Poradte prosim: vymena omnia za xperia
Poradte prosim: vymena omnia za xperia
Mam omniu a mam moznost ju vymenit za xperiu tak sa chcem opytat ci sa mi to oplati. Ja mam k omnii vsetko aj zaruku po dobu este 16 mesiacov, jedine co k nej nemam je stylus. K xperii je vsetko komplet ako ma byt ale nie je zaruka lebo je dovezena z anglicka tak preto pisem ci sa mi to oplati. A chcem sa opytat majitelov xperii aka je kazivost , kedze by som nemal zaruku a na co si mam dat pozor pri vymene , co mam skontrolovat ci vsetko spravne funguje a este ohladom toho krytu, cital som ze vrzga ci co to. Vopred dakujem za vase odpovode a pomoc pri vymene
No vsak prave ze praska kryt, ked nema zaruku a praskne tak toho sa bojim, cital som ze to ma silnu pruzinu a ked sa klavesnica pri zasuvani brzdi prstom tak nepraskne, ale aj tak platit zo svojho vrecka kryt to nechcem. Všetci praveze krytyzuju xperiu pre maly displey a velke rozlisenie a kvoli fotaku ze ma iba 3,2 mpx, a kvoli tomu ze je to (tehla), no ale mal som vela telefonov a omnia ma sice 5mpx fotak a ked nieco odfotim na telefone to vyzera krasne ale ked to dam do pc vyzera to o dost horsie ako fotky z n95 8gb, porovnal by som to asi s 3,2mpx fotakom co mala n73. Cital som ze aj na HTC sekaju napriklad divx filmy, tak by ma zaujimalo ci sekaju aj na xperii, na omnii idu krasne kedze ma certifikaciu pre divx/xvid.
-
Mateq
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Filmy treba normálne konvertovať na rozlíšenie displaya a neexistuje aby ti to sekalo.
Každopádne Xperia je papierovo výborný stroj, bohužial v reáli by som ju nebral. Problémy s praskajúcimy krytmi, najnovšie dokonca odchádzajúca klávesnica, a že tých ludí nie je málo http://smartmania.mobilmania.cz/forum/v ... 3&p=112175
Každopádne Xperia je papierovo výborný stroj, bohužial v reáli by som ju nebral. Problémy s praskajúcimy krytmi, najnovšie dokonca odchádzajúca klávesnica, a že tých ludí nie je málo http://smartmania.mobilmania.cz/forum/v ... 3&p=112175
no u tych filmov som myslel bez toho aby som ich konvertoval, lebo na omnii tam dam normalne divx vo velkosti 1.3 GB sice zaberie vela miesta ale ide vsetko plynulo, no tak asi tak jak citam tak tu x1 ani asi nechcem, sice sa mi lubi, a ten kryt to by som este prezil, ale problem s klavesnicou? no to je vela ked nema x1 zaruku tak asi radsej ruky prec. Sice na mojej omnii je nejako posahani digitizer co sa omniam stava, ale aj tak je to nic oproti se x1, este mam jednu ponuky na vymenu za ntb Fujitsu Siemens Amilo Xa1526 len sa ziada nejaky doplatok, tak uvidim ked to bude nejaky malinky doplatok tak zvolim asi radsej tuto volbu, ale aj tak cez to asi pojdem aj tak tu xperiu pozriet
-
RATZINGER666
Darca
no kedze je pokrocila vecerna hodina, tak v skratke: mam xperiu tristvrte roka a zatial s nicim podobnym problem nemam... kryty praskali na prvych modeloch, co vyrobca uspesne napravil... ak nebol prasknuty doteraz, tak ti uz nepraskne... moj ma za sebou nespocet padov na zem a par zaliati roznymi druhmi sladenych napojov, a stale funguje ako ma, bez akychkolvek prasklin... kryt nevrzga a klavesnica funguje ako ma... velkost telefonu je idealna, ked som ho drzal v ruke prvykrat, bol som velkostou nadseny a neviem si predstavit ze by mal byt vacsi alebo mensi... display je dokonaly, nic lepsie si momentalne neviem predstavit, filmy nesekaju ani nahodou... no a ten zadny kryt je naozaj katastrofa, uz takmer ani neviem aku mal povodnu farbu, kedze je zosuchany na kov
ale co na tom zalezi...
v skratke: nemenil by som za nic ine, viem preco som ho kupoval a viem, preco ho mam doteraz
//mimochodom, pisal som tu kdesi taku mensiu kvazirecenziu , tak si to niekde najdi...
// http://www.hojko.com/post1168556.html#1168556
v skratke: nemenil by som za nic ine, viem preco som ho kupoval a viem, preco ho mam doteraz
//mimochodom, pisal som tu kdesi taku mensiu kvazirecenziu , tak si to niekde najdi...
// http://www.hojko.com/post1168556.html#1168556
no vsak prave to praskanie krytu, ale to by ani nevadilo, ale skor sa bojim hardwerovych poruch, no ale zas ja som neni ani z omniu vela spokojny, fotky sa mi nelubia, blbne mi displey, a tuto poruchu ma vela omnii, a ked sa mi uplne vybije musim nabit a vytiahnut baterku aby som zapol telefon, ked mam pustene wifi a operu a niekto mi zavolo, tak sa mi vypne nachvilu displey, a za chvilu sa zas rozsvieti, ale ked mam pustene viac aplikacii, tak mi zhasne a nereaguje musim vybrat baterku. Takze asi tak. Takze si myslim ze nic nie je uplne dokonale.
-
RATZINGER666
Darca
ludia, co tu mate vsetci s tym praskanim??? poprve, robili to iba dve prve serie, ktorych seriove cisla sa daju najst na internete a naslaedne porovnat s telefonom, ericsson to napravil a uznava reklamacie, z 90% slo o striebornu variantu a tocilo sa to okolo 42. tyzdna roku 2008... okrem toho opakujem, tie, ktore by mali prasknut, uz praskli davno...
// sapo: nazor hodny odbornika...
a to este porovnavas N82 s xperiou....
// sapo: nazor hodny odbornika...
-
RATZINGER666
Darca
ved on stale hovori o fotkach z omnie... ja som s fotakom v xperii pomerne spokojny, hoci moc nefotim... zhrnutie mas napisane v tom linku z predchadzajuceho prispevku... a pokial chce xperiu iba kvoli foteniu, tak mu ju bohuzial odporucit nemozem, pretoze to proste nie je telefon na fotenie, hoci fotky robi dobre...
-
RATZINGER666
Darca
-
RATZINGER666
Darca
ja nechcem xperiu kvoli fotaku, ale kvoli funkcia a ze ma dobry procak, ati chip a 288 mb ram, lebo je to ozaj dobre, pozeral som foto na internete s x1 a s mojou omniou sa to neda porovnat, omnia ma len lepsie rozlisenie. Jedine co sa mi lubi ye uklada gps suradnice do foto, n82 je dobry fon a uz som ho mal, mal som vela telefonov zo symbianom no omnia je prvy wm co mam. Omnia vyhrala v teste WM fotakov, ale mne sa fotky nelubia. Symbian bolo pre mna dobre, ale ako mam omniu tak vidim ze WM ponuka viacej moznosti a to ja potrebujem. Na omnii snad najvacsia vyhoda surfovanie po nete, len jedinbe co mi na WM vadi je vydrz, Na forume semania, mi jastne odporucili ze bez zaruky nemam brat, pretoze vela ludi to urobilo a lutuje. No ty mas xperiu zo zarukou? To prakanie mi nevadi, len na forume semania som cital take veci co lubia zblbnut ze az az sa mi oci prevracali, tak radsej asi omniu predam a ked tak kupim xperiu zo zarukou a ale aj tak ma to laka ta vymena.
-
RATZINGER666
Darca
omnia ma lepsie rozlisenie? hmm, to mas potom mylne informacie... xperia ma rovnako ako omnia rozlisenie 800x480... co sa tyka HW vybavy, tak ma tiez xperia mierne navrch... co sa tyka systemu, tak ma tiez WM navrch oproti akemukolvek symbianu... na xperii budes mat vdaka rovnakym operacnym systemom rovnaku kvalitu surfovania...
moja xperia je so zarukou, ktoru som este neuplatnil, vdakabohu
skusenosti s dovezenymi xperiami nemam ziadne... to riesenie, co ponukas, by bolo napriklad pre mna idealne, a sice predat omniu a dosetrit na novu xperiu..
// teraz ma napadlo, ze rozlisenim myslis asi len rozlisenie fotiek
moja xperia je so zarukou, ktoru som este neuplatnil, vdakabohu
// teraz ma napadlo, ze rozlisenim myslis asi len rozlisenie fotiek
ano, myslel som rozlisenie fotiek, hehe, no tak teraz musim uvazovat co a jako spravim, ci vymenim alebo nie, hovori ze nema s nou problemi, mi sme z jedneho mesta, takze si to lahko mozem ist pozriet, len sa bojim ze ked pojdem pozriet urcite to vymenim, aj chcem aj nie, teraz ked ju nevidim tak ju nechcem lebo nema zaruku ale ked ju zbadam tak si to hned rozmyslim, takze asi tak...
A teraz mi ponukol ze mi da este nejaku dobru pametovku a sluchatka cisto nove v hodnote 60 eur, ponuka je tym este lepsie, len sa mi to nejako nezda, jako keby sa jej chce ozaj ,,zbavit" ... Povedal ze mi da aj zaruku na odskusanie, ale asi tak mesiac a ked sa mi to nahodou potom pokazi mozem si hlavu buchat. Ako zistim vyrobne cislo, pripadne imei na xperii? a ako sa da zistit to cislo co si pisal, ze aka je to vyroba, ci ta prva alebo ta novsia menej kaziva.
Diky
A teraz mi ponukol ze mi da este nejaku dobru pametovku a sluchatka cisto nove v hodnote 60 eur, ponuka je tym este lepsie, len sa mi to nejako nezda, jako keby sa jej chce ozaj ,,zbavit" ... Povedal ze mi da aj zaruku na odskusanie, ale asi tak mesiac a ked sa mi to nahodou potom pokazi mozem si hlavu buchat. Ako zistim vyrobne cislo, pripadne imei na xperii? a ako sa da zistit to cislo co si pisal, ze aka je to vyroba, ci ta prva alebo ta novsia menej kaziva.
Diky
-
RATZINGER666
Darca