Aký program používajú na dabovanie filmov
-
Gregory House
Zablokovaný
Aký program používajú na dabovanie filmov
Dobrý deň. Nakrútil som film a chcel by som ho predabovať do angličtiny ale neviem, aký program mám použiť, aby mi vystrihol hlas. Ale hľadám len profesionálny program, ktorý by vystrihol hlas ako vo filmoch. Alebo to robia iným spôsobom? Ďakujem.
P.S.: Ak už táto téma existuje, tak prepáčte, nenašiel som ju
P.S.: Ak už táto téma existuje, tak prepáčte, nenašiel som ju
-
Gregory House
Zablokovaný
Aha, už chápem. Ďakujem.chrono napísal:Distribútor dodáva film, na ktorom je zvlášť zvuková stopa s rozhovormi a stopa, na ktorej je všetko ostatné. Pri dabovaní sa len nahradí tá stopa, kde sú rozhovory (a pridá sa k nej tá s ostatnými zvukmi). Čiže program, ktorý by odstraňoval rozhovory neexistuje (a pochybujem, že by sa dal urobiť).
-
lekoklatik
VIP
Dnes už takmer každý "strihací" program dokáže oddeliť zvukovú stopu od video stopy. Napr. Adobe Premiere. To lord of the getto by som ja osobne robil v Premiere. Prosto oddelili zvuk a hádzali tam svoje veci. V pasážach kde potrebovali len svoj dabing originálny zvuk ztíšili a v pasážach kde potrebujú originálny zvuk /napr. nejaká melódia/ zvuk pridali. Je to pracné, ale výsledok je efektívny.Masaker napísal:a moja otazka je takato: aky program teoreticky pouzili rast a nowa pri dabovani lord of the ghetto ? chcel by som skusit nieco v domacich podmienkach:D
No tak takýmto spôsobom by som to určite nerobil. Stačí vytiahnuť originál zvukovú stopu z toho filmu (ak ju potrebuješ), nadabovať film v angličtine - stačí Ti na to mikrofón a program Audacity a nakoniec stačí túto zvukovú stopu hodiť do filmu namiesto pôvodnej.Deco napísal:natoc ho este raz, otvaraj tam len usta a potom vytvor zvukovu stopu s dabingom :-p
Gepid : Ako to myslíš? Však pokiaľ sú vo fimovom originále nejaké zvuky (napr. výbuchy, hudba,...), tak sa pri dabingu neodstraňujú
Gepid, ako tu už bolo spomínané, v profesionálnych filmoch sa určite do filmov dáva viac zvukových stôp, napr. pre hudbu, pre hercov, zvukové efekty, atď...Takže pri dabovaní si už iba režiséri vyberú, ktoré tam chcú a ktoré chcú odtiaľ vyhodiť a predabovať podľa seba.
Pokiaľ máš iba 1 zvukovú stopu, tak z nej určite nevytiahneš iba niečo, čo chceš. Ako príklad by som uviedol nejakú pesničku v mp3 formáte. Z toho v žiadnom prípade nevystrihneš iba spev alebo iba hudbu
Pokiaľ máš iba 1 zvukovú stopu, tak z nej určite nevytiahneš iba niečo, čo chceš. Ako príklad by som uviedol nejakú pesničku v mp3 formáte. Z toho v žiadnom prípade nevystrihneš iba spev alebo iba hudbu
-
lekoklatik
VIP
Melódiu z filmov /OST/ si dnes chvala bohu môžeš stiahnuť samotnú, bez hlasovGepid napísal:A čo keď je v pozadí melódia a do toho hovoria?
-
Gepid
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Skôr sa pýtal zo zaujímovosti. Že či je niečo takéto možné.lekoklatik napísal:Melódiu z filmov /OST/ si dnes chvala bohu môžeš stiahnuť samotnú, bez hlasov
Inak, tak som si spomenul. Nebol aj par pažmenú(či ako
-
Gregory House
Zablokovaný
je to jednoducheMasaker napísal:a ako sa pracuje v adobe premiere? je to narocne? je aj nejaky jednoduchy program na to?