Pes alebo mačka?
-
fikus-kukis
Guru wannabe
[štatiskika/prieskum]: pes alebo mačka vs. človek
Už dlhodobejšie sledujem danú tému vo svojom okolí a rád by som spáchal hromadnejší prieskum na väčšom počte ľudí.
Niektorí tvrdia, že od toho sa vraj odvíja psia/mačacia osobnosť, ale to nie je mojím predmetom a predmetom tejto témy vyvodzovať takéto následky či úvahy.
Samotný účel splní anonymné hlasovanie, o ktoré žiadam každého návštevníka tejto témy. A aby téma samotná aj niekam napredovala, môžete i slovne podoprieť svoju voľbu prečo áno tá-ktorá voľba.
Poprosím vyhnúť sa flame-war -om. Nie je účelom viesť nekonečnú vojnu vojnu v kruhu ktoré zviera je viac než to druhé (pre chtivých - nech sa angažujú vo fóre Politika).
Nepýtam sa že ktoré zviera je vám sympatickejšie, len jednoducho ktoré máte radšej.
Žiadam moderátorov o neuzamknutie, toto nie je téma pre "povídačky" o domácich zvieratkách, ale cielený prieskym
.
//audiotrack: témy spojené
Niektorí tvrdia, že od toho sa vraj odvíja psia/mačacia osobnosť, ale to nie je mojím predmetom a predmetom tejto témy vyvodzovať takéto následky či úvahy.
Samotný účel splní anonymné hlasovanie, o ktoré žiadam každého návštevníka tejto témy. A aby téma samotná aj niekam napredovala, môžete i slovne podoprieť svoju voľbu prečo áno tá-ktorá voľba.
Poprosím vyhnúť sa flame-war -om. Nie je účelom viesť nekonečnú vojnu vojnu v kruhu ktoré zviera je viac než to druhé (pre chtivých - nech sa angažujú vo fóre Politika).
Nepýtam sa že ktoré zviera je vám sympatickejšie, len jednoducho ktoré máte radšej.
Žiadam moderátorov o neuzamknutie, toto nie je téma pre "povídačky" o domácich zvieratkách, ale cielený prieskym
//audiotrack: témy spojené
Ja mám radšej psy ako mačky. Mačky sa mi nepáčia preto, lebo sú strašne podliezavé, stále sa o vás obtierajú, nedá sa s nimi prejsť alebo si zabehať, nedá sa s nimi hrať, nie je možné ich naučiť nejaké povely...Takže som jednoznačne za psy a konkrétnejšie sa mi páčia rasy ako labrador, zlatý retríver alebo kokeršpaniel, čiže trochu väčšie psy, nie módne doplnky 
Kym clovek s mackou nezije, macku nepochopi. Porovnavat macku a psa, je ako porovnavat albatrosa a korytnacku. Jedine co ma macka so psom podobne, je mozno tak stavba tela. Povahovo sa jedna o diametralne odlisne "osobnosti" - macka je strasna individualistka.
Kedze uz nejakych 13 rokov zijem v domacnosti s kocurom, tak je jasne, ze mam momentalne radsej macky, ale nech by som mal akekolvek zvieratko, vzdy je k nemu nejaka cesticka, ako ho milovat. Tym chcem povedat, ze keby mam psa, lubim ho rovnako
hlasujem za macku, aj ked - najradsej by som mal znasajucu sa kombinaciu macky a psa - najkrajsi pohlad
Kedze uz nejakych 13 rokov zijem v domacnosti s kocurom, tak je jasne, ze mam momentalne radsej macky, ale nech by som mal akekolvek zvieratko, vzdy je k nemu nejaka cesticka, ako ho milovat. Tym chcem povedat, ze keby mam psa, lubim ho rovnako
hlasujem za macku, aj ked - najradsej by som mal znasajucu sa kombinaciu macky a psa - najkrajsi pohlad
-
tomaxx_199
Medium Professional
pacia sa mi macky lebo su lenive, mnavkaju, da sa s nimi spat, zaspi aj na mojom bruchu je s nimi pohodlne pri televizore. s macku si mozem dat aj na hlavu vsade a sa nebojim ze sa namna vys-re. je lahka, prenosna. taku ma jemnu srst, pradie. a nelize ma. nedicha, a este je cistotna, opatrna ked chce von tak sa pyta. a je mala najviac sa mi pacia macky take luxusne jak moj kocur. pes je otravny nemam ich rad
mali sme par psov a teraz mame mačky teda jednu staru a jedneho maleho kocura.....čo je lepšie ? z mačkou sa viac prebavim a je podla mna inteligentnejšia stoho pohladu že mačku ked necham tak a nedám jej najesť tak prežije aj keby ju vykopnem 10km od domu tak sa za 2-3 dni vráti ..........(otestovane) psa nehate niekde na luke alebo mu nedáte žrať tak už skuvína a nevie čo robiť a do večera by skapal ........ale zas je pravda taky psik je na nezaplatenie ked idete na huby na prechádzku a tak
čiže by som to dal tak mačku do domu a psa vonku .....cez den ste zo psom večer z mačkou kedy pracujete nvm
čiže by som to dal tak mačku do domu a psa vonku .....cez den ste zo psom večer z mačkou kedy pracujete nvm
-
aughostino
Medium Professional
radsej mam psy konkretne nemeckych ovciakov, a to asi preto, lebo nas kocur sa doma objavi iba ked je velmi hladny
nazerie sa a potom zas ide prec, urcite niekam na zalety
ked uz je doma a niekto si ho zoberie na ruky tak skriabe a uteka prec, nema to rad, boh vie preco
macky, ktorych sme mavali davno plny dvor
boli pritulnejsie a je to celkom fajn pocit ked vam macka pradie na kolenach a vy ju hladkate alebo vam zaspi v lone
psy mam radsej lebo ten ma rad a registruje vsetko co sa okolo neho deje, macka mi v tomto pripada taky salamista, proste pes prejavi zaujem o vsetko, mozem to pozorovat na svojom psovi ked cez den spi v pivnici a niekto otvori dvere na dome hned uteka pozriet kto to je, macka by az taky zaujem neprejavila (mozno iba vtedy ked je hladna a caka ze ju niekto nakrmi), psovi mozete prikazat miesto, ked nechcete aby vas otravoval pri nejakej praci a ak vie co to znamena necha vas nejaky cas tak, macke by ste to darmo vraveli ta bude otravovat stale
ako bolo spominane vyssie, so psom sa da ovela viac santit ako s mackou, pes vie rozoznat rozdiel medzi hrou a realitou, da sa s nim ist na prechadzku, zabehat, a podobne
ale treba uznat, su to zaujimave tvory, lebo vedia vycitit kedy ma clovek blbu naladu, vedia vyciti z cloveka ze potrebuje aby sa k nemu niekto pritulil
//edit:
macky, ktorych sme mavali davno plny dvor
psy mam radsej lebo ten ma rad a registruje vsetko co sa okolo neho deje, macka mi v tomto pripada taky salamista, proste pes prejavi zaujem o vsetko, mozem to pozorovat na svojom psovi ked cez den spi v pivnici a niekto otvori dvere na dome hned uteka pozriet kto to je, macka by az taky zaujem neprejavila (mozno iba vtedy ked je hladna a caka ze ju niekto nakrmi), psovi mozete prikazat miesto, ked nechcete aby vas otravoval pri nejakej praci a ak vie co to znamena necha vas nejaky cas tak, macke by ste to darmo vraveli ta bude otravovat stale
ako bolo spominane vyssie, so psom sa da ovela viac santit ako s mackou, pes vie rozoznat rozdiel medzi hrou a realitou, da sa s nim ist na prechadzku, zabehat, a podobne
ale treba uznat, su to zaujimave tvory, lebo vedia vycitit kedy ma clovek blbu naladu, vedia vyciti z cloveka ze potrebuje aby sa k nemu niekto pritulil
//edit:
a co vam brani ich to odnaucit?Dj-XxX napísal: Psov mame dvoch a kazdy znich je taky tupy ze ked niekdo sedi pre bazene tak na neho skoci a zacne mu oje*** chrbat.
Ja mam doma dve macky a dvoch psov a mozem otvorene povedat ze psy spravia ovela vacsiu neplechu ako macky. Neviem kto ma tu moznost porovnavat kedze vacsina z vas ma len jedno zo zvierat alebo ziadne. Macky sa cedia postarat aj same oseba. Netreba ich vencit, vedia sa pohrat aj same. Psovi treba venovat jednoznacne viac pozornosti. Takze preferujem cicusky