limitovanie usera, router asus wl600g

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

limitovanie usera, router asus wl600g

Príspevok od používateľa dair »

už sa nedá ignorovať správanie jedného usera na našej lanke tu doma tak by som rad obmedzil jeho rýchlosť a množstvo stahovanych dat.
samozrejme mám admin prístup a napajame sa na WiFi 4ria s samými dnskami bez pevnej ip. veľmi sa nevyznam a keď som sa snažil zadať do routru mac adresu na obmedzenia ani som sa nedostal za prvý krok lebo vraj mac adrs je neplatna.. a potom sa už ani nenapojim a musím resetnut router.
má niekto skúsenosti a môže mi pomôcť?
router je asus wl600g
vopred ďakujem.
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Sry ze len odpisujem teraz ale este rano som cital tvoj post... takze :arrow:

Klikni na polozku Advanced potom si tam najdi Setup :arrow: cecurity :arrow: parental control a v nabidke na lavo si otvor konfiguracnu stranku. Tam si uz len s Add pridas MAC toho daneho uzivatela a pritom si mozes nastavit cas obmedzenia pristupu na net, dalej si vyber policko Start blocking time a end blocking time (koncovy cas obmedzenia) kam zadas presny cas pristupu v ten den . A ako posledni krok si to ulozis s Save/Apply.

:wink:
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Andrew007 napísal:Sry ze len odpisujem teraz ale este rano som cital tvoj post... takze :arrow:

Klikni na polozku Advanced potom si tam najdi Setup :arrow: cecurity :arrow: parental control a v nabidke na lavo si otvor konfiguracnu stranku. Tam si uz len s Add pridas MAC toho daneho uzivatela a pritom si mozes nastavit cas obmedzenia pristupu na net, dalej si vyber policko Start blocking time a end blocking time (koncovy cas obmedzenia) kam zadas presny cas pristupu v ten den . A ako posledni krok si to ulozis s Save/Apply.

:wink:
nejde mi o limitovanie casu, to je lahke (a prisiel by na to), neviem ale ako by som mohol limitovat mnozstvo dat aby mohol stahovat iba jeho stvrtinu a nie vsetok limit a pre zvysok osadenstva neostane nic... kludne aj ak by sa dala znizit jeho rychlost tak to by bolo uplne super (ak sa to samozrejme da)
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

No asi ta sklamem, asi styrikrat som presiel cely manual, a googloval som ale myslim ze to nepojde.. :?
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

nj, zistil som ze potrebujem router s bandwich control funkciou co moj nema (bohuzial)
nj, budem musiet to poriesit nejako inac, kazdopadne dakujem za pomoc :))
Napísať odpoveď