Akcie na ceny leteniek / dovoleniek a pod.

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Indigo
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

Spytam sa asi dnes, ale myslel som to tak ze:

Online Checkin + Batozina = OC Platis
Online Checkin + Prirucna Batozina IBA = OC Neplatis

Tak to aspon byvalo donedavna. Mohlo sa zmenit.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Nj, tento napis (pozostatok z cenovej vojny leteniek) predbehol dobu a v sucasnosti je viac aktualny ako kedykolvek predtym...
Prílohy
bye-bye-skyeurope.jpg
bye-bye-skyeurope.jpg (38.5 KiB) 1744 zobrazení
Forest
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Forest »

Tomasito, tak tato foto sa mi rata.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Nie ze by som ich chcel uplne obhajovat, kvalitou urcite niesu na vysokej urovni, ale je to stale letenka za par supov. 90% veci, ktore tej osobe nesedeli, by sa dalo oznacit aj ako vlastna hlupost a neinformovanost.

Napriklad ta prirucna batozina, ono sa to niekomu zda drsne, ale ked namiesto 300 eur dam za letenku 30, tak nemozem ocakavat rovnake standardy. Ked este nebol presne urceny pocet, rozmery, ci vaha prirucnej batoziny, tak to v tych lietadlach vyzeralo este horsie, lebo si kazdy vsetko bral priamo na palubu.

Ja som na crew zas pocul vacsinou dobre referenice, myslim ako ludi, nie to, co nemozu v ramci spolocnosti dat.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tak nás informuj, ja som nimi ešte neletel. Čo tam pravda je a čo nie je?
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

erytrocyt napísal:Tak nás informuj, ja som nimi ešte neletel. Čo tam pravda je a čo nie je?
ja som s nimi letel 5 krat (bratislava - dublin , brno - londyn - brno, londyn - porto - londyn) a ziadny problem.. samozrejme netreba cakat nic moc, je to klasicka nizkonakladovka, standard je nizsi ako v autobuse student agency (tam su zadarmo aspon teple napoje a casopisy).. ale za tie ceny nemozu ludia cakat viac
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

erytrocyt napísal:Tak nás informuj, ja som nimi ešte neletel. Čo tam pravda je a čo nie je?
Je to vsetko diskutabilne...pozri mne sa zda byt chudobne tych 15kg batoziny...to je malo proste, EasyJet ma dobrych 20kg....a ako spiminala zenska v staznosti, za kazde kilo sa priplaca, ale to v kazdej spolocnosti, no a tu to je diskutabilne, kedze zalezi od toho na koho pri odbavovani batoziny natrafis...ked som letel Bristol-Bratislava tak som mal 17kg...nejak som si to neuvedomil, no a hned mi povedala, ze mam nadvahu, ci o tom viem, tak reku zostal som prekvapeny, lebo som to netusil, tak, ze ci si mozem nieco prehodit do prirucnej, tak mi to povolila, siel som na kraj a prehodil zopar tazsich veci do vaku. A bolo vsetko ok....a naopak ked som letel spat z Ba do Bristolu tak som mal 18kg, ale uz som o tom vedel a trpol som kolko budem platit, kedze vak som nemohol ani zavriet....nebola ina moznost ako to nechat na nahodu, no a teta mi nepovedala ani slovo...nalepila nalepku a popriala pekny den, cize je to diskutabilne dost.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

A je pravda, že v lietadle nedostaneš svoje miesto, ale sadneš si tam kde je práve voľné?
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

co som sa dopocul - vraj RA chcu zaviest aj moznost zakupenia listka na statie? :shock:
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

S Ryanair som letela niekoľkokrát a zastávam názor, že ak niekto hľadá len prepravu z bodu A do bodu B a chce sa tam dopraviť za čo najnižšiu cenu, tak nemôže očakávať štandard British Airways...
Je pravda, že interiér lietadla je jeden veľký kus nepohodlného plastu, človek väčšej postavy len ťažšie obsedí počas niekoľkohodinového letu a na nápoje alebo jedlo na palube môžte zabudnúť. Ale všetky informácie sú dostupné ešte pred odletom, tak nerozumiem, čomu sa tá pani divila.
Je pravda, že miesta sa neprideľujú a môžte si sadnúť, kam chcete. Je to naozaj trošku smiešne, keď vidíte tú kopu Slovákov ako už hodinu pred odletom stoja pred dverami gatu a tlačia sa jeden na druhého... Ale zase na druhej strane, keď človek cestuje sám, ani tlačiť sa nemusí, lebo miesto pre neho v lietadle určite je...

Myslím, že keď niekto cestuje raz za sto rokov, tak môže byť sklamaný. Ja osobne mám už nízkonákladoviek celkom plné zuby a radšej si priplatím za normálny štandard.
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

zuzkazuzka napísal:na nápoje alebo jedlo na palube môžte zabudnúť.
len poopravim.. nie som si isty ako jedlo, ale napoje je mozne si zakupit.. a k tomu sedeniu.. na palubnom listku nemas cislo sedacky, je teda pravda, ze si sadas tam, kde je volne.. je moznost si priplatit za priority boarding a tito ludia nastupuju do lietadla skor, aby mali sirsiu moznost vyberu sedacky
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

smejo napísal:co som sa dopocul - vraj RA chcu zaviest aj moznost zakupenia listka na statie? :shock:
Mas jasne, ze toto im neprejde...hej uvazovalo sa o tom, ale to bolo zamietnute....z hladiska bezpecnosti, pri vzlietani, pristavani,pri naklanani...ved ty ludia by sa tam kotulali, a to si neviem ani predstavit co by to bolo pri vacsej turbulencii...

Erytrocit Miesta nemas urcene, vyberas si sam....

Zuzka Ukaz mi nizkonakadovu spolocnost ktora ma viac miesta, a ktora podava napoje a jedlo zdarma...ani jedna....preto sa tomu hovori nizkonakladova spolocnost
Nejake obcerstvenie a napoje sa daju zakupit....to sa da vsade,
miesta tam je dost malo...ale rovnako ako v SkyEurope, EasyJet BMIBaby atd. Necakajte vela miesta a neviem ake sluzby v letoch po jednom kontinente.

Mne osobne RayanAir nieje symapticky....keby som nemusel tak s nimi nelietam, ale kedze lietaju z Bristolu do Ba tak preto som niekedy nuteny s nimi letiet. Mam s nimi dost zazitkov, a to hned prvy let s nimi, kedy sa pokazila navigacia v lietadle, chvala Bohu, ze na to prisli len nazaciatku drahy, tak sme cakali asi 2 hodiny na nahradny stroj...a hrozila im ako spolocnosti pokuta vo vyske 200 000sk koli nam :P
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

No mne tie sedadla teda pridu nepohodlnejsie ako napriklad mali SkyEurope.

Celkovo ale, to prezijem sediet dve hodiny v lietadle aj ked nie uplne pohodlne a usetrim cas/peniaze, podla toho co by bola moja alternativa.
Keby som chcel ist na dlhsie niekam, tak si ich asi nezvolim,predsa len ta batozina sa vie dost predrazit, ked si ale robim par dnove vylety je to super. Nepotrebujem si ani brat na dlho dovolenku, neminiem tolko a mozem si povedat, ci mi dane mesto / lokalita sedi a chcem sa tam vratit, alebo nie.

Ryanair potrebuje aj na niecom zarabat a je to casto nevedomost ludi, lebo cakaju dostat z hovna med. Celkovo mam pocit, ze v Bratislave na Excess Baggage vobec nepozeraju, na inych letiskach uz viac. V Dubline na to maju aj vraj kvoty, kolko musia vybrat a ze s tym nikdy nieje problem, proste ludia furt preplacaju na tomto, ale vacsinou na to len niekto nadava a zjavne sa neda poucit.

Fest mi teda vadi, ze si sadas kde je volne, na druhu stranu, asi to bude mat nieco spolocne s tymi online checkinmi. Dovod ale neviem.

Ja som zachytil, ze ludia hlavne dost nadavaju na meskania, toto ale vobec neivem posudit, lebo ludia vzdy na meskanie u akejkolvek spolocnosti snad nadavat budu, ako casto ale lety vypadavaju a ci su na tom fakt tak zle vobec neviem.
To co niekto pisal, s tym ze bola pokazena navigacia, taketo chyby cisto Ryanu uz tesne pred odletom su urcite velmi malo. Pre nich ako spolocnost, je to strasna palka taketo nieco riesit a musia to riesit velmi rychlo a draho. Co sa moze stat, ze dopredu zrusia iste lety, lebo sa javia byt nerentabilne a tak.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Ryanair je prave z tych malo meskajucich. Ale inak je to hnus celkovo, ich polooficialne korporatne heslo znie "Go f&ck yourself". SkyEurope mal uroven, vyborne sa s nimi robilo. Nechcem si ani predstavit ake to musi byt u RYR.

Free seating udajne znizuje naklady, aj ked si teda neviem dost dobre predstavit ako.

Inak letel uz niekto s Wizzom? Je to skor z tej kategorie horsich LCC(Ryan) alebo lepsich LCC(Sky)? Chystam sa s nimi do Bruselu tak nech viem co mam cakat (okrem toho ze na rozdiel od Sky nelietaju na Brusel-Zaverteem/National ale na Charleroi/Brussels South)
Schelmy
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Schelmy »

Fabo napísal: Inak letel uz niekto s Wizzom? Je to skor z tej kategorie horsich LCC(Ryan) alebo lepsich LCC(Sky)? Chystam sa s nimi do Bruselu tak nech viem co mam cakat (okrem toho ze na rozdiel od Sky nelietaju na Brusel-Zaverteem/National ale na Charleroi/Brussels South)
Letel som na linke Liverpool-Praha.. Celkom v pohode personál, takisto tam bol freeseating, obcerstvenie sa predavalo na palube a leteli sme Airbusom ;)
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

makaveli napísal:len poopravim.. nie som si isty ako jedlo, ale napoje je mozne si zakupit.. a k tomu sedeniu.. na palubnom listku nemas cislo sedacky, je teda pravda, ze si sadas tam, kde je volne.. je moznost si priplatit za priority boarding a tito ludia nastupuju do lietadla skor, aby mali sirsiu moznost vyberu sedacky
Samozrejme, že sa jedlo aj nápoje dajú zakúpiť, veď nevravím, že nie :) len som upozorňovala na pár rozdielov medzi nízkonákladovkou a normálnou let. spoločnosťou a na to, čo na sťažnosti.sme.sk kritizovala tá pani.
a Lubo$ - napr. Aerlingus alebo Easyjet má určite viac miesta na nohy a celkový komfort sedadiel je väčší.
A k tým nápojom zadarmo - pamätám si, keď SkyEurope začínali, jedným drinkom zadarmo cestujúcich ponúkli...
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

zuzkazuzka napísal:napr. Aerlingus alebo Easyjet má určite viac miesta na nohy a celkový komfort sedadiel je väčší.
isto..? letel som v ramci 10 dni ryanairom a naspat easy jetom a nezdal sa mi tam nejaky rozdiel..
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Zuzka akým drinkom zadarmo? :) Vieš dobre, že ten drink si si zaplatila tým že si si kúpila letenku. Keď som letel so SkyEurope, žiadny drink som nedostal.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Ešte k tým nízkonakládovým - pochopím, ak niekto investuje peniaze do kvalitnejšej spoločnosti v prípade dlhého letu. Ale zaplatiť trojnásobok za letenku vrámci Európskej Únie, povedzme ako mi to radil jeden chytrák z Manchestru do Prahy s ČSA namiesto Leeds - Praha s Jet2, je podľa mňa choré v každom prípade (pokiaľ nie je dotyčná osoba milionárom). Priplatiť si za dvohodinový let dobrovoľne 300 percentnú prirážku - to je mrhanie financiami, za ušetrenú sumu si môže človek dopriať dovolenku niekde na ostrove... (V danú dobu stála spiatočná letenka z Leeds do Prahy s Jet2 90 libier a letenka s ČSA z Manchestru do Prahy 380 libier).
Napísať odpoveď