ADSL router + wifi router v serii

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
-MANeKEN-
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

ADSL router + wifi router v serii

Príspevok od používateľa -MANeKEN- »

Zdravim vsetkych.

Technicka otazka. V predoslom topicu som riesil kupu wifi routra na intrak. Nakoniec po zuzeni konecneho rozpoctu som kupil ASUS RT - G32. Router je to fajny webove rozhranie je velmi user friendly ma to za tu cenu dost funkcii. Na intraku momentalne este nemame net tak ho chcem odskusat u mna doma. Mam klasicke ADSL pripojenie od T-com router Vigor 2700. Jeden kabel mam potiahnuty cez cely byt k bratovmu kompu no a tam by som chcel umiestnit kupeny asus a pouzit ho ako kvazi zosilnovac wifi signalu kedze v izbe je ten signal z Vigoru casto kolisavy. Z lan switchu toho routra ide kabel do toho bratovho kompu. No nejak mi to nefachci v mode Automatic IP. Je vobec mozne mat takto zapojeny router? Pretoze uz ten Vigor prideluje ip s Default Gateway 192.168.1.1 a to iste robi aj Asus. Napadlo mi, ze by som vo Vigore pridelil Asusu staticku IP z toho rozsahu 192.168.1.2 - x.x.x.254 a pomocou masky spravil njaku podsiet ale do toho sa mi az tak moc nechce heh. Mate njake ine napady? nie je to nijak surne aj tak zachvilu ten router poputuje na intrak... Prikladam aj schemu
Prílohy
schema.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Kabel z Vigoru musis do Asusu pripojit do WAN portu. Potom nevidim dovod, aby neslo DHCP nacitanie IP adries. Ak to nejde, tak to mozes skusit rucne nastavit.
-MANeKEN-
Medium Expert
Medium Expert

je to samozrejme vo WAN porte a asus dostane IP adresu od Vigora len potom ako keby mal problemy distribuovat dalej. este som nemal cas sa s tym viac pohrat :? Vigor nie je v ziadnom bridge mode ani nic podobne prave z toho dovodu ze ostatne porty Vigoru su normalne vyuzite podla schemy tyka sa to len jedneho portu kde je zapojeny ten asus. Nemoze to blbnut z toho dovodu co som pisal? Ze vigor prideluje IP rozsah x.x.x.1 - x.x.x.254 a asus chce robit to iste? Tam potom vznika konflikt nie?
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Skus na Asuse zmenit rozsah IPcka napr. na 192.168.100.1

:)
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Vigor ma ip 192.168.1.1, nastav DHCP nech prideluje ip od rozsahu napr 192.168.1.10. Na druhom wifi routri nastav IP adresu routra 192.168.1.2, vypni na nom DHCP server. Routre prepoj kablom cez LAN konektory (nie WAN). Toto funguje 100% odskusane.
-MANeKEN-
Medium Expert
Medium Expert

Zmeny tych rozsahov nepomohli... No neviem ako je to mozne ale to cez ten lan normalne fici. dokonca to islo aj ked som mal zapnute dhcp ale tak pre istotu som ho vypol. Dakujem a k+ ;)

edit: No momentalne na ASUSe je na pevno pripojeny desktop pc a dva notebooky. Na mojom NB mi ide fajna rychlost ale na ostatnych dvoch ide net uplne pomaly. Akoby nevedel njak rozdelovat ten kanal alebo co. Nebolo by lepsie predsa len ten DHCP zapnut?

edit2: hmm este som skusal to dhcp zapnut tak mi nesiel net tak som ho vypnul a po tomto kvazi restarte je ta rychlost uz v poriadku :) tak neviem co to bolo. Kazdopadne mi to ide takze dakujem velmi pekne za rady :happyrespect:
Napísať odpoveď