu sa na to vsetci stazuju...

Favorita na tento rok nemam, ale prial by som si aby TFC bolo aspon v prvej 4.

Inac ale zapasy stoja za to, ako myslim nalada na stadione, necakajte vykosenych fanusikov, to zdaleka nie, s tymto maju frantici navrch!
Prílohy
Nas stadion!
Nas stadion!
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Retne napísal:Futbal vo Francuzsku, je ako hokej na Slovensku...
Len tá úroveň štadiónov vs slovenské hokejové haly je trochu iná :D Viď obrázok vyššie :)
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Muffi napísal:Len tá úroveň štadiónov vs slovenské hokejové haly je trochu iná :D Viď obrázok vyššie :)
Tak hokejove stadiony nemas nikde 35000 :) a kedze som z KE, tak mozem povedat ze oproti tomu co tu maju na hokej, my v KE mame Nou camp. Ale tak tu hokej niektory ani nevedia co je, ale zato na kazdy zapas pride do 3000 haly 2500 divakov a vstupne je 5e...

Ale zase na futal chodi vkuse 35000 :D a je dost problem zohnat listky ked sa hra proti muzstvam, ako PSG, Marseille, Lille, Bordeaux... :)
Napísať odpoveď