Rekonstrukcia domu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Rekonstrukcia domu

Príspevok od používateľa Tomasko »

kupili sme starsi dom a ideme ho kompletne rekonstruovat,
mate s tym niekto skusenosti,

nepoznate nejake konkretne servery s uzitocnymi clankami co sa tyka vsetkeho okolo domu?

co sa tyka kurenia, mate nejake odporucania, napriklad skusenosti s podlahovym kurenim?

zateplovanie: nobasil, poznate nieco lepsie?

bazen: mate niekto bazen? v zemi myslim, ake typy su najlepsie?

solarne panely: oplatia sa?
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

serveri ti neporadim, ale skus casopisy Nove byvanie alebo Moj dom, moj hrad, byva v nich vela uzitocnych clankov

zateplovanie: mal by si vediet cim chces zateplovat, ci skl. vatou alebo polystyrenom, podla mojho nazoru je vata lepsia, lebo je vzdusnejsia, su 2 znacky tejto vaty Nobasil a Rockwool,
Rockwool mi pride kvalitnejsi, kedze je to rakuska znacka, je trochu nedostupny, Nobasil je vyrabany pre slovenskych spotrebitelov na Slovensku cize je aj o nieco dostupnejsi, cenove porovnanie neviem ako vychadza az tak podrobne som to nestudoval,
my mame zateplene Nobasilom uz 4 roky (viem nie je to vela) a zatial spokojnost, cez leto prijemne chladno a cez zimu prijemne teplo takze ucel plni,

solarne panely: oplatia sa, vstupne naklady, ktore nie su najnizsie(uz len samotne vypracovanie projektu je dost nakladne), sa casom urcite vratia, ak ich chcete davat na strechu zalezi na ktoru sv. stranu ju mate orientovanu, najlepsie by bolo umiestnit ich na zapad

s ostatnym skusenosti nemam, dufam ze som aspon trochu pomohol ;)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

jo a ešte časopis Urob si sám , tiež tam nájdeš dobré a použiteľné rady
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Polystyren vs nobasil, kazde jedno riesenie ma vyhody a nevyhody, treba zvazit podla konkretnych podmienok co sa viac hodi. My sme zateplili polystyrenom tiez asi pred 4 rokmi a sme nadmieru spokojny, hlavne co sa uspory el. energie tyka, kedze kurime najma elektrinou.

Ono na internete je toho napisane strasne vela, ale nie na jednom mieste takze hladanie je pracne a dlhe, treba hladat aj v ceskych strankach.
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

zateplenie, chceli sme nobasil, ale ako citam tak aj polystyren ma vyhody, takze toto necham na architekta co povie...

tie solarne systemy stoja okolo 100 tisic (SK), ked to treba na teplu vodu plus nejakych 30 tis. dole co je statna dotacia, aspon tak mi to povedali do telefonu..

inak co mate na dvore polozene?
rozmyslam nad niecim inym ako je zamkova zlazba, nieco moderne, cakam inspiraciu :)
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

ja občas čerpám odtiaľto: http://mojdom.zoznam.sk/ :)
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Tomasko napísal: inak co mate na dvore polozene?
my mame vo dvore makadamovu drt, dlazbu (konkretne betonovu vymyvanu dlazbu) a travu (comu nie som velmi rad, treba vela kosit :D)
Godlub
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Godlub »

Hlavné čo treba je chuť robiť. My sme rekonštruovali starý dom, kúpili sme ho pred 6 rokmi, nikto neveril že z toho domu sa dá niečo spraviť jedine ja, otec a starký, a teraz keď idú okolo autá alebo chodci a je otvorená brána každý brzdí a pozerá do dvora. A bývali majiteľ keď ho videl tak sa mu hlava zakrútila. Veľa šťastia v rekonštrukcií. Zajtra pridám foto aby ste to videli.
Gajdy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Gajdy »

hlavne vymente okna a to co najskor nic nie je horsie ako zaiszolovany dom a stare okna popri ktorych fuka
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

inak ake okna? :)

//autoeditácia príspevku ( 02 Sep 2009, 16:16 )
teda zaujima ma hlavne

plast alebo hlinik?
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

hlinik podla mojho nazoru nie, povazuje sa za vodic tepla takze cez zimu by vodil chlad a cez leto teplo, radsej plast, alebo drevo

//edit: hlinik sa na okna pouzival za minuleho rezimu, vid niektore nemocnice a starsie verejne budovy
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hlinik na okná v žiadnom prípade
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

na okna plast alebo drevo, podla toho ako chcete aby to vyzeralo :-)
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

mi niekto spominal, ze to je najnovsia techologia nejaka, tak neviem
Gajdy
Medium Star
Medium Star

podla mna plastove su uplne bez udrzbove a k farbe my mame na dome na plaste zlati bub a vatcina ludi si myslia ze su drevene
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

hlinikove izoluju tak isto ako plastove akurat že hlinikove maju dlhšiu životnosť a keby vybledli alebo tak tak ich možeš streknuť a su zase biele akurat že je to farba na železe a rýchlo sa to poškrabe ...........my sme teraz dávali pred mesiacom plastove okna,6komorový a teplý rámik ktomu .....drevene okna by som neodporučal ......radšej plastovu imitáciu dreva.....

zateplil by som polystyrénom dom ale strechu by som dal vatu ........

určite by som vymenil okna a stihnete možno aj zatepliť a potom už je pokoj lebo ja v zime alebo ked prši možeš robiť dnuka ......čo sa týka podlahového to je na vás .....my platíme vela za elektriku ciže ked si teraz dáme podlahove budeme platiť tak isto ako aj teraz akurat že bude aj to podlahove.........ale to záležy kolko platíte normalne elektriku a aky je velký ten dom a či to chcete dat všade alebo len niektore izby ........

solárko sa oplati lebo sa ti investicia vráti ........aspon na boiler by som solárko dal

strechu škridla
Gajdy
Medium Star
Medium Star

ohladom kurenia ak mate znamich v lesoch a ste troska pracoviti ja by som skorej rozmyslal na drevo a sekundarne v pripade nudze plyn
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Zaxman, s tymi Al oknami nesuhlasim, ale mozno je to vec nazoru, nie som typ ktory sa rad hada radsej si pomyslim svoje

kurenie, my kurime cez den drevom a v noci plynom, ucty nie su az tak vysoke a to vykurujeme vsetky miestnosti a je nas v dome 6. Nemusis mat ani znamych v lesoch aby ste sa dostali k drevu, odporucal by som tvrdsie dreva ako napr. agac, jeden rok kupis za tatrovku agacovej gulatiny a vydrzi ti podla intenzity kurenia aj 5 rokov, len to rubanie/pilenie dreva je niekedy otravne, ale ja si to v zime celkom vychutnavam

ci podlahove alebo radiatory je na vas,

este taka mala poznamocka kde by sa celkom dalo usetrit nejake drobne, ak je vas viac v domacnosti tak sa celkom oplati na splachovanie zachoda pouzit vodu zo studne ak je blizko domu
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

ja by som si normalne vedel sam postavit dom za enormne kratku dobu..( samozrejme umerne tomu ze by som bol sam nanajvys dvaja traja)
. .ale priecky by som nemural... sadrokarton a tmely.. a pod. veci to istia..
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

masaker práca chvatná málo platná :wink:
Napísať odpoveď