Dialnicna policia
Dialnicna policia
cawte dopocul som sa ze budeme mat dialnicnu policiu cobra 11
a zaujímaľoby ma co si o tom myslite vy, tak piste svoje odpovede
cawte
-
Začiatok Konca
Professional
O tom nič neviem,lebo mi nejako posledne unikajú správy,ale keď som šiel na posledy do čiech,tak sme zastavili...a vedľa nás,to bolo ako taký plac na odpočinok,povedľa diaľnici..a tam zastavilo také BMW...celé čierne..prekrásny zvuk,asi nový rad..a vystúpili z neho dvaja policajti s vestami..
a potom si to hnali a hnali...keď som počul ten motor ..
a to zrýchlenie...oni si zmysleli,že to potiahnu z toho "odpočívadla" a hodili sa do pruhu,2-3 sec šlo ďalšie auto a čierne BMW som už nevidel len počul...asi máme dialničnú políciu... 

//edit:to nordkapp_pb to jednoznačne
//edit:to nordkapp_pb to jednoznačne
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
-
hojko
Site Admin
Frikso: Niekde som cital, ze ten Passat je 3.6 liter, takze ak je to pravda, tak sa ani necudujem. Navyse maju spominane Audi a najnovsie aj BMW. O BMW som uz pisal v teme o antiradaroch - tieto kusky maju radar, ktory zameriava v protismere na velku vzdialenost, takze nepomoze udajne ani antiradar.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
v protismere ? keby merali na dialnici protismer, tak sa im hadam ani neoplatia tak silne auta . skor meravaju svoj smer a pak ta predbehnu a stopnu -> sak klasika = mobilny radarhojko napísal:Frikso: Niekde som cital, ze ten Passat je 3.6 liter, takze ak je to pravda, tak sa ani necudujem. Navyse maju spominane Audi a najnovsie aj BMW. O BMW som uz pisal v teme o antiradaroch - tieto kusky maju radar, ktory zameriava v protismere na velku vzdialenost, takze nepomoze udajne ani antiradar.
(( a to nehovorime o tom ze casto je na dialnici fyzikalne nemozne protismer odmerat, kedze su jazdne smery delene betonovou barierou, zvodidlami a inými bazmekmi ... ))
-
hojko
Site Admin
nordkapp_pb: http://www.hojko.com/post722330.html#722330
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
tywe aj tak mi proste nejde ani trosku do hlavy ako ta moze ten radar zamerat ... medzi jazdynmi pruhmi mas bud KOVOVE zvodidla alebo BETONOVE predelovacie bloky ... obidvoje su relativne dost vysoke a ani len nevyzeraju ze by chceli radarove vlny prepustat ... potom jedine realne riesenie je zavesit na tom policajnom BMW vysielac/prijimac na strechu, lebo ta je vzdy nad urovnou tych zvodidiel ...
((PS skus este nejake info pohladat
)) ...
Frikso to je jedno zepredu zezadu .. dolezite je ze meraju na dialnici vzdy svoj jazdy smer .... ano na beznej ceste prvej triedy je to mozne a casto sa merava protismer, lebo medzi jazdnymi smermi ( coz je najcastejsie aj medzi jazdnymi pruhmi ) nic nieje, ziadna prekazka ... ja som poukazoval na prekazku v strede nie na moznost merat v smere jazdy a proti smeru jazdy ...
((PS skus este nejake info pohladat
Frikso to je jedno zepredu zezadu .. dolezite je ze meraju na dialnici vzdy svoj jazdy smer .... ano na beznej ceste prvej triedy je to mozne a casto sa merava protismer, lebo medzi jazdnymi smermi ( coz je najcastejsie aj medzi jazdnymi pruhmi ) nic nieje, ziadna prekazka ... ja som poukazoval na prekazku v strede nie na moznost merat v smere jazdy a proti smeru jazdy ...
-
Tomasko
Guru wannabe
jj len dodam 4.0 litra > cez 400 koninordkapp_pb napísal:noo ved aj na slovensku su napr. tie RS4ky Audiny, tie vedia trosku pridrzat uzdu soferom...
a su to S4
http://ojazdeneauta.sk/cars/news.php?w= ... 6b5c5ceb35...
tu pisu o S4kach http://laciq.itcs.sk/Nove-policajne-Aud ... ch.article
také autá som už na dialnici videl...ale neverím tomu, že aj pre ních platí rýchlostný limit, keďže som si v tom čase išiel pohodlných 130 a vedľa mňa nejaký somár v policajnom aute prefrčal takých dobrých 160 ak nie viac...bohvie kam mal tak naponáhlo...či to je Cobra 11 to neviem...ale určite aj u nás jazdia so silnými autami po dialnici...
-
hojko
Site Admin
Noobsz DJ: Ak jazda policajtov mala na to dovod, napriklad nejaky vyjazd alebo iny dovod v case sluzby, ktory bol na to potrebny, tak to zo zakona je mozne, vid. cestny zakon, tj. Zakon c.8/2009 Z.z.:
§ 140
(1) V mimoriadnych a nevyhnutných prípadoch a za predpokladu, že sa tým neohrozí bezpečnosť cestnej premávky, môže sa povoliť výnimka z
a) ustanovení § 35 ods. 1, § 39 ods. 1, 2 a 5; v povolení výnimky sa určia podmienky jej používania, časová a územná platnosť a iné prípadné obmedzenia,
b) z dopravnej značky označujúcej zákaz vjazdu, zákaz zastavenia, zákaz státia, iný zákaz, zónu s dopravným obmedzením, pešiu zónu, obytnú zónu a školskú zónu.
To znamena, ze zakazy, rychlost, dvojita plna ciara a podobne pre policajtov alebo dalsie vozidla s udelenou vynimkou neplatia (napriklad tiez hasici atd...). Cele znenie zakona najdes tu: http://www.24hod.sk/clanok-69411-Novy-c ... nenie.html
§ 140
(1) V mimoriadnych a nevyhnutných prípadoch a za predpokladu, že sa tým neohrozí bezpečnosť cestnej premávky, môže sa povoliť výnimka z
a) ustanovení § 35 ods. 1, § 39 ods. 1, 2 a 5; v povolení výnimky sa určia podmienky jej používania, časová a územná platnosť a iné prípadné obmedzenia,
b) z dopravnej značky označujúcej zákaz vjazdu, zákaz zastavenia, zákaz státia, iný zákaz, zónu s dopravným obmedzením, pešiu zónu, obytnú zónu a školskú zónu.
To znamena, ze zakazy, rychlost, dvojita plna ciara a podobne pre policajtov alebo dalsie vozidla s udelenou vynimkou neplatia (napriklad tiez hasici atd...). Cele znenie zakona najdes tu: http://www.24hod.sk/clanok-69411-Novy-c ... nenie.html
ja viem, že oni majú výnimku...ale tak ma zarazilo, že išli bez akejkoľvek signalizácie...či už zvukovej alebo svetelnej...preto som to aj spomenul...ako nič proti ním nech si jazdia ako chcú...pokiaľ s nimi nemám žiadne problémy...stretol som ich na diaľnici D2 smer z Kútov do Malaciek...ak tadiaľ niekedy niekto pôjdete odporúčam nemať ťažkú nohu...sú tam všade a poväčšine s VW alebo Audi...
Niesu inac aj zachranary ci policajti povinny, pri takomto 'porusovai' pravidiel cestnej premavky dat nejak na javo, ze su tam? Respektive, ked sa zenu vacsou rychlostou aka je povolena, alebo obehuju na plnu ciaru atd....niesu povinny mat zapnuty majak a sirenu?hojko napísal:Noobsz DJ: Ak jazda policajtov mala na to dovod, napriklad nejaky vyjazd alebo iny dovod v case sluzby, ktory bol na to potrebny, tak to zo zakona je mozne, vid. cestny zakon, tj. Zakon c.8/2009 Z.z.:
§ 140