Rozdelenie disku vo Viste
Rozdelenie disku vo Viste
Zdravim..na notebooku mam naistalovanu Vistu Profesional a mam len jeden 225 GB disk. Uz tam mam nainstalovanych plno programov a hier a potreboval by som disk rozdelit na 2.Uz som to robil na inom pc pomocou Acronisu ale vtedy som to urobil hned po instalacii operacneho systemu. Chcem sa spytat ze ked si teraz z mojho 225 GB disku uvolnim nejakych 130GB..ci budem vediet dat tych volnych 130 GB dat na druhy disk pomocou acronisu a tie zvysne programy , hry a data co tam mam mi zostanu neposkodene??? alebo treba disk rozdelovat hned po instalacii operacneho systemu.. diky...
-
vladenko007
VIP
No pravdaze je najlepsie rozdelit disk pri instalacii. Mas to potom pri dalsej instalacii ulahcene ze nemusis data niekam zalohovat presuvat alebo vypalovat. Jednoducho presunies na disk D. A pri preinstalovani len naformatujes disk C a nainstalujes.
Tento Acronis nepoznam ale davnejsie som rozdeloval cez Partition Magic ten viem ze to dokaze bez straty dát.
Tento Acronis nepoznam ale davnejsie som rozdeloval cez Partition Magic ten viem ze to dokaze bez straty dát.
Ja som mal disk C 170GB a D 120GB... a cez spravcu disku sa mi dalo normalne uvolnit z Ccka 100GB , Dcko som zmazal a vytvoril nanovo zase D s 220GBDjBass napísal:Vo Viste sa to dá jednoducho cez správu diskov. Klik na tento počítač pravým - spravovať - správa diskov - klik pravýn na disk - zmenšiť a tam ti ukáže, že o koľko to môžeš vlastne zmenšiť... Pochybujem, že to bude plná veľkosť, ktorú uvoľníš na prvom disku...
Mam windiws Vista recovery
mam problem s tym rozdelenim disku vo viste... mam 300 GB disk, no a volnych mam 78 GB... chcel som to rozdelit lebo surne do skoly potrebujem jeden program ktory ide iba na xp tak ze narychlo vytvorim 20 GB disk len na xp a ten program, no ale ked to dam rozdelit, tak mi z toho disku nedovoli odkrojit viac ako 176 MB... neviete preco?
no a ked som skusil zmensit ten recovery tak z toho mi napisalo ze mozem plnych 5,98 GB zmensit
no a ked som skusil zmensit ten recovery tak z toho mi napisalo ze mozem plnych 5,98 GB zmensit