Teplota CPU

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Minoslav
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Teplota CPU

Príspevok od používateľa Minoslav »

Caute, Dnes rano mi som pozrel do biousu a tam mi ukazovalo teplotu CPU okolo 75°. Nechapal som, ved len teraz som ho zapol. Otvoril som teda krit, pasivny chladic uplne horuci, grafika tiez. Teraz uz je pc asi taku 1/2 hodku zapnuty, po restarte mi stale vsak ukazuje ze tam je okolo 75 stupnov.

Stiaho som teda program EVEREST, ten mi ukazuje ze procesor je 65°. Pri hre mi blbne kurzor, atd... Neviem ci je to horucou grafikou, alebo cim.

Inak moj pc :
Procak : DUAL CORE AMD Athlon 64 X2, 2900MHz 5600+
Grafika : NVIDIA Geforce 9600 GT 512 MB
WIN : XP prof. DARK EDITION

Neviem teda co robi ten bios, ci sa tam da nieco nastavit ohladom tej teploty a snimania.... alebo ten program je blby, ale kazdopadne si myslim ze stala teplota okolo 60° (ktoru mi ukazuje EVEREST) a to mam otvorenu lenb mozilu a nejake komunikacne programy ( skype ICQ) neni normalna. Popr by mi mohol poradit niekto aky novy chladic a nejaka dobra pasta.
Prílohy
teploty.jpg
Andr3w
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andr3w »

pre tvoj procesor je maximalna teplota 70C, kamarat mal nieco podobne s procesorom Athlon X2 4400+ ked mu bios ukazoval tiez nieco malo cez 70C a potom sa PC samovolne vypinal s prehriatia, problem bol v paste ktoru ako sa potom ukazalo uz vobec nemal, po prepastovani sa drzi niekde medzi 58-62C pri hrani hier...pasta sa pouzil od coolermaster presny typ neviem, ale urcite by si to mal prepastovat myslim ze problem budes mat tam
Minoslav
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

okey, pri kupovani pasty by som mal nejake udaje zadavat o svojom pc ? napr aky procak, aky ventilator atd ?? Staci SHARK ? Alebo nejaky iny spec. obchod ?
Andr3w
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andr3w »

nie nic take nemusis udavat...urcite postaci aj normalny obchod kde pasty na cpu predavaju, tu mas link na alzu kde si mozes nejake vybrat podla znacky

ja odporucam samozrejme coolermaster:)

http://www.alza.sk/chladenie/prislusens ... 849460.htm
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Andr3w napísal:nie nic take nemusis udavat...urcite postaci aj normalny obchod kde pasty na cpu predavaju, tu mas link na alzu kde si mozes nejake vybrat podla znacky

ja odporucam samozrejme coolermaster:)

http://www.alza.sk/chladenie/prislusens ... 849460.htm
AC MX-2 :P
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

verim, ze ako nanasat pastu vies..., vycistis (odmastis) nejakou handrickou a liehom aj procak aj chladic od starej pasty, novu nanesies v tenkej vrstve na procesor a pricapis chladicom
Minoslav
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

No dal som tam tu ac mx-2 . Kolko to asi tuhne , teda kedy mozem zapnut pc?
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Minoslav napísal:No dal som tam tu ac mx-2 . Kolko to asi tuhne , teda kedy mozem zapnut pc?
Sak netreba cakat, ked si naniesol pastu hned mozes pracovat s pc kedze teor. ked zapnes PC pasta sa ti roztopi a ked vypnes zas tuhne..

:wink:
Minoslav
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

No dal som tam tu pastu ale teplota mi nejako neklesla. Stale mi to ukazuje 59-60 stupnov, pri hre mi ukazuje program everest aj 65 stupnov. Pasivny chladic je relativne studeny.

Dal som tam tenku vrstvu pasty a rozotrel gumovym rozotieratkom. Mam tam dat viacej pasty... Alebo novy chladic? ... Alebo nieco nastavit v biose?
O
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Minoslav napísal:No dal som tam tu pastu ale teplota mi nejako neklesla. Stale mi to ukazuje 59-60 stupnov, pri hre mi ukazuje program everest aj 65 stupnov. Pasivny chladic je relativne studeny.

Dal som tam tenku vrstvu pasty a rozotrel gumovym rozotieratkom. Mam tam dat viacej pasty... Alebo novy chladic? ... Alebo nieco nastavit v biose?
O
Nie vacsiu vrstvu nedavaj, kym je vrstva tenka tym to je lepsie. A ked je ten chladic studeny tak asi to bude s pokaznimy cidlami na doske ..

btw. V biose netreba nic nastavovat a novy chladic by som nekupoval ak v hrach a v Idle nenastane restart co znamena ze sa ti nieco prehrialo..

:)
BlackRa1n
Star
Star

Príspevok od používateľa BlackRa1n »

ak som to dobre pochopil tak mas pasivak a procaku moc neprospieva pasiv hlavne nie pre deskop a este na takej frequencii kup tam noctua chladic
Dye
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dye »

Minoslav napísal:No dal som tam tu pastu ale teplota mi nejako neklesla. Stale mi to ukazuje 59-60 stupnov, pri hre mi ukazuje program everest aj 65 stupnov. Pasivny chladic je relativne studeny.
to neni vobec zla teplota na pasiv :lol: vazne jak radil asus dokup si daky chladic za par kaciek a mas istotu .. moj notas ma normalne 60 :P ale to je notas to je ina kavicka :D

ja som mal na starom desktope daky Buffalo ci co :D ale teploty v idle nesli cez 40 a v zatazi nad 60 tusim ze max som mal 58 ale to bolo stare jednojadro :lol: neviem ake su bezne telpoty dnesnych desktopov s nadupanymi multicore :D

:D som si spomenul na taku perlicku : raz som mal rekordnych 31 teplotu procaku ale za pomoci dalsieho fanu a otvoreneho okna v zime ked bolo -10 :D
asterix3691
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa asterix3691 »

Tak uz tu je niejaka podobna tema ja mam MCP okolo 85 % sice nwm co je MPC je to normalne . Ale po otvoreni PC nic tam nieje horuce system pracuje stabilne nic neblbne ziadny hry vobec . Co to je vlastne ?
Minoslav
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

No a kolko asi taky chladic stoji a aky typ? ...

Inak v biose mi stale ukazuje okolo 70 stupnov. :(
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

na co ti bude novy chladic ?? :) ak je vsetko stabilne tak nevidim dovod na investiciu...prinajhorsom sa znizuje zivotnost cpu ale pochybujem ze na tom vydrzis este niekolko rokov...a pisal si ze aj grafika nie je zrovna najchladnejsia takze najlepsie bude ked tam strcis 120mm fan alebo otvoris skrinku...

// http://www.alza.sk/ventilator-thermalta ... d76207.htm - toto by bola primerana investicia na taku zostavu :wink:

popripade 140mm - http://www.alza.sk/ventilator-coolermas ... d96141.htm
Minoslav
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

O ako po cca hodinke hrania w3 po nete blbol mrtne kurzor... Sem tam to sekalo... Myslim ze taky photoshop s velkymi fotkami mi to dlho slapat nebude...

Stale mam otvorenu skrinu...

Co tak chybne senzori alebo take daco je to mozne po skoro 1/4 roku mi prudko vystrelila teplota cpu.

Inak everest mi ukazoval 65 cca stupnov , potom nejaky iny soft v jednom jadre 36 a v druhom okolo 39. A bios 70-75.
Dye
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dye »

myslim ze dat par par ecok za chladic ktory je na vyse socketov cize ked kupis new pc mozno nebude problem ho osadit neni velka investicia :)
Minoslav
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Dye, a aky by si mi teda odporucil? Myslis ze to bude urcite chladicom?
BlackRa1n
Star
Star

Príspevok od používateľa BlackRa1n »

hej ale pockajte on na obrazku ma ze ventilatory a tam je ze processor xxxx otacok a potom co ma aktiv alebo tam zapojil iny ventilator??? lebo ze xxxx otacok na pasiv fan ??? :D
Minoslav
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

co co ? :D ne ja mam ventilator aj pasivak ...

inak takto to zhrniem, ma zmysel nieco kupovat ak nic nepada a samovolne sa to nerestartuje ?
Napísať odpoveď