mám problém - pri štarte kompu sa mi nenabutuje ani Bios
-
Jhonyfire
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
mám problém - pri štarte kompu sa mi nenabutuje ani Bios
nevem čo mam robiť..svieti mi lenv predu na bedni ta cervena led diooda...skusal som aj resetnut bios vymenou baterky na dske alenic ....problem proste opisem jednoducho vzdy ked zapnem ni mi nenabehne proste nedodem k tmu znamemu pipnutiu na doske...keby ste mi vdeli nieto pomôcť ocenil by som to....fakt mi pomozte potreujem ozbehnut ten komp lebo musim na nom robit dôležité veci
-
Pigesko
King
nemenil si nejaky HW ?? poodpajaj disky a ramky...nechaj tam iba jednu ram a jeden hdd (ak mas viac) a potom skus 
skus vsetko poodpajat (uplne komplet) a znova zapoj...alebo si skus zohnat druhu ram a vyskusat.
- ja ked som mal nejake podobne problemy tak to bolo vzdy len v tom ze sa mi nieco odpalilo (ram,zdroj,vga...) najlepsie je ked mas moznost jednotlive komponenty vyskusat v inom PC - to by som riesil ako prve keby som uz fakt nevedel kde je problem.
ja neviem...mozno sa ti odpalila grafika, mozno cpu,mozno doska...to je tak ked pri tom clovek nesedi tak tazko poradiJhonyfire napísal:mam len jednu ramku aj jedno hdd ale to to som urobl ale kkeby bola chyba v tom ta by to prerusovane piplo v kuse ta to maju nastavene zakladne dosky, ze tymto upozornuju....ja len neviem ak reaguje komp ked je nahdoou porcha v procaku...neviem ci moze bat chyba v procaku...lebo nemam pri sebe teplovodivu pastu a keby sm to vymenil a procak by bol v pohode tak by som si mohol este odsrat omylom aj chladic...fakt nevem co mam robt poradte niekdo skuseny nejaky it maniak kto rbi kazdy den v it zamestanni
- ja ked som mal nejake podobne problemy tak to bolo vzdy len v tom ze sa mi nieco odpalilo (ram,zdroj,vga...) najlepsie je ked mas moznost jednotlive komponenty vyskusat v inom PC - to by som riesil ako prve keby som uz fakt nevedel kde je problem.
-
Jhonyfire
Light Expert
mam len jednu ramku aj jedno hdd ale to to som urobl ale kkeby bola chyba v tom ta by to prerusovane piplo v kuse ta to maju nastavene zakladne dosky, ze tymto upozornuju....ja len neviem ak reaguje komp ked je nahdoou porcha v procaku...neviem ci moze bat chyba v procaku...lebo nemam pri sebe teplovodivu pastu a keby sm to vymenil a procak by bol v pohode tak by som si mohol este odsrat omylom aj chladic...fakt nevem co mam robt poradte niekdo skuseny nejaky it maniak kto rbi kazdy den v it zamestanniPigesko napísal:nemenil si nejaky HW ?? poodpajaj disky a ramky...nechaj tam iba jednu ram a jeden hdd (ak mas viac) a potom skus
-
Jhonyfire
Light Expert
praveze vobec nepipa len huci pocitac ked sa spusti....3PO napísal:pocitac pipa inak ako obvykle ? daj dolu bok skrine mozno mas stastie a na doske budes mat segmentovy displej kde vypisuje chyby. ak nerobi nic z toho tak vytiahni grafiku. ked sa rozpipa (tusim 3x krat ale bude asi zalezat od tvorcu biosu) tak by to mohla byt graficka karta.fakt tazko povedat
-
Pigesko
King
no ako bolo povedane, v tomto ti tazko niekto pomoze ked pri tom nesedi...problem mozes vyriesit nasledovne:
1. rozobrat pc (vsetky komponenty), cely ho vycistit a znova zlozit.
2. zober komponenty pri ktorych je najvacsia pravdepodobnost ze by mohli byt chybne ako napr: ram, hdd, grafika, zdroj a skus ich v inom PC...
- myslim ze nic ine ti neostava...
1. rozobrat pc (vsetky komponenty), cely ho vycistit a znova zlozit.
2. zober komponenty pri ktorych je najvacsia pravdepodobnost ze by mohli byt chybne ako napr: ram, hdd, grafika, zdroj a skus ich v inom PC...
- myslim ze nic ine ti neostava...
-
el_chupacabra
Medium Star
-
Daniel9911
Professional
-
Pigesko
King
mohol by si si precitat aspon prvy prispevok...to uz skusalDaniel9911 napísal:no skus resetnut bios mozno ze to pomoze
Re: mám problém - pri štarte kompu sa mi nenabutuje ani Bios
Doska+ram+procesor+zdroj+monitor..Skus to zapojit len takto a spustit...Samozrejme vsetky ostatne komponenty odpojit.Ak mas 2 RAM tak skusaj iba s jednou-ak nefunguje skus s druhou...Jhonyfire napísal:nevem čo mam robiť..svieti mi lenv predu na bedni ta cervena led diooda...skusal som aj resetnut bios vymenou baterky na dske alenic ....problem proste opisem jednoducho vzdy ked zapnem ni mi nenabehne proste nedodem k tmu znamemu pipnutiu na doske...keby ste mi vdeli nieto pomôcť ocenil by som to....fakt mi pomozte potreujem ozbehnut ten komp lebo musim na nom robit dôležité veci
-
Daniel9911
Professional
no ale bios sa resetuje s jumperom nie ze vyberes bateriu a das tam novu omgPigesko napísal:mohol by si si precitat aspon prvy prispevok...to uz skusal