Prepojenie dvoch Wifi sieti

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
petos99
Novice
Novice

Schema

Príspevok od používateľa petos99 »

Zdravim. Mam takyto problem (vid. schema): Kamarat, byva asi 100 m odo mna, ma pripojenie do internetu od T-comu, router DrayTek Vigor 2600VGST. On ma na tento router kablom pripojene dve PC, na router je dalej pripojena externa antena. Z tejto anteny som doteraz bral wifi signal priamo do mojho PC prostredníctvom wifi karty. Nebol problem.
Doma vsak neskor pribudli dva notebooky a chcem aby mali pristup na net. Tak som kupil AP Edimax EW-7206APg a router D-Link DIR-615. A tu nastal problem, nedari sa mi to rozchodit, dokonca sa mi nepodarilo ani dostat internet z AP do notebooku prostrednictvom kabla (bez routra D-Link).
Preto vas chcem poprosit o radu, ako urcite skusenejsich v tejto oblasti ako som ja.
Do akeho modu mam nastavit AP? Dany AP umoznuje tieto funkcie: AP mode, Station-Ad Hoc, Station-Infrastructure, AP Bridge-Point to point, AP Bridge- Point to multi point, AP Bridge-WDS, Universal Repeater.
A dalej ako mam nastavit IPcky jednotlivych zariadeni?
Diky.

//autoeditácia príspevku ( 01 Sep 2009, 18:40 )
Schema siete
Prílohy
Schema.jpg
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Ked som SPRAVNE pochopil tak ten edimax pouzivas ako client a hned ti ide kabel do pc. Ale ty chces aby este net bol na 2 bookoch, teda D-link nastav tak aby zobral IPCko od Edimaxu automaticky (Automatic IP adress) a DHCP zapni na D-link a malo by to fungovat.

:wink:
Napísať odpoveď