Auticko s malou spotrebou - Punto II?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Suffel
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

do 6 litrov v meste?.. uff tak take auto do tvojho rozpoctu a rocnika nekupis..
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Posledny prispevok sa necituje.
A nie nemyslm v meste ale kombinovane (to je dufam ze kazdemu jasne). Tiez to nemusi byt presne 6l dal som tam predsa cca, ale maximalne do 6.5 (kombinovane. Ak by si nepochopil)
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Ja ta chapem ale neni som si isty ci najdes nejake auto co zerie cca 6l. za 70 000.. no ako mozno bravo by sa dalo ale ani tam neviem ci vyndes s takou spotrebou..
Sapo
Addict
Addict

Tak asi nechapes, lebo si napisal v meste. Ja predsa viem ze v meste to zozere o dost viac ale chcem aby sa to vyrovnalo. No a napr ten Bravo zere cca 6L (zalezi na rocniku, objemu motora... )
Len kazdy hovori ze na Fiat mam zabudnut :)
Este sa spytam aj znameho, mal Bravo tak chcem vediet jeho nazor na to auto
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Ja som to v meste napisal este predtym ako si ty povedal ze nie v meste ale konbinovana.. ale nechajme to tak.. Bravo je docela dobre auto ale kedze je tychto aut velmi vela moze byt velka pravdepodobnost ze narazis prave na "nevydareny" typ.. takze preto ti kazdy hovori ze brava su neni az take dobre auta a aby si sa uberal inym smerom.. osobne by som ani ja nesiel do brava keby som bol na tvojom mieste.. ale je to len tvoje rozhodnutie.. ak chces taku spotrebu a bravo taku (pribliznu) spotrebu ma tak ber bravo.. ale ja by som sa asi u auta za 70-tisic neriadil s potrebou.. ale dobre si to rozmysli predtym nez nieco kupis..
Sapo
Addict
Addict

No ta spotreba nie je koli mne ale koli rodicom, oni chcu hlavne aby malo malu spotrebu, uz som sa spytal toho znameho co mal Bravo a povedal mi ze 1.4 sa mam vyhybat ale uz keby som dal fakt na tu Bravo tak zrejme 1.9 JTD
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

teraz ked si napisal 1.4 som sa pozrel von oknom na susedove bravo a on ma presne tento motor.. to auto 1 mesiac jazdy a 2 tyzdne stoji.. takze tento motor by som urcite nebral.. uz asi tu 1.9JTD.. inak JTD su dobre motory sice ja mam skusenosti s ktorymi sa toto neda porovnavat lebo suto 2.8JTD.. a to je uz nieco ine.. ale na spolahlivost su to dobre motory..
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

motor 1,4 12V od fiatu je cely zly, to povie kazdy... ostatne motory su okej. s 1,2 16ventilom spravis 6,5l kombinovanu v pohode. Napr. ta fiesta co tu niekto postol, ta tiez vela nespapa. Hodna civic je tiez dobry vyber. 1,6 od nissanu co mam informacie to papa jak 2liter a netaha. Len neviem ci ti stoji za to kupitt 1,2jku ktora papa 6l alebo 1,4/1,6 ktora papa 7l. Zvaz si to :wink: .
Sapo
Addict
Addict

Ja nezvazujem kupovat 1.2 to mas s kade? :)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

no kupit dieslaka za 70.000 je dost odvazne, nevies co ma za sebou a nedokazes odhadnut kolko mu toho este ostava... v prsiach toho bude mat dost, udrzba na diesli je vzdy drahsia ako na benzine a je teda otazne, ci ta potom nizkou spotrebou vykupi... moze sa stat, ze ta na servise zozerie, ale mozes kupit dobry kus po dakom starsom pankovi a budes sa len smiat co za kraviny sme Ti tu tarali...
vo vseobecnosti sa ale diesel neoplati ak s nim mas jazdit kratke trasy, v zime pojdes do roboty 12 km a motor este nebude ani poriadne zohriaty, cize bude papat naftu jedna radost, budes ho len trapit. benzinak by si mal zohriaty po cca 5 kilometroch. zober si to tak, ze tam je kopa veci riesenych inac, turbo bude nedajboze potrebovat repas, nie je na Slovensku vela ludi, co to vedia spravit kvalitne.
plus ta nekonecna oda na spotrebu... ako som Ti uz pisal, je to strasne sujektivne, nezalezi to od auta samotneho, ale od medzikusu (chap - to, co sedi medzi sedackou a pedalmi), technickeho stavu ale aj od toho, co tankujes, kadial jazdis a aku trasu ci od toho, ako dobre mas nafukane gumy.
ja momentalne robim mesto za cca 8,5 a to mam stare sviecky, spinavu vahu vzduchu, stare zoslahane penumatiky a tazku nohu na plyne. a to mam 2.0 benzin. Kamarat tie veci pomenil, vycistil a jazdi mesto za 7,5 a rad tomu vytne. medzimesto sa da potom s kludnou nohou spravit za 6 litrov a ak ides na spotrebu tak aj pod 5 litrov. kym mi to kamarat neukazal, tak som neveril ani ja, spravil 4,7...
Kam som sa s tym chcel dostat? iba k tomu, ze kupovat auto podla toho aku ma spotrebu je trosku zbytocne a hlavne neobjekjtivne, ked ty s tym autom zajazdis za 7 a sused by to mozno dal za 5,5... Skus napisat aku trasu bude to auto jazdit, kolko soferov to bude mat... :-)
Francek napísal:1,6 od nissanu co mam informacie to papa jak 2liter a netaha.
to co vravis skor plati pre 1,6ku v primere, v almere je to vcelku svizne zvezenie, aj ked je pravda, ze ten motor zerie skoro ako dvojliter. Almera je vsak relativne tazke auto, preto ak kupovat maly objem, poobzerat sa napriklad po 1,4ke ale 64kW. Ak ale brat almeru, tak radsej GTi, pretoze ta spotreba tam nie je tragicky vyssia, akurat dokaze zozrat aj 13 ak sa nahana :D
Sapo
Addict
Addict

Fu ha zaujimave veci som sa docital. Este je otazne kadial sa bude jazdit, to sa naplanovat neda. Bude to zrejme s dediny do dediny, sem tam nejake "vylety" sem tam nejaka turistika, ked budem mat pracu tak do prace (ale na to je este cas), sem tam aj do skoly (18km) a raz za rok za dva urcite aj nejaka ta dovolenka...
Soferov to bude mat dvoch no uz aj mama dokonca uvazuje nad vodicakom, ale to je dost otazne ci si ho da spravit, ale skor nie
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Sapo, písal si, že 1.4 ke sa máš vyhnúť. No vidím, že ti poradil pán ktorý je znalec. 1.4 kový motor od škody je iný ako motor rovnakej kubatúry od Hondy, alebo od Mazdy. Takže rozlišuj. Chodil som na Civicu a to konkrétne na tomto http://www.autovia.sk/autobazar/honda-c ... 4-s-693448 a na takomto http://www.autovia.sk/autobazar/honda-c ... ska-655698 . Sú to živé motory a nežerú. Na tom novšom som sa v meste pohodlne dostal na 7,5 a je to veľké a priestranné auto. Tá staršia Honda tiež nie je zlá má 90 koní, čo ti na vozenie úplne stačí.

Tak len na porovnanie, Fabia 1.4 MPI má 60 koní, Honda 90 koní, dosť rozdiel nie?
Sapo
Addict
Addict

Ale my sa bavime o Fiate a fiat ma predsa iny motor ako honda. Oprav ma ak sa mylim
No napisal mi to takto: "1.9 JTD Besproblemovy 1.6 benzin tiez 1.4ke sa vyhybaj"
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tak ano jasné, nevšimol som si že bolo konkretizovné že je to fiatovská 1.4 ka. Tak tú neber, to je jasné... A celkovo, Fiat neber
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Ako Kibo hovori udaj spotreby je strasne neobjektivne hodnotenie ...
Poviem priklad ... Na Fore sa to tu hemzi ludmi co hovoria ze 1.2 HTP Fabia nedojz ze nejde ale zere jak svina ...
Na zaciatku prazdnin som par krat isiel z domu po Kamarata jeho autom (Fabia 2006 1.2HTP a skoro plna vybava)
Nemal som problem ist svizne a spravit 5,1-5,7l v klude ... a Ked som tomu trochu pritlacil tak 6,1-7,3l ked som lietal jak posledny trtko (Obchvat 120, Einsteinova, Panonska, Stefanikova 100, zvysok okolo 70).
A tu som pocul ze niektory maju 7,9-8,5l/100km to jak robite?
Taktiez Ochtafka II 2.0FSI ... Po meste 5,2-6,1l ked sa nikam neponahlam a ked uz tomu clovek kopne tak to ide hore ... cca 7,2-8,7l
A necham mamu na tom zajazdit a v klude ma 6,5-7,0l a ked sa ponahla tak 9,1l

Cize ... Zalezi vzdy od nohy, style jazdy, brzdeni a priebehu akceleracie.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Shark, Fabia 1.2 HTP, štyria ľudia vo vnútri, diaľnica Košice-Prešov a pokračovanie do Sabinova, diaľnica rýchlosť 125-130, Prešov - 50, Prešov-Sabinov 80, spotreba 12,2 na 100. Na svojom Focuse to urobím za 6,5-7. (benzín 1.8)

To už radšej Fabiu 1.9 SDI, tá tiež nejde, ale aspoň nežere a motor má nezničiteľný.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Nechapem ... My sme naposledy sli s tym 5ti z Bratislavy DD do Cunova na jazera ... Mesto 50-70, Panonska 90, Cesta do Cunova 100-120 vnutri zapnuta Klima a zajazdil som to za 8,4l/100km

Olej je v pohode? Daj tomu do Benzinu trochu cistiacich Aditiv ... Neverim ze by tolko zozrala.
Ked som blbol na Dlhych Dieloch styl plny plyn do kopca ... Co najrychlejsi prejazd cez zakruty atd ... tak som spravil za 15km usek 10,5l/100km
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Shark NX, erytro, porovnavate neporovnatelne... 1,2HTP nie je dialnicny korab, netreba sa teda spotrebe divit. tak isto Shark, 2.0FSi je nadmieru podareny motor, ale nemozes ho porovnvat napriklad s mojim ci inym jazdenym autom, kedze je tam rozdiel 10 rokov vyvoja... ale je pravda, ze spotrebu ma nadhernu :P
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Kibo chapem ... Ale chcel som len poukazat na to ze s jednym Autom mozu spravit Dvaja ludia uplne ine spotreby.
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

inak my sme mali 2.8i.d.TD isli sme cestu Nitra - Poprad. Zlatomoravecka a tieto cesty priemerna rychlost 90km/h cez mesta 60km/h po dialnici 130km/h priemerna teda kombinovana spotreba nam vysla na 10.2l.. Cesta tam auto prazdne cesta naspet auto plne cca 1.5tony..
Teraz asi pred mesiacom sme isly tu istu trasu ale uz na 2.8JTD rychlost boli take iste (podobne) a spotreba vysla na 8.3l pri zatazi nejakych 500kg aj tam aj na s5.. takze tam fakt ta spotreba u JTD bola fakt odlisna kedze tam bol rozdiel 1.9litra.. je pravda ze bol rozdiell aj v zatazeni auta .. ale na tom JTD-cku vysla pekna spotreba..
Napísať odpoveď