takže ešte otázka,nestalo sa vam nikomu že by sa vam ten predzosilovač odpálil,resp repraky za nim zapojene atd... A druhá vec,viem ze to neni absolutne nic moc,ale...tož ja chudobný študent
Kupa basgitary
Ahoj,
takže ešte otázka,nestalo sa vam nikomu že by sa vam ten predzosilovač odpálil,resp repraky za nim zapojene atd... A druhá vec,viem ze to neni absolutne nic moc,ale...tož ja chudobný študent
http://www.stagg.cz/produkty/?r=15&p=20 ... d=25016920 Dieru do sveta s tym nespravim,ale moja otazka je len taka ci sa vobec v tejto cenovej kategorii oplati kupovat ked to chcem mat ciste len na cvicenie resp nejake infantilne hranie niekde v dolnej hornej
Je mi jasne ze keby dam este o 3-4 tisic viac bolo by to o uplne niecom inom.
Neodpáli neboj sa, len nesmieš mať pri zapájaní repráky na plné gule. Stíšiť na minimum a pridávať na požadovanú hlasitosť.
Inak neviem prečo majú začiatočníci potrebu kupovať nové a lacné šmejdy? Stačí prejsť bazáre, popr. v hudobninách sa spýtať či nemajú aj bazárovky, pozrieť či tam nie sú vyvesené inzeráty, a pod. ... za tú cenu sa dajú nájsť podstatne lepšie kusy než ten Stagg.
Inak neviem prečo majú začiatočníci potrebu kupovať nové a lacné šmejdy? Stačí prejsť bazáre, popr. v hudobninách sa spýtať či nemajú aj bazárovky, pozrieť či tam nie sú vyvesené inzeráty, a pod. ... za tú cenu sa dajú nájsť podstatne lepšie kusy než ten Stagg.
Ok teda
No,a dovod je taky ze opotrebovane je uz proste optrebovane,a dalsia vec,mam dvoch kamaratov gitaristou,tak neviem ci by to oni vedeli az tak dobre ohodnotit,ale basaka ktory by sa dotoho az tak hlboko vyznal nepoznam...a druha vec,este davnejsie ked som si kupoval syntaky,to som bol dokonca s ucitelom hudobnej,krasne zneli,vsetko bolo ok a opar tyzdnov mi proste odisli,preto radsej smejd,ktory je este aspon tie dva roky v zaruke...Urcite ze pokial by bol predavajuci poctivy bolo by to lepsie,len bohuzial s opotrebovanymi vecami mam fakt zle skusenosti.
no ja by som do bazarovky nesiel pokial by som ju nemal moznost poriadne odskusat, ta moze mat tolko skrytych vad ze az, btw nepovedal si aky styl chces hrat(ci hej?:D)
a pokial sa do toho ani trocha nevyznas tak sa mozes pekne osrat....
ja som siel do novej [extremna varianta - z internetu, skusany len podobny model] a som spokojny...
a pokial sa do toho ani trocha nevyznas tak sa mozes pekne osrat....
ja som siel do novej [extremna varianta - z internetu, skusany len podobny model] a som spokojny...
Bazarovka môže mať kopu skrytých vád? sranduješ
pri bazarovke je o 100% menšia pravdepodobnosť že šlapneš vedľa jak pri novej gitare z obchodu. Totiž, väčšinou si človek kúpi z obchodu nástroj, ktorý hrá, a nie nepodarok. Aj ja som si gitaru vyberal vždy snaď z 10tich rovnakých kusov, a boli tam priepastné rozdiely... Kdežto, keď som kupoval bazárovku, nemal som nikdy problém. Z obchodu sú nástroje zvyčajne totalne rozhasené, kdežto z inzeratu, ak nástroj vlastnil aspoň priemerný muzikant, je nástroj pekne zoštelovaný... 
Pershing, tak ty si dobrý ... jemu radíš aby nešiel do bazárovky a sám si kúpiš cez internet neodskúšanú, kde si nemôžeš overiť nielen skryté ale ani zjavné vady ...
dudo64: je jedno či nová alebo bazárová, každú je potrebné si vyskúšať. Dávať si pozor hlavne či nebola polámaná a zlepená, či nemá krk skrútený do vrtule popr. či ladia oktávy. Na to treba dávať pozor hlavne pri lacných imitáciách ...
dudo64: je jedno či nová alebo bazárová, každú je potrebné si vyskúšať. Dávať si pozor hlavne či nebola polámaná a zlepená, či nemá krk skrútený do vrtule popr. či ladia oktávy. Na to treba dávať pozor hlavne pri lacných imitáciách ...
pozri ja som ju nemal kde odskusat, taku jak ja som chcel v KE nemali, vid tu par stran dozadu, zato nemozem ze tu je 4 a pol obchoda s hudobnymi nastrojmi a ajtak tu maju drahy holy ....
preto mu vravim aby nekupoval ojazdenu, lebo sa do toho nevyzna, a pokial ju sam bude skusat isto nezisti vadu... jedine kupovat od overenych zdrojov pripadne s niekym kto sa aspon trocha vyzna... mam kamarata co sa tak oje*** na gitare tak asi mu nechcem zle...
a zasa k tomu ze novy nastroj nieje nastelovany a bla bla - aspon sa nauci...
ja som si pred kupou mojho squiera dokladne precital asi 100 reviewov, nejake recenzie + som sa uistil ze ho mozem bez udania dovodu vratit, a je to.. ziaden problem. Pokial chces kupit novu gitaru v kamennom obchode a byvas v hornej dolnej, nezoberes prvu co ti skoci pod ruky, - velky problem pokial nechces cestovat stovky km ...
ja ked som kupoval tiez domna hucali tieto reci...aj ked som si chcel nechat poradit nedalo sa to!
ps: a je lepsie kupit novu podla recenzie(moznost vratenia) a nevyznat sa do toho jak kupit ojazdenu a nevediet ake problemy to moze mat... dnes je svet plny oje*** takze tak
a ked povies ze o 100% mensia pravdepodobnost, tak to je fakt proti logike, myslim ze pravdepodost 0% chyby na ojazdenej base je dost nerealna..
nesom ziaden saleny odbornik a toto je len moj nazor
preto mu vravim aby nekupoval ojazdenu, lebo sa do toho nevyzna, a pokial ju sam bude skusat isto nezisti vadu... jedine kupovat od overenych zdrojov pripadne s niekym kto sa aspon trocha vyzna... mam kamarata co sa tak oje*** na gitare tak asi mu nechcem zle...
a zasa k tomu ze novy nastroj nieje nastelovany a bla bla - aspon sa nauci...
ja som si pred kupou mojho squiera dokladne precital asi 100 reviewov, nejake recenzie + som sa uistil ze ho mozem bez udania dovodu vratit, a je to.. ziaden problem. Pokial chces kupit novu gitaru v kamennom obchode a byvas v hornej dolnej, nezoberes prvu co ti skoci pod ruky, - velky problem pokial nechces cestovat stovky km ...
ja ked som kupoval tiez domna hucali tieto reci...aj ked som si chcel nechat poradit nedalo sa to!
ps: a je lepsie kupit novu podla recenzie(moznost vratenia) a nevyznat sa do toho jak kupit ojazdenu a nevediet ake problemy to moze mat... dnes je svet plny oje*** takze tak
a ked povies ze o 100% mensia pravdepodobnost, tak to je fakt proti logike, myslim ze pravdepodost 0% chyby na ojazdenej base je dost nerealna..
nesom ziaden saleny odbornik a toto je len moj nazor
Nazdar po nejakej dobe
,mas pravdu,na styl som uplne zabudol,v drvivej vacsine by prevladal rock a "soft" metal /tz.vyjma najvacsich tvrdarin -grind,doom,black,death atd
/.Kazdopadne,myslim ze mate pravdu obaja,co sa tyka nova/stara,kazdopadne,ako som pisal s bazarovymi hudobninami nemam celkom dobre skusenosti,tak sa asi priklonim ku kupe novej,vyhliadnutu mam Ibanezu za 6200 sk,chlapik na nej hral,pekne si mrmlala
,kamarat gitarista povedal ze by to malo byt OK,ale predsalen,co si vy mylsite o tejto znacke v tejto cenovej kategorii?
,mas pravdu,na styl som uplne zabudol,v drvivej vacsine by prevladal rock a "soft" metal /tz.vyjma najvacsich tvrdarin -grind,doom,black,death atd
Re: Kupa basgitary
No tak znova sa ozyvam, tentokrat idem rozsirit svoju zbierku o nejaku elektroakusticku basu,
co vravite na tento kusok? Kedze niesom banka tak potrebujem nieco lacne a kvalitne, od ruky / nove
http://www.musicant.sk/index.php?page=s ... t&Itemid=1
//autoeditácia príspevku (23 Mar 2011, 0:12)
neviete niekto o nejakej fajnej 5strunovej fendre ? naj mexico deluxe, viac penazi nemam
co vravite na tento kusok? Kedze niesom banka tak potrebujem nieco lacne a kvalitne, od ruky / nove
http://www.musicant.sk/index.php?page=s ... t&Itemid=1
//autoeditácia príspevku (23 Mar 2011, 0:12)
neviete niekto o nejakej fajnej 5strunovej fendre ? naj mexico deluxe, viac penazi nemam
-
javatar
Hardcore addict
pozri inzeraty inak ti neporadim
ale medzi mexickou fender jazz bass a americkou je dost kvalitativny rozdiel.. do tej mexickej by som velmi nesiel....
prečo 5strunovu? využiješ to? nestači 4ka s 5kovou sadou? totiž lacne 5ky stoja za tri veci, aj keď medzi viacerymi kusmi sa najdu aj fajn
-
javatar
Hardcore addict
ako myslis tu 4ku s 5kovou sadou? to ako na basu nahodis struny DAEH ? take riesenie sa mi moc nepaci... ja uvazujem nad 6tkou ale tak zalezi to od toho ako velmi sa chcem tomuto konicku venovat...
Normalne nahodiš 5kovu sadu a najtenšiu strunu nedáš... čo sa ti natom nepači? klasicke riešenie ktore použivaju basaci po celom svete. Takisto ako na gitaru nahodíš hrubšie struny keď chceš ladiť nižšie, takisto to je aj pri base. Jedine čo spravíš je došponovanie krku, oktáv, poprípade dobrúsenie nulrého pražca na najhrubšiu strunu (ak nieje z fabriky) aby sa vošla.
Ak chceš 6kovu basu, budeš musieť siahnuť riadne hlboko do vrecka aby bola na slušnej úrovni (trebars warwick corvette 6).
Ak chceš 6kovu basu, budeš musieť siahnuť riadne hlboko do vrecka aby bola na slušnej úrovni (trebars warwick corvette 6).
5ku chcem kvoli priestoru, nie kvoli H strune, hram jazz, funk, experimental a pod takze tam sa to zide
rozdiel tam je, ale aj cenovy
a 40 litrov na basu nemam
rozdiel tam je, ale aj cenovy