No strcit to tam viem , len neviem ako sa to nabootuje.. v tom notebooku je limpus linux co aabsolutne netusim co je to za sracku a da mi to iba prikazovy riadok
Mam zapnuty bios, dal som hore mznost Boot a tam mam moznosti :
1: IDE HDD: WDS WD WWD......
2: IDE CD: TSSTcorp CDDVDW....
a dalsie moznosti....
ak som pochopil spravne mam zapnut tu druhu moznost, len neviem ako... enterom mi to nejde
Dal som BIOS. Hore su moznosti Information, Main, Security, Boot, Exit. Dal som moznost Boot a tam je:
Boot priority order:
1: IDE HDD: WDC WD2500BEVT-222CT0-(PM)
2: IDE CD: TSSTCORP CDDCDW TS-L633B-(
3: PCI LAN: ATHEROS BOOT AGENT
4: USB HDD:
5: USB CDROM:
6: USBFDC:
7: USB KEY:
8:
Excluded from boot order:
//autoeditácia príspevku ( 03 Sep 2009, 13:29 )
Ked zapnem notebook dam Boot menu, spustim IDE CD : ... ukaze mi blikajuci kurzor a po chvili mi aj tak nahodi ten linpus linux...
tak to fakt neviem, len mi prosim ta porad, co mam teda spravit, nieco som sa docital ze je reba v biose zmenit sata z ahci na ide, ale ani to nepomohlo, fakt ssi uz neviem rady...
prve musi byt dvd mechanika. potom je jasne ze nabotuje (podla teba srackovy) Linux. poradie ma vyzerat taketo
1: IDE CD: TSSTCORP CDDCDW TS-L633B
2: IDE HDD: WDC WD2500BEVT-222CT0-(PM)
.
.
ak to robis cez boot menu a blika ti len lomka tak mas zle vypalene dvd
vysvetlite mi niekto preco ludia robia veci v ktorych sa vobec nevyznaju ? daj to kamaratovi co to vie a sleduj ho...
Na toto som uz prisiel aj sam, nastavil som to tak, ked spustim comp, zacne mi hucat dvdromka, ukaze sa blikajuci kurzor a pochvili mi zase spusti ten linpus linux
Neviem ako na ostatných PC, ale ja to mám tak, že mi vypíše, že musím stlačiť nejakú klávesu, aby začal bootovať z CD/DVD, skús stláčať nejakú klávesu keď začne hučať mechanika .. možno Ti to tam nepíše z nejakého dôvodu .., ak nie tak asi naozaj nie je bootovateľné ..