ako spravit to aby sa pc zapol hned po pripojeni zdrojoveho kabla z napetim bez zapinania tlacitkom ... ako myslim nie rucne ... proste aby sa zapol hned ako je elektrika v zdrojovom kabli ... doska je k7s5a amd duron ... v biose nieje polozka zapinat po vypadku elektriky ani nic take ... chcel som to zapinat tak
situacia bola taka ze som zhaal sposob ako zapnut pc bez toho aby sa musel stlact gombik ... tj aby po pripojeni kablu na atx zdroj pc sam nabehol ako vysavac ...potrebujem to koli tomu lebo si robim server a pri vypadku elektriky chcem aby pc sam od seba nabehol lenze doska ktoru mam na tom pc nepodporuje samozapnutie po vypadku elektriky cize som vymyslel ( teoreticky ) zapojenie dvoch rele na vypinac pc ...
situacia: ked napojis kabel na pc mas automaticky 5v v zdroji aj bez toho aby slapal pc ako aby bol zapnuty cize ak tam napojim dva rele jedno spina druhe je to koli tomu ze ked sa kontakt zopne musi sa hned rozpnut aby sa pc hned nevypol ... tj ked dlho drzis tlacitko zapnutia pc (15 sek ) pc sa vypne ... co na to zatial vravis
ako spravit aby sa pc zapol
-
Pigesko
King
- Kontaktovať používateľa:
nepomohlo by keby si prehodil "kabliky" power a restart ? (tie co idu z predu zo skrinky do dosky)
mozno je to uplna hlupost ale nieco sa mi mari ze som to uz niekde pocul
proste nieco podobne...a pri zapnuti zdroja by sa ti mal PC automaticky spustit...ak som vedla tak sry za OT 

no ja to idem schvalne skusitDjBass napísal:Čo máš z toho, že tam zapojíš taký istý vypínač s iným krytom na vrchu? Také niečo ti musí podporovať doska. Pokiaľ ti podporuje, tak by sa to malo dať nastaviť v BIOSe.
-
hrban
Addict
v BIOSe máš v power management že
Restore on AC/Power Loss tam daj power on a keď zapneš PC a vypneš prúd znova zapneš tak nabehne
doska to podporuje teda aspoň podľa tejto stránky
Restore on AC/Power Loss tam daj power on a keď zapneš PC a vypneš prúd znova zapneš tak nabehne
doska to podporuje teda aspoň podľa tejto stránky
Kód: Vybrať všetko
http://k7s5amotherboardforum.yuku.com/forum/viewtopic/id/888-
gego
Light Professional
to Pigesko: ak prehodim tlacitka nic sa nezmeni pretoze reset musis aj tak stlacat aby sa ti pc zapol a ja chcem aby sa zapinal sam ked doma nebudem a vypadne elektrika a po jej spusteni a zapne automaticky aj pc ... dobre fajn ak premyslas nad tym zeby si tam dal tlacitko aj tak si nepomozes pretoze pc sa spusti a kedze je tlacitko stale zapnute za 15 sekund sa pc automaticky vypne ... sak vyskusaj podrzat tlacitko zapnutia pc dlksie ako 15 sek hned ti vypne pc ... ..
to hrban : dakujem za link ten som nasiel ja problem je ten ze na tej doske mam starsiu verziu biosu ktora taku srandu v power managment nema a flesovat bios nejdem nemam v tom bohvieaku ucinost a nechcem znicit dosku ..
ako som to vyriesil ? no dost zlozito podla niekoho ale to co som pisal na zaciatku som testoval ... sice sused vravi prepoj drot 14 ( zeleny ) hruba kabelaz od zdroja na doske a spoj ho z ciernym ... zdroj sa sice zapol ale detekcia chybneho zdroja sa zapla ties a pc sa nespustil iba zdroj siel ... tak som to vyriesil tak ze som si zmeral ci je nejake napetie na zdroji tj koncovka od disketovky ktoru som odstrihol dole ci tam je pri zapojeni kabla +5v kedze v usb napetie je ... lenze priamo na koncovke je 0v pri zapojenom kable ale nezapnutom pc ... cize som napajkoval cerveny a cierny kabel na 5v rele na ktorom som na NC vystup ... tj ten ktory je pri vypnutom rele zopnuty ... a ked do rele pride prud tak sa vypne ... cize ako to funguje ? po pripojeni kabla zdroja z napetim do zasuvky sa doska automaticky zopne cez tlacitko ktore je pripojene na rele kde je spusteny obvod ... pri zapnuti pc sa do relatka dostane prud ktory ho zopne a rozpoji kontakty a pc bezi dokym je prud pri vypadku sa znova kontakty spoja a cyklus sa opakuje nic lepsie si neviem predstavit ... a relatko som vypajkoval zo starej line in karty na pevnu linku cize investicia 0va
) a tak som to aj chcel lebo rady kasli na to alebo kup si server ked sa chcem len hrat su dost na nic ...
to hrban : dakujem za link ten som nasiel ja problem je ten ze na tej doske mam starsiu verziu biosu ktora taku srandu v power managment nema a flesovat bios nejdem nemam v tom bohvieaku ucinost a nechcem znicit dosku ..
ako som to vyriesil ? no dost zlozito podla niekoho ale to co som pisal na zaciatku som testoval ... sice sused vravi prepoj drot 14 ( zeleny ) hruba kabelaz od zdroja na doske a spoj ho z ciernym ... zdroj sa sice zapol ale detekcia chybneho zdroja sa zapla ties a pc sa nespustil iba zdroj siel ... tak som to vyriesil tak ze som si zmeral ci je nejake napetie na zdroji tj koncovka od disketovky ktoru som odstrihol dole ci tam je pri zapojeni kabla +5v kedze v usb napetie je ... lenze priamo na koncovke je 0v pri zapojenom kable ale nezapnutom pc ... cize som napajkoval cerveny a cierny kabel na 5v rele na ktorom som na NC vystup ... tj ten ktory je pri vypnutom rele zopnuty ... a ked do rele pride prud tak sa vypne ... cize ako to funguje ? po pripojeni kabla zdroja z napetim do zasuvky sa doska automaticky zopne cez tlacitko ktore je pripojene na rele kde je spusteny obvod ... pri zapnuti pc sa do relatka dostane prud ktory ho zopne a rozpoji kontakty a pc bezi dokym je prud pri vypadku sa znova kontakty spoja a cyklus sa opakuje nic lepsie si neviem predstavit ... a relatko som vypajkoval zo starej line in karty na pevnu linku cize investicia 0va