Fedora11 nouveau problem

Všetko ohľadom Linuxu...
it_novice
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Fedora11 nouveau problem

Príspevok od používateľa it_novice »

Zdravim,
snazim sa nainstalovat Fedoru 11 x86_64 na svoj pc.... problem je ale v tom ze nouveau ovladace maju problem s mojou grafickou kartou nvidia 7600GS.... pri nabiehani livecd skonci iba cierna obrazovka a tam vypisane dacco s nouveau.... Neviete ako zakazat tieto drivre pri instalaci??? alebo nejaky bootovaci parameter ktory spusti instalaciu v safe mode????
Za odpovede dakujem
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

http://fedoraproject.org/wiki/Anaconda/Options

Teba by mal zaujimat parameter text a v tom pripade bude instalacia prebiehat v textovom rezime. Ak si netrufas, potom pouzit xdriver=vesa Pouzije sa vseobecny graficky ovladac tak pocas instalacie ako aj pri pouzivani uz nainstalovaneho systemu. To vsak uz potom si mozes kludne zmenit, uz ked ti bude bezat a pokusit sa nainstalovat driver pre tvoj konkretny hardware.
it_novice
Expert
Expert

heh to som skusal skor ako som pisal.... vesa nic nevyriesila.... text to nainstaloval ale po starte to iste... tak som tam natrepal podla jedneho navodu stare nvidia ovladace ale nist... iba no input.... tka stahujem F10 a potom skusim upgrade..... dakde pisali ze toto je jedine riesenie..... :( akorat ze som chcel cistu instalaciu
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

it_novice napísal:heh to som skusal skor ako som pisal.... vesa nic nevyriesila.... text to nainstaloval ale po starte to iste... tak som tam natrepal podla jedneho navodu stare nvidia ovladace ale nist... iba no input.... tka stahujem F10 a potom skusim upgrade..... dakde pisali ze toto je jedine riesenie..... :( akorat ze som chcel cistu instalaciu
Uz davnejsie som videl na linuxos.sk navod: http://www.kernelhardware.org/fedora-11 ... od-nvidia/ Takze nainstalujes v textovom rezime a v jednouzivateskom mode /safe mode/ si zakazes pouzivanie toho ich ovladaca. Potom sa prepnes do multiuzivatelskeho modu / napisat init 5 alebo obdobny sposob u teba, je vsak mozne ze fedora ma inak runlevely spravene, tazke to urcite nebude najst si na nete / a logicky by malo pri pokuse spustit X-ka vypisat, ze mu chyba ovladac a zostat v textovom rezime. A pokracujes podla navodu. Fedoru som nikdy nemal ale problem by to nemal byt. A budes mat "cistu" instalaciu.

p.s.: Nic v zlom, ale to co si uz skusal nikto netusi, preto je lepsie sa rozpisat viac ako v tom tvojom prvom prispevku.
it_novice
Expert
Expert

Takze poskusal som par veci uz si ani nepametam co vsetko ale to hlavne: Fedora 10 nabehla ale zamrzla.... tak som po vselijakych dalsich pokusoch Fedoru nehal tak a presiel na ubuntu..... Po alternate instalaci sa mi spustilo... problem bol ale ze po nabehnuti po urcitom case zamrzlo... problem bola grafika... tak som cez terminal nainstaloval drivre...... potom som to este rychlo aktivoval v gnome.... a resetol... no po reboote cierna obrazovka no signal.... tak som skusil starsie.... iba cierna obrazovka nepise nic..... mam graficku nvidia 7600GS ....... nejake napady ????
Napísať odpoveď