Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jackb »

Kaliňák: Každý terorista bol najprv extrémistom
SITA | 24. augusta 2009 11:28
Problém s Rómami na Slovensku treba riešiť podľa chargé d'affaires Spojených štátov amerických v Bratislave Keitha Eddinsa integráciou. "Úplná integrácia je jediné riešenie," uviedol Eddins, ktorý sa k tejto problematike vyjadril na úvod bratislavského seminára Právne aspekty boja proti terorizmu a potierania extrémizmu vo východnej a strednej Európe.
Eddins sa vyjadril aj k nedávnym udalostiam na východe Slovenska, kde Slovenská pospolitosť zorganizovala demonštrácie proti rómskej kriminalite a v Šarišských Michaľanoch zakročila proti zhromaždeným polícia.

"Z nášho pohľadu oceňujeme postup slovenskej vlády v oblasti protirómskeho extrémizmu. Viem, že ministerstvo zvyšuje v tejto oblasti počet policajtov, aby sa poistilo a malo kontrolu nad situáciou, vieme, že slovenská vláda pracuje s rómskymi organizáciami a snaží sa integrovať Rómov do majoritnej slovenskej spoločnosti," vyhlásil Eddins.

Podľa ministra vnútra Roberta Kaliňáka platí zásada, že "každý terorista bol predtým extrémista," a z tohto dôvodu podľa neho treba "tieto veci" potláčať hneď na začiatku. Kaliňák na seminári vyhlásil, že je úžasné, že sa spojila taká obrovská nadnárodná koalícia na boj proti terorizmu. "Mám pocit, že máme jednoznačnú šancu vyhrať a to je naša úloha, " tvrdí Kaliňák.

Kaliňák si myslí, že teraz je viac ako kedykoľvek predtým nevyhnutné, aby dochádzalo k čo najväčšej a najrýchlejšej výmene informácií medzi jednotlivými expertmi na boj s terorizmom, ktorý podľa ministra nemá konkrétne ciele, jediným cieľom je zabíjanie nevinných ľudí. "Mnohí si myslíme, že v strednej Európe máme relatívny kľud, ale nemôžeme dopustiť, aby sa stredná Európa stala akýmsi logistickým centrom, aby sa stala nejakým základom pre útoky na našich spojencov," uviedol Kaliňák.
http://spravy.pravda.sk/kalinak-kazdy-t ... domace_p29

Americania nam maju co teda hovorit: Indianov vybili, a ktorych prezili zavreli do rezervacii a do cernoskeho ziaden normalny beloch nevojde.
Ale ano, pocuvajme hlas Ameriky :roll:
No a treba chvalit bitie a rozhananie nacionalistov, ved nemoze byt inde ako v USnA normalne aby mohol mat kto kolvek pred domov statnu vlajku a nebyt podozrivy z "trestneho" nacionalizmu. :?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

http://korzar.sme.sk/c/4993030/zlodeji- ... anoch.html

Tak a je tu dalsi pripad. Tymto zaroven pozdravujem vsetkych ''liberalov'', ktori tuto cvargu tak muzne ochranuju a biju sa za nu do prs. Typek sa tam v hladovej doline snazil vybudovat nejaku fungujucu fabriku, dal pracu 50tim ludom, darilo sa mu a tie vyje*** kur*y to poseru tymto sposobom. Chcem sa spytat vas ochrancov tej zveri - vzite sa do situacie vlastnika a zamestnancov, ake myslienky by vam chodili po takejto sprave po rozume??? Priznam sa - dokazal by som vinnikov na mieste zastrelit bez ohladu na to, ci su to deti, alebo dospeli. Nie je dost, ze sposobili obrovsku skodu na (nielen) novych zariadeniach, este aj zobrali chlieb ludom, ktori sa v tej bohom zabudnutej (poznam to, pretoze pochadzam z nedaleka a poznam aj tu fabriku) snazili poctivo zarabat a zivit svoje rodiny. Dokonca SME si nedovoli ani napisat, ze to boli cigani, vsetko iba v neurcitku...Takze, mili humanisti, zelam si, nech ti hajzli skapu, alebo nech ich umucia, alebo nech ich dobiju obuskami, je mi to uprimne a srdecne jedno - za nieco taketo by som na mieste policajtov naletel do osady, navodil strach, zistil skodcov a normalne pistolou by som ich odfaklil do hlavy, v strede osady, na upozornenie vsetkym tym sviniam. Uzite si vas falosny humanizmus a liberalnost. Howgh.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

seth82 napísal:http://korzar.sme.sk/c/4993030/zlodeji- ... anoch.html

Tak a je tu dalsi pripad. Tymto zaroven pozdravujem vsetkych ''liberalov'', ktori tuto cvargu tak muzne ochranuju a biju sa za nu do prs. Typek sa tam v hladovej doline snazil vybudovat nejaku fungujucu fabriku, dal pracu 50tim ludom, darilo sa mu a tie vyje*** kur*y to poseru tymto sposobom. Chcem sa spytat vas ochrancov tej zveri - vzite sa do situacie vlastnika a zamestnancov, ake myslienky by vam chodili po takejto sprave po rozume??? Priznam sa - dokazal by som vinnikov na mieste zastrelit bez ohladu na to, ci su to deti, alebo dospeli. Nie je dost, ze sposobili obrovsku skodu na (nielen) novych zariadeniach, este aj zobrali chlieb ludom, ktori sa v tej bohom zabudnutej (poznam to, pretoze pochadzam z nedaleka a poznam aj tu fabriku) snazili poctivo zarabat a zivit svoje rodiny. Dokonca SME si nedovoli ani napisat, ze to boli cigani, vsetko iba v neurcitku...Takze, mili humanisti, zelam si, nech ti hajzli skapu, alebo nech ich umucia, alebo nech ich dobiju obuskami, je mi to uprimne a srdecne jedno - za nieco taketo by som na mieste policajtov naletel do osady, navodil strach, zistil skodcov a normalne pistolou by som ich odfaklil do hlavy, v strede osady, na upozornenie vsetkym tym sviniam. Uzite si vas falosny humanizmus a liberalnost. Howgh.
nemam slov :? resp ak by som uz nieco na nich mal napisat asi by to nebolo velmi publikovatelne.....len zas tipujem ze "ciganofili" budu ten skutok ospravedlnovat tym ze vsak ti cigani nemaju co do ust tak musia zivit doma vsetkych 186464864 deti a ze si isto neuvedomovali ze co tym vlastne sposobia.... :roll: by som sa aj racej vyje*** na celu EU a tych ciganov dal niekde vystahovat do afriky...alebo ich posadit na nejaku prehrdzavenu lod ze sa do tyzdna utopia... :evil:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

http://korzar.sme.sk/c/4994610/pri-razi ... adeze.html

No prosím...A všimnite si, že SME sa zasa bojí / stráni použiť slovo cigán, resp. ako to oni naývajú - róm. Je úplne jasné, že tá osada nie je plná bielych, ale cigánov, práve pre nich je typické na obed si uvariť psa.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

seth82 k tomuto som sa vyjadroval uz na FB ...
Ale klobuk dolu pred diskutujucimi :D
Je to iba nedorozumenie...
Osadníci totiž chceli iba premiestniť závod z dôvodu racionalizácie dochádzky do práce a eliminácii času stráveného na ceste za prácou.
Chceli závod poskladať v strede osady a pokračovať o týždeň na plný výkon!
Ak im toto súd neuverí, bude to justičný omyl :-)
a toho psa si varili len preto
lebo chceli odskúšať funkčnosť kotla pre závodnú vývarovňu
cubix
Star
Star

Príspevok od používateľa cubix »

Robia to jednoducho preto, lebo skusaju kam az mozu zajst. Myslim ,ze nebude dlho trvat a pozeru sa tam aj navzajom ... co by bol ten lepsi pripad.
Andrej-KO
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Andrej-KO »

by ma zaujimalo ako mohla vzniknut taka skupina ze "romovia" sak to mozme prirovnat k bakteriam :lol: tie tu boli vzdy len sa mnozia a robia len zlo !

//erytrocyt: pravidlo č.6, basa na 24 hodín. Absolútne nie som zástanca tejto komunity, ale určité hranice by ste tu nemali prekračovať. A to platí pre všetkých. Budú tu lietať basy, snažte sa písať v medziach pravidiel tohoto fóra.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Neviem ci je toto potrvrdene a ci o tom informovali aj nejake media, ale udajne starosta madarskeho mesta Edeleny tvrdi ze ma dokazy o tom ako tehotne ciganky zamerne pozivaju lieky aby tak sposobili mentalne poruchy u dietata a inak poskodili vyvoj plodu a tak nasledne po narodeni dostali vacsiu socialnu podporu od statu.

Nejake info v madarcine asi tu http://kuruc.info/r/35/46231/
YouTube, madarsky tu

Kratko od anglicky hovoriaceho Madara,
  • The Major of the City of Edeleny in Hungary stated on record that he has evidence that Gipsy mothers are taking medications to bring mentally disturbed children to this world and they often beat the unborn child in the mother’s womb with rubber hammer in order to make him physically handicapped after the delivery.

The net result is that the Hungarian State gives them double the standard benefit if they take care of the child.

Many of the medications can be proven because they stay behind in the hair for long months.

...
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

V noci mi cigáni zavraždili kamaráta, suseda, ktorého som poznal od detstva, s ktorým sme sa hrali pod vchodom. Kamaráta s veľkým K, ktorý mi neraz pomohol.. V neďalekom meste mal kamarátky, za ktorými večer išli a tam ich chytili starší a robustnejší cigáni a dobili ich, vraj preto, že tie dievčatá patria len a len im. Cestu domov ešte odšoféroval, zastavili sa na benzínke, aby sa umyli od krvi, neviem, akým zázrakom došiel domov, tam ľahol do postele a ráno už nevstal.. Rozmlátená lebka a následné krvácanie do mozgu. Toto sa neustále opakuje.. Cigán dostane pár rokov nepodmienečne a opäť bude páchať zverstvá. Dokedy budeme trpieť tento cigánsky teror? Je mi z toho zle..
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Asi dovtedy, pokiaľ sa u nás nezavedie právo na "vendettu".

Je mi ľúto toho čo sa stalo...
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Innocence napísal:Dokedy budeme trpieť tento cigánsky teror?
Dokedy??? Dovtedy, dokedy sa bude len rozprávať...... a nie konať..... Zlu sa treba postaviť a problém riešiť....... všetkými prostriedkami.....
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Pinhead napísal:Dokedy??? Dovtedy, dokedy sa bude len rozprávať...... a nie konať..... Zlu sa treba postaviť a problém riešiť....... všetkými prostriedkami.....
Všetkými prostriedkami ?

Inak pár dni späť bola v správach správa o cigánov z Plaveckého Štvrtku, slušní cigáni, ktorí nadávali na to, že sa tento cigánsky problém paušalizuje na všetkých cigánov.
To sem nehodíte link ?
SlimEm
Expert
Expert

Príspevok od používateľa SlimEm »

Innocence napísal:V noci mi cigáni zavraždili kamaráta, suseda, ktorého som poznal od detstva, s ktorým sme sa hrali pod vchodom. Kamaráta s veľkým K, ktorý mi neraz pomohol.. V neďalekom meste mal kamarátky, za ktorými večer išli a tam ich chytili starší a robustnejší cigáni a dobili ich, vraj preto, že tie dievčatá patria len a len im. Cestu domov ešte odšoféroval, zastavili sa na benzínke, aby sa umyli od krvi, neviem, akým zázrakom došiel domov, tam ľahol do postele a ráno už nevstal.. Rozmlátená lebka a následné krvácanie do mozgu. Toto sa neustále opakuje.. Cigán dostane pár rokov nepodmienečne a opäť bude páchať zverstvá. Dokedy budeme trpieť tento cigánsky teror? Je mi z toho zle..
je to smutne ale to ich nenapadlo zajst do nemocnice?
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Aby si sa neposral z tych Dobrych ciganov ... Normalny pracovity cigan sa ani neozve ...
Sak naco aj?? On si zije vlastnym zivotom a nepotrebuje ukazovat ksicht pred kamerou.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Shark NX napísal:Aby si sa neposral z tych Dobrych ciganov ... Normalny pracovity cigan sa ani neozve ...
Sak naco aj?? On si zije vlastnym zivotom a nepotrebuje ukazovat ksicht pred kamerou.
Ja sa z nikoho neposieram, ja len píšem, že tu je jasný dvojitý meter, aj keď tento pojem radi využívajú iní ľudia ako ja.
Táto téma sa volá Rómovia na Slovensku, z toho mi logicky vyplýva, že sa sem nemusia hádzať len negatívne správy, ktoré sa následne komentujú s častým obsahom podstatného mena cigán v pluráli.

A ďakujem za k- s "inteligentným" odôvodnením od miraka2, aspoň vidím, čo za ľudí tu píše.
A pýtam sa ťa, kto určuje, o čom sa tu bude baviť ?
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

hughito,

pozri sa, slušní Cigáni sú úplne v poriadku a nevidím dôvod vyhadzovať na nich linky..... to ako keby na Tvojho suseda, ktorý normálne pracuje, správa sa ako človek niekto upozorňuje.... aha to je unikát..... Pokiaľ človek žije normálne a slušne, tak nevidím dôvod prečo naňho mimoriadne upozorňovať..... iba preto že je Cigán???? Tak potom si rasista Ty..... pretože normálne žiť a pracovať má byť úplne automatické pre každého a je jedno či je Slovák, či Čerkes, či Cigán......
Ale čo je platí je to, že ako som už písal, pokiaľ bude dochádzať k útokom ako ich opisuje Innocence, tak sa treba agresorom a zločincom postaviť a nejde o to, či sú Cigáni, či Slováci, či Tahiťania..... Ide o to, že je to sku*vená zločinecká zberba a na takú platia len tvrdé metódy..... inak sa tá brutalita bude len stupňovať.......
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Inak pár dni späť bola v správach správa o cigánov z Plaveckého Štvrtku, slušní cigáni, ktorí nadávali na to, že sa tento cigánsky problém paušalizuje na všetkých cigánov.
To sem nehodíte link ?
Tebe velmi robi problem pochopit ten pomer. Ako kam to ma posunut diskusiu ked sem niekto da clanok o slusnych ciganoch? Vsetci dobre vieme ze aj taky su ja sa pytam ako to ma vyriesit cignsku otazku? Ake riesenia navrhujes aby si ziadnym sposobom nepostihol slusneho cigana? Ako rozoznas slusneho cigana?

Cigansky problem je problem komunity a ten sa musi riesit komplexne s celym etnikom lebo inak sa nikdy nevyriesi.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

ako jedno z riešení navrhujem: obmedziť prídavok na dieťa do max. počtu 3 detí - tým sa odbúra ich motivácia mať deti pre peniaze

zároveň by som z tých slušných cigáňov zostavil starostov obcí ako Lietanovský mlyn a podobne a dal im kompletne na starosti rišenie kriminality a vecí podobných - kto má lepšie rozumieť cigáňom ako sám cigáň?

Tieto dve opatrenia, najmä to prvé môže výrazne pomôcť s cigánskym problémom.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Stoporko napísal:ako jedno z riešení navrhujem: obmedziť prídavok na dieťa do max. počtu 3 detí - tým sa odbúra ich motivácia mať deti pre peniaze
A dalsia uz urcite spominana vec, socialne davky, dajme tomu, ze celkova suma mesacnej davky je 6 000sk, tak mu dam iba 3 000sk s tym, ze tych ostatnych 3 000 sa odviedlo na najom, dajme tomu....snad ma chapete...
Napísať odpoveď