Auticko s malou spotrebou - Punto II?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
erytrocyt
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Kibo, naschvál som postavil tieto dve neporovnateľné autá proti sebe. Chcel som tým napísať, že nie je vždy pravda, že čím má auto nižší objem motora má aj nižšiu spotrebu. Bohužiaľ veľa ľudí takto rozmýšľa.

Shark, neviem či bol olej v pohode, bolo to auto z požičovne. Tak či onak, nekupoval by som to auto.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Shark NX, tak potom sa Ti to podarilo :D

erytrocyt, to mas uplnu pravdu, kopa ludi si mysli, ze ak kupi 1,2ku, tak usetri na PHM a poistke a potom s tym idu do Tatier, do Prahy a placu ako sa im vylet predrazil, ved doteraz to zralo 5 litrov a nezralo to oleja ani kvapku :D
Krasny priklad by som mal byvalu kolegynu, ktora ma pred dvojlitrom varovala, ze ma zozerie na nakladoch. Ona ma 1,5ku civica a ja mam spotrebu 8,5 kym ona 10 a poistku mam 166€ pricom ona 240€... to, ze nevie jazdit a ma taku spotrebu je teraz vedlajsie, ide o princip. Pritom jej cicik je este asi o 3 roky mladsi od mojho a da sa na nom jazdit za 6,5 s troskou sebakontroly :) Navyse v dnesnej dobe poistovacich agentov je aj argument vysky poistneho na zasmiatie :roll:
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

svata pravda.. poistovaci mozu spravit cenu takmer akukolvek, napr. na cee´d mame nizsiu poistku ako na feliciu (rozdiel 10r, 40 koni a v zaobstaravacej cene tiez..), nebudem sa vyjadrovat v cislach, lebo ich nemam v hlave, ale je nizsia :)

pri kupe jazdeneho je silnejsi motor takmer jednoznacna volba, nakolko cenove rozdiely nie su moc velke - pri novych autach su vsak tieto rozdiely dost citelne, nehovoriac o tom, ze tie silnejsie su dostupne len pri najvyssich vybavach (co moze niekedy cenu auta aj takmer zdvojnasobit).. ale ked niekto kupi jazdenu socialku s tym, ze za tu istu cenu mohol mat nieco neporovnatelne co sa tyka komfortu (a taktiez v prevadzkovych nakladoch za predpokladu racionalneho uzivania), tak to uz je naozaj naivita (ako napr. diskusia na auto.sk o fabii junior, kde sa ak erytro marne pokusal prehovorit do duse :D )

k spotrebe - na filcke (1.3mpi 50kw) ked som zhruba prepocitaval na jedno natankovanie, tak mi kombi vysla na cca 7.5 (+-10%), na ceedke (1.4 80kw) mam dlhodobu (3000km, motor v zabehu) podla BC 6.7 (cca 1:1 mesto:mimo)
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

No tak sme to trosku doma preberali a na 1.9 je draha poistka, tak asi zrejme 1.6 benzin
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

dal si konkretnemu poistovakovi vypocitat poistku na konkretny model s konkretnou motorizaciou? ze uz generalizujes
btw, to sa rozhodujes o fiate 1.9 diesel or 1.6b ?
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

inak zda sa mi ze pri poistke nezalezi len od toho ci je to 1.9 alebo 1.6 ale zalezi aj od toho kolko ma motor KW.. ak sa mylim tak prepacte ale zda sa mi ze to tak bolo..
Sapo
Addict
Addict

smejo napísal:dal si konkretnemu poistovakovi vypocitat poistku na konkretny model s konkretnou motorizaciou? ze uz generalizujes
btw, to sa rozhodujes o fiate 1.9 diesel or 1.6b ?
Mne to vravel otec ze sa s jednym bavil ze bol tusim priamo v poistovni neviem.
ano Fiat Bravo
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Sapo, ešte stále mám doma Ford Sierru, 2.0i, nepoužívam ju, ale poistku na ňu mám. Platím ročne 4400 skk. V poisťovniach sa so mnou pod 9500 skk nikto ani nechcel baviť. Toto treba riešiť cez poisťovacieho agenta. Dokáže ti urobiť výbornú cenu. Toto je ťažko generalizovať, že ak je vysoký objem motora, je aj vysoká poistka. Záleží to na tvojej šikovnosti.

Na Focusa platím 170 eur ročne.

Ten Fiat Bravo nie je dobrá voľba. Sú to nekvalitné a kazivé autá, nájdu sa určite aj výnimky, ale nekupuj to. Nechcem ti zle. Síce to spapá menej, ale zožerie vás servis.
Čo viem odchádza na tom turbo, kompresor klimatizácie, motorčeky stieračov, odchádzajú prepínače svetiel /prestanú ti svietiť, toto robí aj Honda Accord r.v.2002/, odchádzajúci termostat a ešte iné drobnosti, ako je vŕzganie plastov v interiéry /neviem či som dalo správne i :D / a iné drobnosti.

//2000, 1.8 benzín
Sapo
Addict
Addict

Aky focus? porovnam napr s tym fiatom
Inak 170 nie je vela
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Radšej by som šiel do nemeckého alebo japonského auta.
Sapo
Addict
Addict

To je ake? :) aka znacka
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Honda, Mazda, VW, Ford (fordy vyrábané v nemecku, vyrábajú sa aj v anglicku, ale tie neoplývajú kvalitou), Toyota. Asi v tomto rozmedzí by som sa pohyboval ja pri kúpe auta. Problém je ten, že máte dosť obmedzený rozpočet.

Trošku pošetriť, a kúte si takéto http://www.autovia.sk/autobazar/skoda-f ... ska-690878

Volil som tú Fabiu, pretože mám pocit, že tvoj otec je dosť konzervatívny, a Fabia mi tak nejak k nemu sedí, neviem, to je taký pocit. Výhoda je v tom, že to auto síce nemá výkon, ale ani sa na nič nehrá a tú naftu naozaj šetrí. Zje ti to okolo 5-6 litrov nafty. Na bežné použitie ten výkon stačí, aj keď je pravda, že keď som chcel s týmto autom obehnúť kamión, dvakrát som si rozmyslel či to urobím alebo počkám na rovinku, a dosť dlhú. Problém je ten, že dosť trpí predná náprava, ten motor je veľmi ťažký, ale tak pokiaľ bolo o auto starané, nemal by byť problém. Čo sa týka motora, on vydrží aj milión kilometrov, je to klasický naftový atmosferák, nízky výkon, malé namáhanie a tak.
Sapo
Addict
Addict

erytrocyt napísal:Honda, Mazda, VW, Ford (fordy vyrábané v nemecku, vyrábajú sa aj v anglicku, ale tie neoplývajú kvalitou), Toyota. Asi v tomto rozmedzí by som sa pohyboval ja pri kúpe auta. Problém je ten, že máte dosť obmedzený rozpočet.

Trošku pošetriť, a kúte si takéto http://www.autovia.sk/autobazar/skoda-f ... ska-690878

Volil som tú Fabiu, pretože mám pocit, že tvoj otec je dosť konzervatívny, a Fabia mi tak nejak k nemu sedí, neviem, to je taký pocit. Výhoda je v tom, že to auto síce nemá výkon, ale ani sa na nič nehrá a tú naftu naozaj šetrí. Zje ti to okolo 5-6 litrov nafty. Na bežné použitie ten výkon stačí, aj keď je pravda, že keď som chcel s týmto autom obehnúť kamión, dvakrát som si rozmyslel či to urobím alebo počkám na rovinku, a dosť dlhú. Problém je ten, že dosť trpí predná náprava, ten motor je veľmi ťažký, ale tak pokiaľ bolo o auto starané, nemal by byť problém. Čo sa týka motora, on vydrží aj milión kilometrov, je to klasický naftový atmosferák, nízky výkon, malé namáhanie a tak.
S toho co si tam dal tak sa mi pozdavala akurat ta Honda a to model Civic ale inak nic moc. Ta Embecka to urcite nie uz len koli tomu ze to je Skoda a za 110000 litrov to neprichadza do uvahy
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

Suffel napísal:inak zda sa mi ze pri poistke nezalezi len od toho ci je to 1.9 alebo 1.6 ale zalezi aj od toho kolko ma motor KW.. ak sa mylim tak prepacte ale zda sa mi ze to tak bolo..
pokial viem, tak tento udaj sa vyzaduje vzdy.

k teme: jednoznace corolla. vidim behat po meste tieto auta celkom svizne a podla vzhladu uz nie su najmladsie. na spotrebu sa s tymto autom nestazoval asi nikto. ja mam spotrebu cca 10l/100km v meste ked sem-tam vytocim motor po obmedzovac. mimo mesta (dialnica M1 bratislava-budapest) sa zmestim do 7,5-8l/100km - 4 ludia v aute, nalozeny kufor, zapnuta klima, rychlost 130-140. motor: 1.8, V4, 16v. mimo mesta sa oplati naozaj vacsi objem ako v meste.
pri vybere auta by som prilis na tu spotrebu nepozeral. kvoli par deci na 100km kupovat (ako niekto pisal) citroen alebo nieco podobne je nezmysel. radsej zaplatit o cosi viac, trochu sa na ceste kludnit a usetrit na servise. ja osobne platim za benzin celkom dost (cca 80-100 eur mesacne), ale zatial som v servise menil len kotuce a platnicky (kotuce nalisovane, vymena pred domom nemozna). kamarat stale vytahuje ako mu auto malo zerie, ale ze je v servise dlhsie ako na ceste, tak to uz ako keby nevidel. a to nehovorim o odtahovke a dalsich vzniknutych problemoch. ale hlavna vec, ze kupil lacno a ma nizku spotrebu.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Turtlak: Vždy sa vyžadujú oba údaje. Aj objem motora, aj výkon motora. Každá poisťovňa ale robí cenu podľa svojich pravidiel. Niektoré od výkonu, niektoré od objemu. Je to preto, lebo ľudia napr. s 1.9 SDI a tými pár koníkmu pod kapotou platili viac, ako ľudia s 1.8 benzínom so 120 koňami.
Aké auto má tvoj kamarát?
A čo sa týka Toyoty Corolly, súhlas, toto beriem, jedny poctivé autá.
turtlak69
Guru
Guru

erytrocyt: spominane tico, ale neviem aky rocnik ani aky motor. viem len ze nieco male (daco do 1.3, prilis som sa o tento udaj nezaujimal kedze pre mna su motory do 1.4 absolutne nepouzitelne, kedze chodievam aj mimo mesta). stare ale prilis nie je. vzhladom na to, ze jeho auto je od mojho mladsie o +- 5 rokov, by som od toho cakal viac. potrhane klinove remene su vraj na beznom poriadku (zrejme nejaka zavada. nie je mozne, aby niekto menil klinak kazdy polrok).
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Odo mna napriklad poistovak v zivote nechcel vykon motora... Dvojliter? Tu mas cenu... Do 1,3? Tu mas cenu... :P
Je sice pravda, ze on je blazon, byvalemu sefovi dal poistku na 2,5T benzin, Forester 2007 za 2500Sk, ale naburat by som s tym autom nechcel, tam nemohlo byt kryte nic... :D
Sapo
Addict
Addict

No nic, auto sa zrejme kupovat nebude, ale nejaky bytik dakujem za odpovede, urcite budem mat poucenie do buducna
turtlak69
Guru
Guru

sapo: dobra volba. pred kupou auta by som sa teraz rozhodol ako ty.
alabuz
Novice
Novice

Príspevok od používateľa alabuz »

nazdar ja by som ti odporucal renault clio II 1,9Dti vinikajuce auto malicke a sikovne zo super spotrebou (4,2 l) motor pohode postacujuci 59kw / 80 koni 160 Nm. Ziadne zavodne auto to nieje ale super vozenie, ja ho tiez vlastnym a som snim nadmieru spokojny
Napísať odpoveď