Lamborghini a modré plamene

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Lamborghini a modré plamene

Príspevok od používateľa dekarbon »

takze chlapci na tomto videu su vidieť modre plamene šlahajuce z vyfuku lamborghini aa chcem sa vás spýtať že čím to môže byť spôsobené..bavil somsa o tom s viacerými luďmi a viacerí mi povedali rôzne názory..jeden mi povedal ze je to tým že ten motor má veľmi kvalitné spalovanie ale zasa další mi povedal zevraj toto tvrdenie o tom spalovani je blbosť lebo zeby to auto keby z motora cez vyfuk šlahali plamene stracal na vykone..
a ze benzína j ked horí tak jeho plamen je ževraj žltý s čím ja osobne súhlasím ale tu na videu su modre..podla mna jedine ak yb tam bola este nejaká prímes alebo ja neviem..
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

z videa som zhliadol minutu a plamen som nevidel ... viac sa mi na otackomer a rychlomer nechcelo pozerat :-) ... strielat do vyfuku moze kazdy jeden motor -> je to sposobene nedovretym vyfukovym ventilom v momente zazihu zmesi vo valci, expanzia tym padom neprebehne v uzavretom priestore a plamen a detonacia sa siri dalej do vyfuku .. niekedy je videt plamen niekedy nie, kazdopadne ranu(y) je pocut vzdy (pozri si napriklad rally videa) ...

farba je dana teplotou horenia pokial viem ...
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

aha okej toto vysvetlenie mi bohato stačí diki moc:)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

nordkapp_pb napísal: ...kazdopadne ranu(y) je pocut vzdy (pozri si napriklad rally videa) ...
k tym "ranam" (v mnoznom cisle) dochadza za pomoci systemu ALS, co je vstrekovanie paliva do vyfukovej rury u turbomotorov, cim dochadza pri preradovani k tomu, ze sa lopatky turba nasledkom vybuchov nezastavia... dosledok je dufam jasny :wink:

pre upresnenie nordkappa: stava sa to, ked pustis plyn pri plnom kotli a v momente, ked do motoru ide najviac zmesi, ako je potrebne (najcastejsie pri vysokych otackach a naslednom preradovani resp. pri brzdeni motorom)... v tomto momente mozu byt este niektore valce naplnene "naplno" co ma za nasledok preniknutie casti neprehorenej zmesi do rozzeraveneho vyfuku, kde nasledne vybuchne... to co opisujes ty je zle nastaveny predstih na embecke :D
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

RATZINGER666 napísal:(najcastejsie pri vysokych otackach a naslednom preradovani resp. pri brzdeni motorom)
Naviac Murcielago má sekvenčnú prevodovku, v niektorom jemnejších módov ešte pri podradzovaní elektronika sama hádže medziplyny pri podraďovaní, takže láduje palivo do výfuku... (všimni si že plameň ide na brzdách a teda pri podraďovaní)
Naopak v najtvrdšom móde to nedáva, tuším na Autosalóne "František" keď ho testoval vravel, že treba opatrne, nakoľko to lúbi zablokovať kolesá.. A ešte na štvorkolke.. To musí byť sranda :twisted:
Napísať odpoveď