Experimentálna oprava notebooku
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Experimentálna oprava notebooku
Dobrý večer
Nadobudol som notebook Asus A6000, dostal som ho zadarmo, vraj si ho môžem opraviť.
Problém je ten, že predchádzajúcemu majiteľovi nejak spadol a vylomili sa kusy plastu v oblasti pántov a odvtedy vraj vypadával obraz na displeji.
V určitých polohách vraj ešte nabehol, ale postupom času sa vytratil.
Teraz keď ho zapnem, tak displej iba svieti "načierno", ale notebook pravdepodobne pracuje.
Sňal som plastovú krytku okolo displeja a nenašiel žiadne poškodenie elektroniky, vedú doň asi dva signálove zväzky káblov, tie sú bez poškodenia.
Neviem kde začať hľadať chybu. Nejaký tip ?
Nadobudol som notebook Asus A6000, dostal som ho zadarmo, vraj si ho môžem opraviť.
Problém je ten, že predchádzajúcemu majiteľovi nejak spadol a vylomili sa kusy plastu v oblasti pántov a odvtedy vraj vypadával obraz na displeji.
V určitých polohách vraj ešte nabehol, ale postupom času sa vytratil.
Teraz keď ho zapnem, tak displej iba svieti "načierno", ale notebook pravdepodobne pracuje.
Sňal som plastovú krytku okolo displeja a nenašiel žiadne poškodenie elektroniky, vedú doň asi dva signálove zväzky káblov, tie sú bez poškodenia.
Neviem kde začať hľadať chybu. Nejaký tip ?
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Takže, ešte väčšmi som ho rozobral, displej sa mi skúšobne podarilo odmontovať, drží na dvoch kovových pántoch, to je len a len mechanické uchytenie, samotná elektronika je prepojená troma ohybnými zväzkami káblov.
V displeji som žiadne viditeľné poškodenie nenašiel.
Nečudujem sa tomu že to nejde, len mi je zvláštne, že vraj predtým ešte fungoval, pri správnom uhle displeja
Keď pripojím externý monitor na notebook, tak funguje.
Vlastne aj bez neho funguje, ale naslepo, displej iba svieti "načierno"
No a samozrejme že som skúšal všelijako hýbať káblami, aj ich konektormi, žiaden vplyv to nemalo.
V displeji som žiadne viditeľné poškodenie nenašiel.
Nečudujem sa tomu že to nejde, len mi je zvláštne, že vraj predtým ešte fungoval, pri správnom uhle displeja
Keď pripojím externý monitor na notebook, tak funguje.
Vlastne aj bez neho funguje, ale naslepo, displej iba svieti "načierno"
No a samozrejme že som skúšal všelijako hýbať káblami, aj ich konektormi, žiaden vplyv to nemalo.